De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 27 juni 2013.

Cultuurdonderdag, 27 juni 2013

Protestbrief Friese schrijvers

Leeuwarden | Een groep van 33 Friese schrijvers en dichters is het niet eens met de lijst van tien boektitels waarmee in oktober de Friese literatuur zal worden gepromoot op de Frankfurter Buchmesse. ,,Wy tinke dat in part fan dizze tsien titels de Fryske literatuer earder skea as goed dwaan sil”, zeggen ze in een protestbrief die is gestuurd aan cultuurgedeputeerde Jannewietske de Vries, het Nederlands Letterenfonds en Tresoar.

Hoofdartikeldonderdag, 27 juni 2013

Nederland moet schaliegas vergeten

In navolging van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland zijn dinsdag ook de gemeenten Noordoostpolder en Boxtel uit de klankbordgroep gestapt waarin wordt gepraat over de winning van schaliegas. Milieudefensie haakte dinsdag eveneens af.

Regiodonderdag, 27 juni 2013

Geen natuurijs, wel een sneeuwrobot

Leeuwarden | Een karretje van aluminium met een schuifblad eraan gemonteerd en een cameraatje bovenop. Meer is het in feite niet. Toch kan het voertuig in de toekomst een Elfstedentocht dichterbij brengen. ,,Zover is het nog lang niet, maar het begin is er”, zegt Johann Stellema, een van de ontwerpers van de sneeuwrobot. Hij staat bij het voertuig en wacht op het begin van de demonstratie.

Regiodonderdag, 27 juni 2013

Vaart, strandjes en veerpont moeten Oudega weer aantrekkelijk maken

Oudega (S) | Het meest in het oog springende plan in de gebiedsvisie voor Oudega (Smallingerland), die gisteravond aan de inwoners van het dorp werd gepresenteerd, is de nieuwe vaart van zo’n drie kilometer. Deze loopt vanuit de Wide Ie via Oudega richting de Smelle Eastersânning.

Regiodonderdag, 27 juni 2013

Bildtse raad overtuigt inwoners lang niet

Sint Annaparochie | Zeven avonden lang probeerden de raadsleden van de gemeente het Bildt de inwoners te overtuigen van de noodzaak tot een fusie in Noordwest-Fryslân. Op de slotavond, gisteravond in dorpshuis Ons Huis in Sint Annaparochie, bleek echter dat veel Bilkerts nog kritisch staan tegenover een fusie van hun gemeente met Menameradiel en Franekeradeel en - misschien nog - Harlingen.

Regiodonderdag, 27 juni 2013

Fryslân zet bouw Thialf door, wat bond ook besluit

Leeuwarden | De ver- en nieuwbouw van ijsstadion Thialf gaat hoe dan ook door. Provinciale Staten besloten gisteren in meerderheid niet het besluit van de KNSB af te wachten waar het nieuwe profschaatscentrum gevestigd wordt.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 juni 2013

Vrouwen Syrië: gevlucht voor de bommen

Janneke Burger-Niemeijer uit Franeker was onlangs op uitnodiging van hulporganisatie ZOA in Jordanië. Ze bezocht daar Syrische vluchtelingenvrouwen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties