De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 juli 2013.

Cultuurzaterdag, 27 juli 2013

Jeugdharmonie mogelijk zelfstandig

Leeuwarden | Het Fries Jeugd Harmonieorkest (FJHO) gaat mogelijk zelfstandig verder. Dat zei dirigent Thijs Oud gisteren. ,,We zijn nu nog volop bezig met de repetities van Opera Spanga, maar als de voorstellingen achter de rug zijn, gaan we kijken hoe het verder moet met het orkest.”

Economiezaterdag, 27 juli 2013

Nieuwe ingrepen treffen Franse deel Air France-KLM

Parijs | Air France-KLM komt volgende week met nieuwe, omvangrijke maatregelen om kosten te besparen. De ingrepen treffen alleen het Franse deel van de luchtvaartgroep, zei topman Alexandre de Juniac bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Hoofdartikelzaterdag, 27 juli 2013

In het innerlijk laat God zich vinden

Het woord innerlijk behoort bij veel mensen niet tot het dagelijks taalgebruik. Als we het over onszelf hebben - dat gebeurt wel dagelijks - worden meestal woorden gebruikt als zelfbewustzijn, of gevoel.

Regiozaterdag, 27 juli 2013

Meer nazorg voor besneden vrouwen

Leeuwarden | Sense Noord-Nederland gaat besneden vrouwen in Fryslân, Groningen en Drenthe gericht helpen bij de problemen die ze ondervinden als gevolg van hun genitale verminking.

Regiozaterdag, 27 juli 2013

Almere verdringt Thialf als schaatscentrum

Leeuwarden | Binnen een half jaar moet vaststaan of een ijssportcentrum in Almere ook daadwerkelijk wordt gebouwd. De sportbonden KNSB en NOC*NSF gaan dat samen met de initiatiefnemers van Icedôme Almere onderzoeken.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 juli 2013

Hymnologie

Internationale conferentie voor kerkmusici in A’dam

Geloof & Kerkzaterdag, 27 juli 2013

Dode Zeerollen: venster op ontstaan Bijbel

In het Drents Museum in Assen loopt een tentoonstelling over de Dode Zeerollen, zoals die vlak na de Tweede Wereldoorlog in Qumran zijn gevonden. Wat betekent deze vondst voor onze kennis van de Bijbel? Deel 1 van een serie.

Sportzaterdag, 27 juli 2013

Zweedse aanvaller Molins wijst verhuur aan Cambuur af

Leeuwarden | De Zweedse aanvaller Guillermo Molins van RSC Anderlecht heeft deze zomer een overgang naar SC Cambuur afgewezen. Dat zegt de rechtsbuiten in de Zweedse media. De Leeuwarders hadden hem op het oog als versterking voor de eredivisie, maar Molins heeft een voorkeur voor zijn oude club Malmö FF. De zoektocht van Cambuur naar een snelle rechtsbuiten duurt ondertussen onverminderd voort.

Sportzaterdag, 27 juli 2013

Driezum-Wâlterswâld van wilde marathon naar NK

Driezum/Wâlterswâld | Heel lang werd de paardenmarathon van Driezum-Wâlterswâld gezien als een wilde wedstrijd. De 24e editie was gisteren in en rond de tweelingdorpen het bewijs dat de Wâldsjers veel hebben geleerd. Daarom mogen zij volgend jaar het Nederlands kampioenschap organiseren en moeten de hindernissen dan zelfs nog twee weken langer blijven staan.

Sportzaterdag, 27 juli 2013

Harde kritiek op Veenstra en zijn voorgangers

Heerenveen | Een compleet nieuw bestuursmodel moet de basis zijn voor de toekomst van sc Heerenveen. Maar in het onderzoeksrapport dat gisteren door Lense Koopmans en Jos Vaassen werd gepresenteerd gaat het ook over het verleden. En daarin maakten oud-directeuren grote fouten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties