De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 27 september 2003.

Bijschriftzaterdag, 27 september 2003

Goede raad

Stel je bent op reis in een onbekende omgeving. Je staat op een kruispunt van wegen en eigenlijk weet je niet zo goed welke kant je op moet .

Cultuurzaterdag, 27 september 2003

Lemmer krijgt dependance hospitaal Sneek

Lemmer/Sneek – Het Antonius Ziekenhuis in Sneek werkt samen met andere zorginstellingen in de Zuidwesthoek aan het opzetten van een dependance in Lemmer. Gedacht wordt aan het oprichten van onder meer een poli cardiologie, gynaecologie, oncologie en aan een ruimte waar stomaverpleegkundigen aan het werk kunnen.

Hoofdartikelzaterdag, 27 september 2003

Integratiedebat...

Nauwelijks zijn de openbare verhoren van de onderzoekscommissie naar het Nederlandse integratiebeleid van de afgelopen dertig jaar begonnen, of de eerste politieke rellen hebben zich alweer voorgedaan. Deze week werd flinke kritiek uitgeoefend op de betrokkenheid van het sociaal-wetenschappelijk adviesbureau Hilda Verwey-Jonkerinstituut bij het vooronderzoek dat door de parlementaire commissie is gedaan. Het VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vindt dat toenmalig directeur van het instituut Jan Willem Duyvendak, nu Kamerlid voor GroenLinks, afgelopen voorjaar had moeten weigeren het vooronderzoek te doen. Het adviesorgaan zou te nauw verweven zijn met het overheidsbeleid met betrekking tot integratie. Het VVD-Kamerlid sloot zich aan bij de kritiek van SP’er Ali Lazrak, die vorige week uit de onderzoekscommissie stapte uit protest tegen de betrokkenheid van het Verwey-Jonkerinstituut.

Regiozaterdag, 27 september 2003

Jeugdkerk kan niet uit voor discotheekhouder

Zevenhuizen – Op een fors hogere bieromzet op de zondagmiddag had discotheekeigenaar Pruim uit Zevenhuizen niet gerekend toen hij de eerste Groninger jeugdkerk gastvrij onthaalde afgelopen jaar. Alleen de jeugdige kerkgangers zijn wel heel erg zuinig, bij het gierige af. Bij de laatste jeugdkerkbijeenkomst, die circa tweehonderd bezoekers telde, verkocht Pruim welgeteld twee glaasjes fris. Vandaar dat de discotheekhouder de jeugdkerk niet weer hoeft in zijn moderne uitgaansgelegenheid.

Regiozaterdag, 27 september 2003

Alle Onne’s zijn echte Onne’s blijkt uit DNA-onderzoek

Drachten - Alle veulens van de Friese stamboekhengst Onne, die dit jaar gekeurd zijn, blijken inderdaad afstammelingen van Onne. Door administratieve slordigheid werd gevreesd dat de veulens niet echt nazaten waren van de hengst. DNA-onderzoeken naar de afstamming hebben geen verwisselingen aan het licht gebracht.

Regiozaterdag, 27 september 2003

Snekers denken na over hun veemarktterrein

Sneek – Een vuurtoren midden op het veemarktterrein, met daaromheen als een halve cirkel een bibliotheek, centrum voor kunsten en theater. Aan de voet van de toren een ovaal water, dat verbonden is met de Geeuw en bereikbaar is met kleine bootjes. Aan de rand van het plein een speelvoorzieningen, waaronder een halfpipe voor skaters.

Regiozaterdag, 27 september 2003

Talma Sionsberg krijgt extra geld van overheid

Dokkum – Ziekenhuis Talma Sionsberg in Dokkum krijgt extra geld voor nieuwe apparatuur en de spoedeisende hulp. Dat heeft het kabinet gisteren besloten. Samen met veertig andere ziekenhuizen, waaronder die van Emmeloord, mag Talma Sionsberg 32 miljoen euro verdelen.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2003

3xM steunt christelijke satelliet-tv voor Iran

Amersfoort - Stichting 3xM te Amersfoort schenkt tienduizend euro aan een televisieproject om Iran en Afghanistan te bereiken met christelijke satellietuitzendingen. De uitzendingen zijn in het Farsi, dat ook door veel mensen in Afghanistan wordt verstaan. ,,Om-dat de islamitische overheid christelijke televisieprogramma's uit de ether weert, gebruikt onze partnerorganisatie in het Midden-Oosten satelliet om Iran en Afghanistan via televisie te bereiken met het Evangelie’’, zegt 3xM-directeur Martien Timmer.

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2003

Ontmoetingsplein voor christensenioren

Leeuwarden – Er is een nieuw onlineplein op internet waar christen 50-plussers elkaar kunnen ontmoeten: www.christenplus.nl

Geloof & Kerkzaterdag, 27 september 2003

‘Kerk moet terug naar heidense wortels’

Je kunt het boek gebruiken als wandelgids ‘religie op de Veluwe’. Maar Zwijgen bij volle maan is toch echt een theologisch werk waarin Henk Vreekamp zijn heidense Veluwse wortels (her)ontdekt en in gesprek brengt met jodendom en christendom. Zijn conclusie: ,,Ik kom uit voor mijn geaardheid: ik ben een heiden’’.

Sportzaterdag, 27 september 2003

Korfbalman Jan Mulder geridderd

Drachten – Jan Mulder uit Drachten heeft vrijdag in het Witte Huis in Olterterp van burgemeester Van der Zaag een koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Mulder heeft vooral op het gebied van korfbal veel inzet getoond. Hij werd benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Bij het aanwezige publiek was ook M. Bilstra namens het hoofdbestuur van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) aanwezig. Mulder was onder meer mede-oprichter van CSL in Stiens. Hij was een van de initiators tot de fusie van de Christelijke Friese Korfbalbond (CFKB) en de Friese Korfbalbond (FKB). Jan Mulder was na de fusie van de noordelijke korfbalbonden vier jaar voorzitter van het nieuwe district Noord.

Sportzaterdag, 27 september 2003

Lord drijft Cambuur-coach tot wanhoop

Leeuwarden - Je bent de rapste sprinter van Cambuur, bent uit vorm, valt toch in en wordt na drie foute passes weer gewisseld. Dat overkwam Lionel Lord na een optreden van pakweg twintig minuten tijdens het duel vrijdagavond tegen Top Oss. ,,We speelden zonder rechterkant'’, analyseerde Dick de Boer het optreden van zowel Ruben Schaken als Lionel Lord. ,,Over Lord was ik zeer ontevreden en verloste hem vaderlijk uit zijn lijden’’, bromde de wanhopige De Boer

Weerzaterdag, 27 september 2003

Gematigd


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties