De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 juni 2008.

Cultuurvrijdag, 27 juni 2008

Strawelte brengt een nieuwe single uit

Leeuwarden - De Friese band Strawelte komt terug met vier reünieoptredens, een verzamelalbum en een nieuwe single. Verder wordt een documentaire gemaakt die op nationale televisie wordt uitgezonden en verschijnt een boek over de vier Friese muzikanten. Dat is gisteren bekend gemaakt tijdens een zorgvuldig geregisseerde persconferentie in het Eden Oranje Hotel in Leeuwarden.

Economievrijdag, 27 juni 2008

Export van runderen ligt nagenoeg stil

Dronrijp - De export van Nederlands rundvee ligt nagenoeg stil. Dat zegt de vereniging van exporteurs Export Net. ,,Er gaat nu maar een fractie weg van wat er normaal wordt uitgevoerd”, zegt directeur Nammen Schaap van exportbedrijf Schaap in Dronrijp. ,,Jaarlijks gaan er normaliter een veertigduizend dieren de grens over. Nu ligt de export eigenlijk stil.”

Economievrijdag, 27 juni 2008

Rollecate neemt Mohrmann over

Leeuwarden - Gevelproducent Mohrmann en Co uit Leeuwarden wordt overgenomen door Rollecate uit Staphorst. Bij het Leeuwarder bedrijf, gespecialiseerd in de productie van aluminium ramen en deuren, werken momenteel 75 mensen in vaste dienst en een kleine twintig uitzendkrachten. De overnamesom is niet bekend gemaakt.

Hoofdartikelvrijdag, 27 juni 2008

Zorgverzekering...

Verzekeraars maken het klanten steeds lastiger om een nieuwe aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Ze vragen een hoge premie, verplichten mensen een gezondheidsverklaring te tekenen of maken het onmogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten zonder bijbehorend basispakket. Dit bleek vorige week uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Regiovrijdag, 27 juni 2008

Waarde huis daalt door UMTS-mast

Leeuwarden - De waarde van woningen die in de buurt van een UMTS-mast staan, zou wel eens flink kunnen dalen. Gemeenten moeten daarom kritisch naar de woz-waarde van die huizen kijken. Dat zegt Luigi van Leeuwen, voormalig bijzonder hoogleraar lokale belastingen aan de Erasmus Universiteit, naar aanleiding van een uitspraak van de Leeuwarder rechtbank.

Regiovrijdag, 27 juni 2008

Subsidieregels hinderen de crisisopvang

Leeuwarden - Gezinnen waarvoor geen plek is bij de crisisopvang zouden helemaal niet uit beeld hoeven raken bij hulpverleners. Friese opvanginstellingen willen en kunnen hen best volgen, maar er is geen geld. Het rijk wil de activiteit niet subsidiëren. Sowieso speelt de subsidiestructuur de instellingen parten.

Regiovrijdag, 27 juni 2008

Www.eenfriesinternetadres.frl

Leeuwarden - Het is nog eens een 1 aprilgrap geweest, maar vanaf volgend jaar is het waarschijnlijk echt waar. Dan kan iedereen een domeinnaam registreren met een Friese extensie. Friezen kunnen dan dus kiezen voor een internetadres dat eindigt op .frl - een afkorting van Fryslân - in plaats van het welbekende .nl of .com. De provincie overweegt dit mogelijk te maken.

Regiovrijdag, 27 juni 2008

Olympisch vuur, gekraakte school en nieuw plein

Ferwert/Ureterp - Het lijkt wel de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen, zoals die op 7 augustus in Peking zich zal afspelen. De kinderen van cbs Op Streek in Ferwert betreden in defilé het schoolplein. Ernstige blikken, eerbied voor de volksliederen.

Regiovrijdag, 27 juni 2008

Voetbalclub Franeker in grote nood

Franeker - Sportclub Franeker vreest voor het einde. De voetbalvereniging heeft volgend seizoen niet genoeg velden om alle vijftig teams - achthonderd leden - te laten spelen en trainen. Door een vormfout moet namelijk de aanbesteding voor de nieuwe kunstgrasvelden aan de Hertog van Saxenlaan opnieuw.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 juni 2008

Armoedebeleid schiet tekort

Utrecht - Het armoedebeleid van de overheid werpt onvoldoende vruchten af. Het zou in het welvarende Nederland niet nodig moeten zijn dat de kerken structurele hulp moeten bieden bij de bestrijding van de armoede. Overheid en burgers zijn geroepen de gaten in het sociale net te dichten. Dit zei mgr. Gerard de Korte donderdag in Utrecht bij de presentatie van het rapport Armoede in Nederland 2008.

Geloof & Kerkvrijdag, 27 juni 2008

‘Titus Brandsma weer in hart van Nijmegen’

Nijmegen - Titus Brandsma moet weer in het hart van Nijmegen komen. Daarvoor is de Stichting Vrienden van Titus Brandsma een campagne begonnen en heeft ze haar achtduizend donateurs de dvd Titus Brandsma Memorial gestuurd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties