De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van maandag, 27 mei 2013.

Cultuurmaandag, 27 mei 2013

Teater Snits wint voor tweede jaar op rij Toanielkriich

Drachten | Het Sneker toneelgezelschap Teater Snits heeft voor de tweede keer op rij de jaarlijkse Toanielkriich voor Friese amateurgezelschappen gewonnen. De voorstelling Koartslúting is door de jury van Stifting Amateurtoaniel (STAF) bekroond met 275 punten, de hoogste score van de 56 deelnemende toneelverenigingen. Tweede werd Doarpskrite Makkum met Iensum yn Ierlân. Die voorstelling werd bekroond met 270 punten. Zowel Makkum als Sneek kwamen uit in de Eareklasse, de hoogste klasse binnen de Toanielkriich.

Hoofdartikelmaandag, 27 mei 2013

Koekje van eigen deeg voor kabinet en meer

Het kabinet moet rekening houden met tegenvallende inkomsten van 8,2 miljard uit belastingen en premies dan gerekend bij aantreden. Dit komt voort uit gedaalde inkomsten uit loon- en inkomensheffing, btw en winstbelasting. Dit heeft minister Dijsselbloem geschreven aan de Tweede Kamer, in de zogeheten Voorjaarsnota.

Regiomaandag, 27 mei 2013

Vogelnesten weggespoeld

Schiermonnikoog | Het komt steeds vaker voor dat broedplaatsen van vogels in de Waddenzee dreigen te worden overspoeld door hoog water. Dat constateert beheerder Otto Overdijk van Natuurmonumenten. ,,We worden vaker getroffen door zomerstormen. In de afgelopen tien jaar is dat zeven keer gebeurd. Daarvoor was het zelden.”

Regiomaandag, 27 mei 2013

Erkenning voor al die kinderen zonder naam

Harich | ,,Er werd niet over gepraat, dat deed je niet. Het is gebeurd: niet klagen maar dragen, was het. Hoe zeer het ook deed.” Lies Schotanus (66) uit Harich werd in 1969 voor het eerst moeder. Haar dochtertje mocht maar tien minuten leven en werd naamloos begraven. Net zoals dat in die tijd gebeurde met vele andere doodgeboren babytjes of kinderen die maar kort mochten leven. Ter nagedachtenis aan al die kinderen maakte Schotanus een beeld, dat gisteren is onthuld bij de kerk van Harich.

Regiomaandag, 27 mei 2013

Thialf waant zich alweer schaatsmekka

Heerenveen | Met applaus, bier en champagne is het uitstel van de keuze voor het nieuwe nationaal schaatscentrum door KNSB en NOC*NSF zaterdagavond in de Business Club van Thialf ontvangen. ,,Het verstand heeft gezegevierd”, zo reageerde Commissaris van de Koning John Jorritsma. ,,Liever nog waren we direct aan de slag gegaan, maar we hebben het donkerbruine vermoeden dat we nu écht op voorsprong liggen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties