De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 september 2005.

Cultuurdinsdag, 27 september 2005

Gratis naar voorstelling SULT

Sneek - Bezoekers van de première van de productie MEM van Teatergroep SULT kunnen de voorstelling gratis nog een keer zien. Dat heeft de theatergroep maandag gemeld.

Dossierdinsdag, 27 september 2005

Smalle heupen en een brede schouderpartij

Zes gouden medailles en twee bronzen, dat was de oogst waarmee de toen 19-jarige Amerikaanse zwemmer Michael Phelps op de Olympische Spelen in Athene (2004) definitief zijn naam vestigde. Hij was succesvol op de individuele 200 en 400 meter wisselslag, 100 en 200 vlinderslag, de 4 x 200 vrij estafette en de 4 x 100 wissel estafette, maar werd ‘slechts’ derde op de 4 x 100 vrij estafette en de individuele 200 vrij (in welke race hij werd afgetroefd door respectievelijk Ian Thorpe en Pieter van den Hoogenband).

Dossierdinsdag, 27 september 2005

Beteuterd kijken


Economiedinsdag, 27 september 2005

Leeuwarden wil grond Snekertrekweg kopen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden wil spoedig stukken grond aankopen tussen de Marshallweg en de Snekertrekweg. Dit in verband met de toekomstige aanleg van een nieuwe invalsweg voor het westen van de stad. De grond is onder meer bebouwd met een voormalige opslagloods van Wiersma Verhuizingen en is eigendom van ondernemer Ype Kramer.

Economiedinsdag, 27 september 2005

Fritech van Kootstertille naar Buitenpost

Kootstertille - Fritech Personeelsdiensten verhuist begin 2006 van Kootstertille naar het centrum van Buitenpost. Het uitzendbureau voor technisch personeel en de bouw gaat zich vestigen in de Kerkstraat. Fritech heeft voor Buitenpost gekozen vanwege een betere bereikbaarheid en de aanwezigheid van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Een verhuizing was noodzakelijk, omdat de huidige behuizing te klein werd.

Economiedinsdag, 27 september 2005

Christenboeren in balans

Donkerbroek - Succesvol boeren is niet alleen afhankelijk van de harde cijfers. Veel meer is het een kwestie van in balans zijn met je bedrijf.

Economiedinsdag, 27 september 2005

Smokkelen met Gods zegen

Rogat – Ondernemer Gert van Putten uit Terschuur ondersteunt agrarische ondernemers is Ethiopië door ze vooral kennis over te brengen. Kennis om met kleine en grote landbouwprojecten de bevolking een eigen inkomen te geven. Maar hij brengt hen ook medicijnen voor bijvoorbeeld de pluimveehouderij. Medicijnen die daar niet voorhanden zijn en broodnodig zijn. ,,Ik mag ze dan wel niet invoeren maar ik ben er vanuit mijn geloof overtuigd, dat ik ze mee moet nemen. Van de 22 koffers die we als groep van Double Harvest meenemen zijn er enkele gevuld met medicijnen. We bidden er voor dat het goed komt, maar toch houden we de spanning. Tot nu toe is het ook allemaal goed gegaan.”

Hoofdartikeldinsdag, 27 september 2005

Levensloopregeling…

Nederlanders blijken vrijwel niets te weten van de komende levensloopregeling. Slechts een deel weet dat het in die regeling gaat over een nieuwe vorm van het sparen van verlof. Maar wat precies de mogelijkheden zijn, dat weet bijna niemand. Laat staan dat mensen iets weten van de achtergronden van de regeling die per 1 januari 2006 moet ingaan.

Regiodinsdag, 27 september 2005

Leeuwarden dreigt weer met huisuitzettingen

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden gaat in samenwerking met politie, zorginstellingen en woningcorporaties een vuist maken tegen huurders die hun buurt tot last zijn. Ze riskeren uitzetting als ze niet stoppen met hun asociale praktijken. Verder onderzoeken de corporaties of ze inkomen en gezinssamenstelling mogen meewegen bij het toewijzen van huurwoningen, en of ze informatie mogen inwinnen over het ‘huurverleden’ van de woningzoekenden.

Regiodinsdag, 27 september 2005

‘Wantoestanden in noordelijke seksboerderijen’

Leeuwarden/Groningen – Vrouwen in bordelen en seksboerderijen in het Noorden worden op grote schaal op mensonterende wijze behandeld. Gemeenten en politie controleren veel te weinig of de sekshuizen de wettelijke regels naleven. Dat stelt de vakbond voor prostituees

Regiodinsdag, 27 september 2005

Elke dag een lange wandeling

Terschelling - ,,Het zijn pittige tochten hoor, die hij onderneemt. Als een van mijn zussen soms met hem meegaat, moet ze hem vragen wat langzamer te lopen, anders houdt ze het niet bij. Soms lijkt hij nog gezonder dan wij.”

Regiodinsdag, 27 september 2005

Welzijnssector moet zakelijker

Stiens – Welzijnsinstellingen moeten het softe imago van zich afschudden en zich meer opstellen als ondernemers. De instellingen hebben nu te weinig zicht op de eigen kosten en hebben nog nauwelijks een idee wat voor resultaat hun inspanningen hebben.

Regiodinsdag, 27 september 2005

‘Oma’s saai? Heb je weer zo’n vooroordeel’

Drachten - Jongens die verliefd worden op jongens, gewoon of vreemd? Natúúrlijk is dat heel gewoon, vindt een groepje scholieren van obs De Kameleon uit Drachten. En zijn oude mensen saai? Welnéé. Kijk maar naar hun opa’s en oma’s. Hartstikke hip! Nog zo’n vooroordeel: Zijn Turken agressiever dan Marokkanen? Die vráág alleen al. Slaat nergens op, vindt het groepje. Soms Turken, soms Marokkanen, en soms Nederlanders.

Sportdinsdag, 27 september 2005

Johan Oenema wint in Warmond

Warmond - Johan Oenema heeft in Warmond het tweede van de Dutch Snooker rankingtoernooi op zijn naam geschreven. In de finale won de ex-landskampioen uit Heerenveen met 4-2 van de Belg Yvan van Velthoven.

Sportdinsdag, 27 september 2005

Draverij van Joure breekt alle records

Joure – De drafbaan van Joure roeit al jaren tegen de stroom in. Terwijl de wedomzetten in de drafsport op bijna alle banen sinds het einde van de jaren tachtig in een vrije val zijn geraakt wordt er op de Friese grasbaan elke keer weer meer gewed. Maandag ging zelfs het record van 1980 eraan. Toen werd er 138.000 euro ingezet door de spelers. Maandag ging men daar ruimschoots overheen. Op de kop af 145.000 Euro passeerde de kassa’s. ,,Dit is de kroon op ons werk’’, aldus voorzitter Gerard Steeman.

Sportdinsdag, 27 september 2005

Beloftes Heerenveen boeken eerste overwinning

Heerenveen – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft maandagavond in de reserve eerste divisie haar eerste overwinning geboekt. In een pittig duel, waarin arbiter Heins maar liefst negen gele en één rode kaart uitdeelde, wonnen de Friezen thuis met 2-1 van Heracles Almelo.

Weerdinsdag, 27 september 2005

Enkele bui


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties