De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van woensdag, 27 juli 2016.

Economiewoensdag, 27 juli 2016

Groei aantal bedrijven vlakt af

Leeuwarden - In Fryslân zijn er in het tweede kwartaal van dit jaar netto ongeveer zeshonderd bedrijven bij gekomen. Dat blijkt uit de jongste Kwartaalmonitor van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. In het voorgaande kwartaal ging het om een groei van ongeveer achthonderd bedrijven. Landelijk is het aantal bedrijven met ruim 21.000 ondernemingen toegenomen, dat komt neer op een groei van 0,8 procent.

Economiewoensdag, 27 juli 2016

Zonnepark Harlingen als spaarpot voor kleinkinderen

Harlingen - Als het blijft lopen als in de afgelopen weken, heeft coöperatie zonnepark Harlingen eind deze week via crowdfunding de benodigde drie ton binnen. ,,We zitten nu op ruim 90 procent en het is opvallend hoe enorm snel het de laatste dagen gaat", vertelt Frans van Wieren woordvoerder van het zonnepark.

Hoofdartikelwoensdag, 27 juli 2016

Volle agenda voor vreemdelingenbeleid

In Turkije heerst grote spanning tussen politieke groeperingen, tussen Koerden en het gezag in Ankara, of tussen een deel van het leger en de regering. De recente coup door militairen is een krachtig teken van de spanningen in het land.

Regiowoensdag, 27 juli 2016

Vakantie kan snelle formatie belemmeren

Buitenpost - De zes partijen van de gemeenteraad van Achtkarspelen hebben morgen de eerste gesprekken met een door het CDA aangetrokken, externe, informateur.

Regiowoensdag, 27 juli 2016

Tweejaarlijks onderzoek naar Friese cultuur

Leeuwarden - Er komt een tweejaarlijks onderzoek naar de stand van zaken binnen het Friese cultuurleven. De Friese Cultuurverenigingsmonitor wordt uitgevoerd door Keunstwurk en het Fries Sociaal Planbureau.

Regiowoensdag, 27 juli 2016

Rechtbank: REC leidt niet tot milieuschade omwonenden

Harlingen - De omwonenden van de REC zijn door de rechtbank niet in hun gelijk gesteld. Zij gingen in beroep tegen het besluit van de provincie in 2013 om Omrin een vergunning te verlenen waardoor het bedrijf meer afval kan verwerken. De omwonenden vrezen dat dit tot schadelijke gevolgen kan leiden voor hun gezondheid.

Sportwoensdag, 27 juli 2016

Alle twijfel is weg na Profronde. Ilona Hoeksma is een winnaar

Surhuisterveen Winnen. Hoe leuk zou dát zijn? Ilona Hoeksma droeg die gedachte vaak bij zich op dagen dat ze - soms senang, soms misnoegd - de enveloppe met inhoud toebehorende haar ereplaats ophaalde. Winnen. Was het haar wel gegund? Winnen. Zou ze het wel kunnen?

Sportwoensdag, 27 juli 2016

SPORT 2: Froome is Mollema ook in Fryslân de baas

Surhuisterveen - Net als in 2013 ging de strijd om de Gouden Fiets van Surhuisterveen gisteren tussen Bauke Mollema en Chris Froome. Maar waar de Groninger toen aan het langste eind trok, was het nu de geletruidrager die mocht zegevieren.

Sportwoensdag, 27 juli 2016

Bakker en Dijkstra komen te kort in koers voor amateurs

Surhuisterveen - In het criterium voor elite, beloften en amateurs ging Stan Wijkel gisteren met de zege aan de haal. De Drent van de NWVG rekende na een wedstrijd over tachtig kilometer in een sprint-à-deux af met zijn Australische vluchtmakker Mitchell Mulhern. Björn Bakker uit Wijnjewoude was op de derde plaats de beste Fries.

Sportwoensdag, 27 juli 2016

Schreuder weer onnavolgbaar op Drentse bodem

Norg - Vorig jaar reed Jolanda Schreuder in Norg naar de nationale titel in de ereklasse. Gisteren was zij bij de Friese tuigpaarden opnieuw onnavolgbaar op Drentse bodem. Met Chris fan Wylgster Pragt pakte Schreuder na tien jaar eindelijk weer de titel in de damesklasse.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties