De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 27 maart 2013.

Economiewoensdag, 27 maart 2013

Negen ton van provincie voor duurzaam ondernemen

Leeuwarden | Zo’n 250 kleine en middelgrote bedrijven in heel Fryslân kunnen de komende jaren deelnemen aan het koploperproject. Dat initiatief voor duurzaam ondernemen is succesvol uitgevoerd in de regio A7/Westergo en wordt nu uitgebreid naar de hele provincie. Gedeputeerde Staten stelt 900.000 euro beschikbaar.

Economiewoensdag, 27 maart 2013

Meer en meer politici aan de poort bij Prins Dokkum

Dokkum | Vandaag is bij Prins Dokkum voor de twaalfde dag gestaakt. Vakbonden zeggen dat het niet enkel meer draait om het openhouden van de productielocatie of een goed sociaal plan. Het CNV wijst op overnames van fabrieken door buitenlandse bedrijven, die nogal eens heel slecht uitpakken. Dat signaal heeft ook de politiek bereikt. Na bezoek van Kamerleden van CDA en PvdA, volgt deze week ook de SP. Vanochtend betuigden al lokale politici en Statenleden hun steun aan de poort.

Economiewoensdag, 27 maart 2013

Leeuwarder ondernemersprijs voor Mannen van Staal en Club Yoga

Leeuwarden | De vernieuwde ondernemersprijs Leeuwarden 2013 is gewonnen door metaalverwerkingsbedrijf Mannen van Staal en Club Yoga. De prijs De Het werd gisteren uitgereikt op bedrijvenbeurs TEL in het WTC. Mannen van Staal won in de categorie van bedrijven die al meer dan vijf jaar bestaan. Club Yoga werd eerste bij de starters. Rianne Hoekstra van Club Yoga en Theunis Bakker van Mannen van Staal kregen een kunstvoorwerp in de vorm van een geel uitroepteken.

Hoofdartikelwoensdag, 27 maart 2013

De een is reddingsmoe, de ander verongelijkt

De redding van weer een land in de eurozone legt een zware hypotheek op de verhoudingen binnen de Europese Unie. Het vertrouwen tussen de noordelijke en zuidelijke landen brokkelt met het voortslepen van de eurocrisis zienderogen af.

Regiowoensdag, 27 maart 2013

Op het pad van de verkeerde persoon

Werd Marianne Vaatstra verkracht en vermoord in een opwelling of was de dader die fatale nacht bewust op zoek naar een slachtoffer? Dat zou morgen duidelijk moeten worden uit de rechtszaak tegen verdachte Jasper S.

Regiowoensdag, 27 maart 2013

Geen paasvuren, en liever ook geen haardvuren

Oosterwolde | De droogte houdt aan. De gemeenten Oost- en Weststellingwerf hebben met het oog op brandgevaar besloten geen ontheffing te verlenen voor paasvuren. In Ooststellingwerf waren veertien vergunningen aangevraagd, in Weststellingwerf zeven. Sinds gistermiddag geldt er een rook- en stookverbod in bossen, op heidegronden en op veengronden in beide gemeenten.

Regiowoensdag, 27 maart 2013

Gemeenten aarzelen over mienskipssoarch

Leeuwarden | In heel Nederland geldt Mienskipssoarch uit Boarnsterhim als goed voorbeeld van een niet-bureaucratische aanpak van WMO-zorg. Niet het aanbod van regelingen en zorg is bepalend, maar juist de behoefte van de burger. Dat blijkt niet alleen prettiger en eenvoudiger, maar ook goedkoper te zijn. Toch staat deze vernieuwende werkwijze op de tocht.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 maart 2013

Vluchtkerk langer open vanwege nachtvorst

Amsterdam | De zogeheten Vluchtkerk in Amsterdam blijft zes dagen langer open vanwegen de nachtvorst. Dat meldde de Vluchtkerk gisteren via Twitter. Ruim honderd uitgeprocedeerde asielzoekers verbleven afgelopen winter in de gekraakte Sint Jozefkerk, nadat hun tentenkamp in de wijk Osdorp was ontruimd. Ze moesten de kerk uiterlijk 31 maart verlaten. Nu het koude weer de komende dagen aanhoudt, hebben de asielzoekers uitstel gekregen tot 5 april.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 maart 2013

Geen GKV-diensten Schiermonnikoog meer

Schiermonnikoog | Deze zomer zijn er voor het eerst geen gereformeerd-vrijgemaakte kerkdiensten op Schiermonnikoog. De Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) in Dokkum stopt met het organiseren van de samenkomsten in de zomer- en de herfstvakantie. Er zijn te weinig belangstellenden. Afgelopen zomer kwamen er op zondag twintig tot dertig kerkgangers naar het dorpshuis. De collecte dekt de onkosten niet meer. Verder werd het de laatste jaren steeds moeilijker om voorgangers of preeklezers te vinden.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Koploper De Wâlde verliest van Rood Geel

Leeuwarden | De titelstrijd in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal ligt weer helemaal open. Dat is de verdienste van Rood Geel, dat gisteravond op eigen terrein koploper De Wâlde door doelpunten van Remi Veldman en Anouar Bourakba met 2-0 versloeg. Door de nederlaag heeft De Wâlde nu 39 punten uit 16 duels. Workum (35 uit 18 duels) en Delfstrahuizen (34 uit 16 duels) zitten op het vinkentouw. Rood Geel deelt nu de achtste plaats met HJSC.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Harkemase Boys legt Stevan de Geijter vast

Harkema | Harkemase Boys heeft voor volgend seizoen Stevan de Geijter vastgelegd. De Geijter is een 24-jarige verdediger die overkomt van zondagderdeklasser VV Helpman uit Groningen. Hij begon bij DVS’33 uit Ermelo. Daarna speelde hij nog voor Jubbega en Oranje Nassau uit Groningen. In de zomer van 2012 was De Geijter drie maanden lang Hoofd Opleidingen van de Tuvaluaanse voetbalbond. Tuvalu is de eilandengroep waarvan eerder Foppe de Haan bondscoach was.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Bloemen moet na slecht seizoen weg bij BAM

Heerenveen | Het contract van Ted-Jan Bloemen bij de BAM-ploeg wordt niet verlengd. De 26-jarige schaatser deed dit jaar mee aan de EK, maar kwam in Thialf niet verder dan de vijftiende plaats. Bloemen hoopt ergens anders onderdak te vinden. ,,Ik wil koste wat het kost vol door om volgend seizoen te vlammen.” Door het vertrek van Bloemen bestaat de BAM-ploeg nog uit zes schaatsers: Jorrit Bergsma, Bob de Vries, Arjan Stroetinga, Christijn Groeneveld, Ingmar Berga en Bob de Jong.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Cambuur mag seizoen afmaken met De Jong

Leeuwarden | SC Cambuur mag het seizoen afmaken met Henk de Jong als trainer. Omdat trainer Alfons Arts vanaf 15 maart aan de kant is gezet door Cambuur, krijgt de club dispensatie van de voetbalbond KNVB om het seizoen af te maken onder De Jong en zijn assistent Jan Bruin. Beiden hebben niet de benodigde papieren. Het contract van Arts loopt door tot het einde van het seizoen, maar hij hoeft niet meer te verschijnen in het Cambuur Stadion.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Westra loopt averij op in eerste etappe De Panne-Koksijde

Zottegem | Lieuwe Westra heeft gisteren in de finale van de openingsrit van de driedaagse De Panne-Koksijde negen seconden prijsgegeven op de andere favorieten. ,,Ik zat waar ik moest zitten, ik zag ze gaan, maar kon niet mee”, was Westra’s eerlijke conclusie na de lastige eerste etappe naar Zottegem. Tien renners reden weg in de slotfase; de renner uit Tijnje finishte in de omvangrijke groep daarachter.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Erik Bakker kan verlengen, maar mist de waardering bij Cambuur

Spelers in het betaald voetbal kijken met enige argwaan uit naar 1 april. En niet omdat ze bang zijn slachtoffer te worden van de zoveelste kleedkamervariant op onderbroekenlol. Voor die datum moeten clubs namelijk formeel aangeven of ze de aflopende contracten van hun voetballers verlengen. Dus ploffen er deze dagen heel wat bedankbriefjes op de mat bij profspelers uit het vaderlandse voetbal. Zo ook bij Cambuur. Liefst negen spelers kregen gisteren te horen dat hun verbintenissen na dit seizoen voorlopig niet worden verlengd.

Sportwoensdag, 27 maart 2013

Djuricic scoort, maar moet voor WK-kwalificatie weer toveren

Novi Sad | Heerenveen-speler Filip Djuricic is ook tijdens de afgelopen interlandweek doorgegaan met waar hij in Fryslân mee bezig was: beslissende doelpunten maken. Net zoals in het treffen met NEC vorige week nam hij gisteravond in het WK-kwalificatieduel tussen Servië en Schotland twee goals voor zijn rekening. Daarmee was hj verantwoordelijk voor de gehele productie van de avond: 2-0.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties