De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 27 april 2015.

Cultuurmaandag, 27 april 2015

'Praatsjes' van Krisistoaniel wint Toanielkriich

Drachten Toneelstichting Krisistoaniel uit Dokkum heeft dit jaar de Toanielkriich gewonnen, de jaarlijkse wedstrijd voor Friese toneelamateurverenigingen. Ze won die voor de klucht Praatsjes, de Friese vertaling van het toneelstuk Rumors (1988) van de Amerikaan Neil Simon. De productie was afgelopen najaar te zien in Theater Sense onder regie van Tineke Broers.

Cultuurmaandag, 27 april 2015

EBK in Freiburg te volgen via livestream

Leeuwarden - Hafabralivestream.nl, onderdeel van Stichting Culturele Activiteiten Opsterland, mag komend weekend de Europese Brassbandkampioenschappen registeren. Die vinden vrijdag en zaterdag plaats in het Duitse Freiburg. Nederland wordt vertegenwoordigd door brassband De Bazuin uit Oentsjerk. Hafabralivestream.nl maakt opnames bij de optredens en zendt die live uit via internet. ,,Dit is voor ons een unieke kans. We zijn vereerd en trots dat we dit mogen en kunnen doen" aldus voorzitter Nicolaï.

Cultuurmaandag, 27 april 2015

Museumweek trekt in Fryslân 15.000 bezoekers

Leeuwarden - De Friese musea hebben tijdens de Museumweek ongeveer 15.000 bezoekers ontvangen. De meeste van hen bezochten het Fries Museum in Leeuwarden, het Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het Jopie Huisman Museum in Workum en het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, zo blijkt uit cijfers van Museumfederatie Fryslân.

Hoofdartikelmaandag, 27 april 2015

Koningsdag om het samenleven te vieren

Nog steeds is het voor velen wennen: het vertrouwde gezicht van koningin Beatrix niet meer als het centrum van de festiviteiten ter gelegenheid van haar verjaardag. Tegelijkertijd: er is volop reden voor vreugde. Koning Willem-Alxander en koningin Máxima geven op eigen wijze vorm aan Koningsdag. Vele tienduizenden zijn er bij betrokken, van schoolkinderen tot en met volwassenen. Onder hen zijn mensen die al tientallen jaren actief zijn voor het nationale feest ter gelegenheid van de verjaardag van het staatshoofd.

Regiomaandag, 27 april 2015

Energieneutraal dorp word je niet zomaar

Geïnspireerd, maar ook wat ontnuchterd keerden zo'n vijftig Friezen afgelopen zaterdag terug van een excursie naar het Duitse Saerbeck. Energieneutraal worden is nog een hele opgave.

Regiomaandag, 27 april 2015

Greidhoeke zou weidevogel meer moeten bieden

Wommels - Voor goed vogelweidebeheer heeft Natuurmonumenten in de Greidhoeke meer ruimte nodig. Er is een tekort aan kuikenland. De natuurorganisatie doet daarom een beroep op veehouders in de directe omgeving van Skrins, Skrok en Lionspolder om op natuurvriendelijke wijze te boeren, zodat er uiteindelijk verbindingszones tussen de drie natuurgebieden ontstaan.

Sportmaandag, 27 april 2015

Doel is behaald, nu kan Heerenveen op naar Europa

Sportmaandag, 27 april 2015

In Dordrecht begon De Jongs victorie (en eindigt ze ook even)

Door Daan Rieken

Sportmaandag, 27 april 2015

Het is een droom om met je club kampioen te worden

Door Bert Kalteren

Sportmaandag, 27 april 2015

Sneek Wit Zwart keert terug in het elitekorps

Door Edward Jorna


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties