De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 27 oktober 2004.

Agendawoensdag, 27 oktober 2004

Klassiek

Fokaal Fokaal ensemble Viva Vox en it Smelne Brass Quintet spilet snein om 15.00 oere yn de Sint Margryttsjerke fan Boksum. Sy sille in konsert fersoargje mein in ferskaat fan muzykwurken: benammen Italjaanske komponisten út de Renęssânse mar ek Barok (Bach, Händel), Romantyk (Grieg), modern klassyk (Debussy) en inkelde midsieuske wurken.

Bijschriftwoensdag, 27 oktober 2004

Terugkeer

‘En hij stond op en keerde naar zijn vader terug’

Economiewoensdag, 27 oktober 2004

Geen ‘bio’-concurrentie uit Oost-Europa

Den Haag - In de tien nieuwe EU-lidstaten in Midden- en Oost-Europa speelt de biologische landbouw nog geen grote rol. Er is geen binnenlandse vraag en de afzet is in het algemeen slecht georganiseerd. De Nederlandse biologische sector hoeft voorlopig dan ook geen concurrentie uit deze hoek te vrezen. Dat stelt het onderzoeksinstituut LEI.

Economiewoensdag, 27 oktober 2004

Verzuimprikkels werken alleen bij goed arbo-beleid

Delft – Het werken met prikkels voor werknemers om het ziekteverzuim terug te dringen, werkt vooral als een bedrijf verder ook een goed verzuimbeleid voert, zoals naleving van de arbo, een goede begeleiding van zieke werknemers en een gedegen reďntegratiebeleid. Dat stelt TNO in haar onderzoek ‘Prikkels en sancties. Bouwstenen voor een modern ziekteverzuimbeleid’. Verzuimprikkels die veel gebruikt worden in Nederland zijn het inhouden van vrije dagen bij ziekte, het niet volledig doorbetalen van het loon of juist het toekennen van vrije dagen bij geen verzuim.

Expowoensdag, 27 oktober 2004

Achtkarspelen, Gemeentehuis: expo Kiki Brenninkmeijer en Martin Rijpstra, t/m 30 nov.

Hoofdartikelwoensdag, 27 oktober 2004

Bezuinigingen in de zorg…

De Kamer sprak gisteren over de plannen die minister Hoogervorst (VVD) heeft met de zorg. Een van de belangrijkste wijzigingen die hij voorstelt is de basisverzekering. Daarin zijn de belangrijkste medische voorzieningen verzekerd. Wie meer wil, kan dat doen door middel van bijverzekeren.

Regiowoensdag, 27 oktober 2004

‘Bedrijven betrekken bij opknappen terrein’

Heerenveen - Bij de revitalisering van bedrijventerreinen moeten gemeenten veel meer samenwerken met de bedrijven die daar zijn gehuisvest. De ondernemers zouden ook veel vaker moeten meebetalen aan de opknapbeurt.

Regiowoensdag, 27 oktober 2004

Radiatoren op onlogische plaatsen

Burgum – Deuren die niet ver genoeg open kunnen omdat de radiator in de weg zit. Een thermostaat die midden op de wand zit, zodat de boekenkast niet tegen de verder lege muur kan staan, en een onveilig trapgat. Kleine dingetjes die door de architect van een nieuwbouwwoning zelf opgemerkt zouden moeten worden, maar die er nog steeds door de VAC op gewezen moet worden, zelfs na 25 jaar. Morgen viert de VAC (Voorlichting- en Advies Commissie) Tytsjerksteradiel haar jubileum met een symposium over verstedelijking van het platteland. Dan gaat het even niet om de praktische indeling van een huis, maar om de woonomgeving in het algemeen.

Regiowoensdag, 27 oktober 2004

Vrijheidswijk krijgt nieuw jeugdhonk

Leeuwarden – De jongeren in de Leeuwarder Vrijheidswijk krijgen een nieuw jeugdhonk. Dat maakte wethouder Hafkamp gistermiddag bekend tijdens een werkbezoek van het Leeuwarder college aan de Vrijheidswijk.

Regiowoensdag, 27 oktober 2004

Schoorsteen IJlst vrijwel zeker plat

IJlst – De schoorsteen van de voormalige Nooitgedagt-fabriek in IJlst gaat vrijwel zeker tegen de vlakte. De gemeenteraad van Wymbritseradiel heeft gisteravond het verzet tegen de sloopplannen van het gemeentebestuur opgegeven.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 oktober 2004

Netwerken tegen armoede

Leeuwarden – Het Protestants Dienstencentrum Fryslân, het Fries Samenwerkingsverband Uitkeringsgerechtigden, de Arme Kant van Friesland en Solidair Friesland willen gezamenlijk met plaatselijke diaconieën en gemeentelijke cliëntenraden komen tot ‘bondgenootschappen tegen armoede’. Op 17 november is er in Leeuwarden de conferentie Arme Kant.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 oktober 2004

In 2005 weer gesprek over radiokerkdiensten

Leeuwarden – Omrop Fryslân en de Raad van Kerken in Friesland gaan in oktober 2005 evalueren hoe de nieuwe opzet van de Friese radiokerkdiensten en het nieuwe programma In wurd foar de wike aanslaat.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 oktober 2004

Kerk ben je alleen met z’n allen

Kollum - Zij zat altijd op de tweede rij, vlak achter de stoel waar je als dominee moest gaan zitten bij het lezen van de afkondigingen. Maar vóór ik zitten ging, gaf zij mij altijd eerst een hand, net als de ouderling deed. Heel ernstig en heel echt. Voor haar begon op die manier de kerkdienst. Voor míj ook, merkte ik. Want de eerste zondag, nadat zij verhuisd was naar het gezinsvervangende tehuis, miste ik zeer haar warme hand en haar eerbiedige begin van de dienst.

Geloof & Kerkwoensdag, 27 oktober 2004

‘Belangstelling voor bidden neemt toe’

Leeuwarden - Toen Nynke Dijkstra-Algra twaalf jaar geleden begon als toerustingswerker in de provincie Utrecht, was bidden geen populair gespreksonderwerp: ,,Het is een heel gevoelig onderwerp, zo persoonlijk.’’ Nu krijgt ze op een plaatselijke cursus zo twintig deelnemers, veel meer dan er vorig jaar op een cursus pastoraat afkwamen.

Weerwoensdag, 27 oktober 2004

Vrij zonnig

Vandaag zijn er zonnige perioden en blijft het tot vannacht droog. Het kwik loopt op naar ongeveer 11 graden. Er waait een matige, in het Waddengebied tot krachtig toenemende zuidoostenwind. Morgen valt er enige regen bij 14 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties