De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 maart 2015.

Economievrijdag, 27 maart 2015

Chinese delegatie bezoekt Friese zuivel

Leeuwarden - Een kleine delegatie vanuit het noordoosten van China is dezer dagen in Frysl‚n om te bekijken of deze provincie qua kennis en bedrijvigheid kan bijdragen aan het verbeteren van de economie in de Chinese provincie Heilongjiang. Gisteren werden ze op het provinciehuis ontvangen door commissaris van de Koning John Jorritsma. Vandaag is de afsluiting van het bezoek. ,,Het gaat om een eerste oriŽnterend bezoek", zegt begeleider Gerben Pek. ,,Op basis van de tocht langs verschillende instanties en bedrijven bekijken ze of er een vervolgbezoek komt, een soort van handelsmissie."

Regiovrijdag, 27 maart 2015

Slotoffensief Friese lobby voor krimpstatus

Den Haag - Noordoost-Frysl‚n houdt goede hoop alsnog de officiŽle krimpstatus van het rijk te krijgen. De regio was gisteren breed vertegenwoordigd bij een rondetafelgesprek hierover in Den Haag. Woensdag over een week is er een algemeen overleg in de Tweede Kamer waarbij concrete beslissingen genomen kunnen worden. ,,We staan er goed voor", schatte burgemeester Marga Waanders (Dongeradeel) gisteravond in.

Regiovrijdag, 27 maart 2015

Monissen was de turbo achter de reorganisatie van de Friese zorg

Leeuwarden - Diana Monissen van De Friesland Zorgverzekeraar werd geprezen en verguisd vanwege haar vaste voornemen de Friese zorg te reorganiseren. Gisteren maakte ze haar vertrek bekend.

Regiovrijdag, 27 maart 2015

Veiligste plek van Nederland wordt verbouwd

Kornwerderzand - Het Kazemattenmuseum hoopt met een vernieuwde uitstraling en interieur de concurrentie met andere musea aan te kunnen. Voor het Museumweekend in april moet de herinrichting af zijn.

Regiovrijdag, 27 maart 2015

Zestien bomen wijken voor werkruimte voor een jaar

Leeuwarden - Een slecht plan vindt Piet van der Wal van PAL/Groen Links het voornemen van de gemeente Leeuwarden om een tijdelijk kantoorunit te plaatsen in de binnentuin van het Stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof.

Sportvrijdag, 27 maart 2015

Norbruis en Bangma zorgen voor Fries goud en zilver op WK paracycling

Apeldoorn - Wielrenster Alyda Norbruis uit Ureterp is gisteren in Apeldoorn wereldkampioen gewonnen tijdens het WK paracycling. Naast haar zege was er tijdens de mondiale titelstrijd voor aangepast wielrennen nog meer Fries succes: Tristan Bangma (Donkerbroek) won een zilveren medaille.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties