De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 27 oktober 2015.

Economiedinsdag, 27 oktober 2015

Verantwoord boeren is niet de toekomst, het is nu

De zuivelmarkt, consumenten en politiek vragen melkveehouders verantwoord om te gaan met grond, dieren, milieu en productie. Die roep wordt steeds harder en zal niet meer verstillen. Dan kun je als sector maar beter het (duurzame) initiatief houden voordat het buiten je om in regeltjes is vastgelegd. Dat was gisteren de rode draad bij de startbijeenkomst Versnellingsagenda Melkveehouderij in Assen.

Hoofdartikeldinsdag, 27 oktober 2015

Brussel ook door eigen schuld regie kwijt

Er klonken dit weekeinde alarmerende woorden over het voortbestaan van de Europese Unie. De Sloveense premier Miro Cerar zei op een ingelast topoverleg over de vluchtelingentoestroom dat ,,de Europese Unie de komende dagen uit elkaar dreigt te vallen". Op de Europadag van zijn partij, de VVD, zei premier Mark Rutte dat de asielcrisis een bedreiging vormt voor de Europese samenwerking. ,,Het zou zelfs het weefsel van onze samenwerking kunnen doen wegscheuren."

Regiodinsdag, 27 oktober 2015

Rook houtkachel is onderschat gevaar

Door houtrook van openhaarden en houtkachels van stokende buren krijgen mensen vaak meer fijnstof binnen dan de advieswaarde van de World Health Organization.

Regiodinsdag, 27 oktober 2015

Parkeren in Harlingen wordt vooral simpeler

Het is het sluitstuk van een lange discussie in de Harlinger politiek, inclusief een inspreekavond voor bewoners: de nieuwe Nota Parkeerbeleid 2016 die het college van burgemeester en wethouders heeft gepresenteerd. Deze nota moet de al langer spelende problemen ten aanzien van het parkeren in Harlingen oplossen.

Regiodinsdag, 27 oktober 2015

Vertrouwen in Noorderbreedte nog niet terug

Het personeel van ouderenorganisatie Noorderbreedte denkt dat de maatregelen die het bestuur vorige week afkondigde niet tot daadwerkelijke veranderingen leiden.

Geloof & Kerkdinsdag, 27 oktober 2015

Je kind opzoeken in zijn wereld

Column

Sportdinsdag, 27 oktober 2015

Van der Ende: Sentimenten rondom een derby tellen niet voor een arbiter

Zondag is 't zo ver: de Friese derby tussen Heerenveen en Cambuur. Het Friesch Dagblad telt via een dagelijkse rubriek af naar de eerste van twee edities dit seizoen. Vandaag: ex-scheidsrechter Mario van der Ende over het fluiten van een derby.

Sportdinsdag, 27 oktober 2015

Recensie - Feyenoord: geen mijlpaal, wel een fijn jubileumboek

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties