De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 27 juni 2014.

Economievrijdag, 27 juni 2014

Verdubbeling werkzaamheden bij A.J. Catering Harkema

Drachten - Zeven dagen in de week aan het werk en dat al verschillende weken. De ondernemers Jouke Oostenbrug en Ronald van Dijk met hun respectievelijke partners Annemarie van der Meer en Gerbrig de Jong wisten dat de mouwen opgestroopt moesten worden na de overname van Easy Catering Drachten, begin deze maand. ,,Het is de drukste tijd van het jaar, dan kun je dat verwachten", zegt Van der Meer. ,,Maar zoals zo vaak wordt gezegd: buurmans zaak komt maar één keer te koop."

Hoofdartikelvrijdag, 27 juni 2014

Het is Merkel die in EU aan de touwtjes trekt

De benoeming kan hem niet meer ontgaan. Vandaag op het topoverleg tussen de 28 regeringsleiders en staatshoofden van de EU wordt de Luxemburgse oud-premier Jean-Claude Juncker gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Verzet van de Britten maakt geen kans, want de eurosceptische premier David Cameron staat nagenoeg alleen in zijn strijd tegen Juncker die volgens hem te veel het gezicht van het oude Europa zou vertegenwoordigen.

Regiovrijdag, 27 juni 2014

Urker mishandeld door groep van tien

Urk - Een groep van minimaal tien jongeren heeft afgelopen zaterdag op de Griend in Urk een zestienjarige jongen uit die plaats mishandeld. De jongen kon op eigen kracht thuiskomen waar hij de politie alarmeerde, maar moest daarna per ambulance naar het ziekenhuis om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De politie doet onderzoek naar de mishandeling, maar heeft nog geen arrestaties verricht. De aanleiding voor de geweldpleging is nog niet bekend.

Regiovrijdag, 27 juni 2014

Onderweg sloeg de Oranjekoorts toe

Franeker - Ze trokken onderweg veel bekijks, de 23 oranje auto's en negen oranje motoren van de Oranje Trophy. Jessica Kuiken en Falco Tuinman uit Franeker reisden drie maanden mee door de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Kuiken: ,,Er waren zo veel mensen die op de foto wilden, dat ik mij soms net een beroemdheid voelde." Inmiddels zijn de Friezen thuis, na een onvergetelijke voetbalreis.

Regiovrijdag, 27 juni 2014

Van onbevangen matroos in de Golf naar tikkende tijdbom

Leeuwarden - Een tikkende tijdbom heeft zijn vrouw hem weleens genoemd, vertelt hij. ,,Ik had een kort lontje. Zat in een split second tegen het plafond. En altijd die nachtmerries over de oorlog. Ik had op een gegeven moment een jaar niet geslapen. Toen was ik wel op een punt dat ik er serieus over nadacht om uit het leven te stappen."

Regiovrijdag, 27 juni 2014

Spectaculaire waterhozen

Ameland - Langs de kusten van de Waddeneilanden stormden gisterochtend diverse waterhozen, zowel op de Noordzee als de Waddenzee. Tot gevaar of overlast leidde het natuurfenomeen amper. Het leverde vooral spectaculaire beelden op. De waterhozen gingen gepaard met onweers- en regenbuien.

Sportvrijdag, 27 juni 2014

Column Lieuwe Westra: Nibali moet mee naar Fryslân

De Tour de France. Nog één week en dan begint het hele circus weer. Toch is het bij mij wat media-aandacht betreft nog opvallend rustig. Komt misschien omdat ik nu in Monaco woon, maar wellicht ook door het WK. De hele wereld staat in het teken van dat toernooi. Zelfs mensen die normaal niets om voetbal geven, duiken nu de kroeg in om gezellig samen te kijken. Zelf hoor ik ook bij die categorie. Voor een potje eredivisie ben ik anders echt niet te porren, maar als het even kan zit ik zondag toch voor de buis om te zien hoe Oranje het doet. Al laat ik het café wel links liggen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties