De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 april 2018.

Economievrijdag, 27 april 2018

Accell Heerenveen richt zich op kleine series fietsen

Ede - Fietsenfabrikant Accell wil dat de vestiging Heerenveen snel en efficiënt kleine series fietsen gaat maken. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. In Turkije zullen goedkopere fietsen worden gebouwd en in Hongarije elektrische fietsen. Dat maakte de fabrikant bekend na de aandeelhoudersvergadering.

Economievrijdag, 27 april 2018

Breevast verkoopt panden en lost 615 miljoen schuld af

Leeuwarden - Vastgoedbedrijf Breevast heeft 56 panden verkocht aan vastgoedinvesteerder HighBrook Investors. Daarmee haalde Breevast voldoende geld op om de schuld die op de panden rustte af te lossen. Een geplande executieveiling gaat dan ook niet meer door. Breevast blijft de panden beheren voor HighBrook.

Hoofdartikelvrijdag, 27 april 2018

Geloofsgemeenschap is geen staatszaak

De Tweede Kamer wil de regering aan de tand voelen over de financiering van Nederlandse moskeeën vanuit de Golfstaten. Alle partijen steunen een verzoek om de verantwoordelijke ministers hierover naar de Tweede Kamer te halen.

Regiovrijdag, 27 april 2018

Vooreerst geen nieuwe vaarweg Drachten

Leeuwarden - Er wordt voorlopig geen nieuwe vaarweg naar Drachten aangelegd. Extra onderzoek moet uitwijzen of een nieuw tracé haalbaar is. Dit staat in de visie op de Friese vaarwegen, die gisteren door Gedeputeerde Staten bekend is gemaakt.

Regiovrijdag, 27 april 2018

Culturele Hoofdstad bevriest bestuurlijke banden

Leeuwarden - Culturele Hoofdstad stuurt geen vertegenwoordigers naar Malta, waar Valletta met Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad is. De organisatie eist dat V18 afstand neemt van ‘de kwetsende toon die met name de nabestaanden van de vermoorde journaliste Daphne Caruana Galizia treft’. Vertegenwoordigers worden ook niet meer uitgenodigd voor evenementen hier. De gezamenlijke projecten gaan wel door.

Regiovrijdag, 27 april 2018

Krans: mijn eigen partij liet me vallen

Drachten - Toenmalig wethouder Marja Krans werd in juli door haar eigen ChristenUnie-fractie in Smallingerland gedwongen om op te stappen, enkele dagen na de uitspraak in de arbitragezaak van De Lawei. Ze had zelf nog willen aanblijven, zeker tot en met het spoeddebat van enkele dagen later. Dat zei ze gistermiddag tijdens de openbare verhoren van de onderzoekscommissie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties