De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 maart 2006.

Bijschriftmaandag, 27 maart 2006

Baby’s

Een compliment is het zeker niet, wat de lezers hier over zichzelf horen.

Dossiermaandag, 27 maart 2006

Het laatste, ultieme kunstje van Guus


Hoofdartikelmaandag, 27 maart 2006

Afghanistan, Nederland…

Het is een merkwaardige zaak. We gaan naar Afghanistan om ‘de mensen te helpen’ en om te voorkomen dat het land nog meer een ‘broeinest’ wordt van terrorisme. Gelijktijdig dreigt een tot christen bekeerde moslim, Abdur Rahman, in datzelfde Afghanistan gedood te worden.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Bewoners ‘De Syl’ knappen het dorp op

Dokkumer Nieuwe Zijlen – Voor toeristen wordt het straks aangenaam toeven in Dokkumer Nieuwe Zijlen. De bewoners van het buurtschap plaatsen er een bankje en een fietsenstalling, leggen een jeu de boulesbaan aan en zorgen voor nostalgische lantaarnpalen.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Wateren in Sneek schoongemaakt: 2 containers vol troep

Sneek – De schoonmaakactie Himmelwike is zaterdag in Sneek afgesloten met een schoonmaakactie op het water.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Baby’s in Leeuwarden krijgen geboorteboom

Leeuwarden – Voor iedere baby die dit jaar geboren wordt in het stadsdeel Nieuw-Zuid in Leeuwarden, wordt een boom geplant in het bos van de nieuwe wijk De Zuidlanden. Op die manier ontstaat ‘It Poppebosk’, waarin elk kind zijn eigen boom kan zien groeien.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Politie beboet vissers langs IJsselmeer

Stavoren – Bij een grote controle op en langs het IJsselmeer zijn zaterdag negen sportvissers beboet. Een aantal van hen kreeg een boete voor dierenkwelling. Er werden in totaal 65 vissers gecontroleerd. De politie nam 365 vissen in beslag, waarvan er maar 85 konden worden teruggezet.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Vinder eerste ljipaai ‘hat it wol fertsjinne’

Leeuwarden/Tjerkwerd – Moet ze het eerlijk zeggen? Nou vooruit dan: ,,Ik fyn it mar in frjemd gedoch mei dy aaien”, zegt Lena Wijnja-Visser uit Parrega. Dat al die mannen (,,ik kin hast gjinien frou dy’t ik ek moai fynt”) er maar massaal op uit willen om kievitseieren te rapen, ,,ik snap it net”.

Regiomaandag, 27 maart 2006

Patiënten drie uur in de rij voor de dokter

Leeuwarden/Heerenveen – Patiënten die zaterdag naar de huisartsenposten van Leeuwarden en Heerenveen kwamen, moesten soms wel twee tot drie uur wachten op een consult. Dokterswacht Fryslân was daar niet op voorbereid. ,,Dit kwam totaal onverwachts’’, aldus directeur H. Toeter.

Geloof & Kerkmaandag, 27 maart 2006

‘Ex-pats hebben een andere geloofsbeleving’’

,,Het geloof ervaart men hier in Nederland op afstand. In het grote debat is het geen item. In de Derde Wereld daarentegen vind je het op elke hoek van de straat. Het is daar gek als je niet gelooft. Het doet in alles mee, zelfs in je lekke band. Nederlanders in het buitenland zien dat en vragen zich af wat hun eigen positie moet zijn: hoe denk ik zelf over de wereld, over God, over mijn toekomst?’’

Geloof & Kerkmaandag, 27 maart 2006

Een open dialoog over wezenlijke zaken

Op uitnodiging van Kerkinactie zijn tien bezoekers uit Indonesië drie weken in Nederland. Ze zijn hier voor uitwisseling op het gebied van interreligieuze dialoog, gesprek tussen mensen met een verschillend geloof. Het gezelschap bestaat uit mannen en vrouwen, christenen en moslims; waarvan drie predikanten en twee imams.

Sportmaandag, 27 maart 2006

Stiens is sterk als collectief

Stiens – Geen vuurwerk gistermiddag op sportcomplex It Gryn, maar de handballers van Stiens deden wel wat van ze verwacht werd. In de Iehal werd Hazewind uit Gieten met 31-24 naar huis gestuurd. Voor de Friezen betekent dat voor de derde keer promotie in vier jaar en Stiens mag het volgend seizoen dus voor het eerst proberen in de hoofdklasse.

Sportmaandag, 27 maart 2006

Yge Visser naar NK en dichtbij laatste grootmeesternorm

Groningen/Hilversum – Yge Visser mag in juni voor de tweede keer deelnemen aan het Nederlands kampioenschap schaken.

Sportmaandag, 27 maart 2006

Sprookje van Cambuur krijgt geen ‘happy end’

Leeuwarden – Technische staf, spelers en supporters; alles wat Cambuur is, beleefde het duel van AGOVV tegen Go Ahead Eagles gisteren op zijn eigen manier. En of het nu in de kroeg was, thuis of waar dan ook: iets voor half vijf was heel Cambuur een illusie armer.

Sportmaandag, 27 maart 2006

Knappe uitzege SC Heerenveen

Enschede – SC Heerenveen behaalde zaterdagavond een knappe uitzege bij FC Twente. Daardoor blijven de Friezen nadrukkelijk meedoen voor een plaats bij de eerste vijf, een klassering die recht geeft op deelname aan de UEFA Cup. Het was onderhand ook alweer twee maanden geleden dat Heerenveen voor het laatst op vreemde bodem had gewonnen.

Sportmaandag, 27 maart 2006

Grote deceptie voor Flyers in bomvol Thialf

Heerenveen - Vadeko Flyers is nog geen Feenstra Flyers. Het leek allemaal zo mooi. Een sponsor die net als ruim twintig jaar geleden het heft in handen nam en een coach aan het roer die als ijshockeyer de grote successen van Heerenveen meemaakte. Sinds 1983 was de fel begeerde landstitel niet zo dichtbij, maar dit Friese sprookje kende geen happy-end .

Weermaandag, 27 maart 2006

Zacht en buien

Vandaag is er af en toe zon en met 14 graden als maximum temperatuur is het zacht voor de tijd van het jaar. Er waait een matige tot krachtig zuidwesten-wind. Er kan een enkele bui tot ontwikkeling komen. Morgen is er veel wind, een bui en af en toe zon bui 11 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties