De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van donderdag, 27 oktober 2011.

Economiedonderdag, 27 oktober 2011

Biologisch boeren is ook financieel duurzaam werken

De provincie Drenthe begint een project om boeren met een gangbare wijze van landbouw te interesseren voor een overstap naar biologisch. In twee jaar moeten achttien boeren omschakelen. Door Simon Talsma.

Economiedonderdag, 27 oktober 2011

Leeuwarden sluit groene overeenkomst met Liyang

Leeuwarden - Leeuwarden heeft gisteren de economische band met de Chinese stad Liyang verstevigd door het aangaan van een Friendly Cities Relationship. In Leeuwarden ondertekenden burgemeester Ferd Crone en de burgemeester van Liyang de overeenkomst voor een duurzame en economische samenwerking. Onderdeel van de bijeenkomst is het bouwen van een zonneboot door de NHL en het leveren van een biogasinstallatie. Dit laatste project is goed voor een bedrag van drie miljoen euro.

Economiedonderdag, 27 oktober 2011

Wereldwijde norm voor duurzaam vlees op komst

Den Haag - Met steun van het ministerie van Buitenlandse Zaken werkt Solidaridad de komende jaren samen met het bedrijfsleven aan de verbreding van duurzaamheid in productieketens. Bestaande programma’s van Solidaridad in de wereldwijde teelt, handel en verwerking van soja, palmolie, suiker en katoen worden uitgebreid en een nieuw programma in de rundveesector zal worden opgebouwd. Samen leggen deze sectoren beslag op meer dan 60 procent van de wereldwijd beschikbare landbouwgronden.

Hoofdartikeldonderdag, 27 oktober 2011

Te laat of op tijd - het moet allemaal blijken

Te laat en te weinig, of: net op tijd en voldoende. De uitkomsten van het crisisoverleg in Brussel over de euro zullen worden beoordeeld binnen deze beide oordelen. Welk oordeel het juiste is, zal pas over enkele maanden blijken. De ervaring leert dat aanvankelijk de samenvatting van het akkoord op hoofdlijnen bepalend is voor de reacties en dat later, als de details zijn uitgewerkt, pas blijkt of een akkoord echt heeft geholpen.

Regiodonderdag, 27 oktober 2011

Gemis depot nekt verkoop museumpanden

Leeuwarden - De verkoop van de huidige panden van het Fries Museum aan de Turfmarkt in Leeuwarden is een groot probleem. Er zijn weliswaar serieuze kandidaten, maar die houden vooralsnog de boot af omdat onduidelijk is wanneer de gebouwen daadwerkelijk vrijkomen.

Regiodonderdag, 27 oktober 2011

Nynke Themmen is de opvolger van Maud Hoogland

Oosternijkerk - ,,Ik hou van een uitdaging en ook wel van dingen regelen en daarom denk ik veel te kunnen betekenen voor kinderen in onze gemeente.” Met die motivatie is Nynke Themmen (10) uit Oosternijkerk gisteren gekozen als nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel. Ze volgt Maud Hoogland (11) op, die ze kent van streetdance. ,,Zij had me verteld dat het wel een mooie baan is. Daarom heb ik ook doorgezet bij de verkiezing. Veel kinderen uit mijn klas zagen er toch maar vanaf toen die mevrouw van de gemeente vertelde dat het geen lolletje is.”

Regiodonderdag, 27 oktober 2011

Corporaties trekken niet meer aan elkaars klant

Sneek - Elkien en de Wieren staken hun onderlinge concurrentie. Beide woningcorporaties gaan in Sneek en wijde omgeving samenwerken om het woningbestand op niveau te kunnen houden. De samenwerking moet er volgens de Wieren-bestuurder Henk Heikema van der Kloet onder meer toe leiden dat alle ambities in Sneek daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Regiodonderdag, 27 oktober 2011

Deskundigen helpen provincie met afvaloven

Harlingen - Deskundigen gaan het college van Gedeputeerde Staten (GS) adviseren bij de handhaving van de vergunning voor de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen. Ook kunnen zij een rol spelen in een betere informatieverstrekking richting de burgers.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2011

Hendrikse maakt eigen Jezus

In zijn recente boek God bestaat niet en Jezus is zijn zoon schrijft ds. Klaas Hendrikse over zijn gedachten met betrekking tot het ontstaan van het christelijke geloof en over de waarde van het gedachtegoed dat door de eeuwen heen in de christelijke kerk bewaard is. Zijn intentie lijkt daarbij te zijn een bevrijding van knellende dogma’s en een nieuwe zoektocht naar de betekenis van geloofswoorden. Dit boek zal op zijn eigen merites beoordeeld moeten worden. Wie het eerste boek van Hendrikse, Geloven in een God die niet bestaat gelezen heeft, zal echter niet verbaasd zijn over het tweede. Het eerste boek laat weinig tot geen ruimte voor een unieke betekenis van Jezus Christus voor ons mensen, het tweede bevestigt dat.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2011

Mannen strijden met zichzelf in de bergen

Tweehonderd mannen vertrekken vandaag voor drie dagen naar de Ardennen voor een Karakterweekend van De 4e Musketier. Een mannenbeweging die in ons land steeds groter wordt.

Geloof & Kerkdonderdag, 27 oktober 2011

Oudste portret Titus Brandsma nu in Bolsward

Bolsward - Het Titus Brandsma Museum in Bolsward heeft de hand weten te leggen op het oudste portretschilderij van pater Titus Brandsma. Prof.dr. Fons Plasschaert, oud-rector magnificus van de Radboud Universiteit in Nijmegen heeft het portret gisteren in Bolsward onthuld.

Sportdonderdag, 27 oktober 2011

Huizenga komend seizoen in het shirt van de Rabobank

Wolfheze - Jenning Huizenga koerst volgend jaar bij het Continental Team van de Rabobank Wielerploeg. De 27-jarige Fries wil via Rabobank de stap naar een hoger niveau maken. Huizenga zal in 2012 het baanwielrennen combineren met het koersen op de weg. ,,Rabobank is de bęste ploech fan Nederlân. Ik tink dat ik der in protte leare kin”, blikt de oorspronkelijk uit Franeker afkomstige coureur vooruit. Jenning Huizenga tekende bij Rabobank een eenjarig contract.

Sportdonderdag, 27 oktober 2011

Heeg en Woudsend houden gelijke tred

Heeg - Het inhaalduel in de vijfde klasse A tussen Heeg en Woudsend is gisteren in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Heeg, dat na de rode kaart van aanvaller Eeuwe van der Heide het laatste kwart met tien man speelde, leidde met de rust nog met 3-1. Door het gelijke spel blijft Heeg tweede in de rangschikking. Woudsend bezet plek vier. Koploper HJSC uit Hommerts/Jutrijp verstevigde, zonder zelf in actie te komen, zijn koppositie. Het staat drie punten voor op de concurrentie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties