De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 juni 2015.

Hoofdartikelzaterdag, 27 juni 2015

Nieuwe vormen van vanzelfsprekendheid

Vaak realiseren kerkmensen zich niet hoe vreemd de kerkdienst voor buitenstaanders kan zijn. De taal, de handelingen en het zingen kunnen bevreemding wekken bij degenen die niet zijn 'ingewijd'. Overigens, ook kerkmensen kunnen zich plotseling overvallen voelen tijdens een dienst: waar gáát dit allemaal over? Onderzoek onder kerkverlaters bevestigt deze vervreemding bij (jonge) mensen. Hun wereld is een heel andere. Ook al kennen ze de Bijbelteksten die worden gelezen en kunnen ze de liederen die worden gezongen uit hun hoofd meezingen, er kan totale vervreemding zijn.

Regiozaterdag, 27 juni 2015

Basisscholieren geschorst na gedrag ouders

Onderwijskoepel Proloog heeft de ouders van zeven leerlingen van obs De Wester in Leeuwarden de toegang tot de school ontzegd. Hun kinderen mochten gisteren niet naar school en zijn ook de komende week niet welkom.

Regiozaterdag, 27 juni 2015

Onkruidgif in de ban: veel Friese gemeenten duurder uit

Het merendeel van de gemeenten is volgend jaar meer geld kwijt aan het verwijderen van onkruid. Dat blijkt uit een rondvraag van het Friesch Dagblad bij gemeenten in Fryslân, het Westerkwartier en de Noordoostpolder.

Regiozaterdag, 27 juni 2015

Waddenfonds verdampt in losse projecten

Het roer gaat opnieuw om bij het Waddenfonds. Er moet een duidelijker visie komen op wat de waddenprovincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland nu eigenlijk precies willen bereiken met het fonds.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 juni 2015

Vermeulen-orgel Parrega in oude luister hersteld

Parrega | Het orgel van de Johannes de Doperkerk in Parrega klinkt na een forse restauratie weer groots. Het is een van de relatief weinig Vermeulen-orgels van Fryslân. Vanavond is de feestelijke ingebruikname.

Sportzaterdag, 27 juni 2015

Grote ronde start Fryslân 2018 'kansloze missie'

Door Daan Rieken -

Sportzaterdag, 27 juni 2015

Geen NK voor Weening, mogelijk wel Tour

Door Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties