De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van donderdag, 27 oktober 2016.

Regiodonderdag, 27 oktober 2016

Glasvezelplan staat op losse schroeven

Leeuwarden - Het provinciale plan voor de aanleg van snel internet in buitengebieden staat op losse schroeven. Gedeputeerde Sietske Poepjes bekijkt op dit moment of de afspraken hierover met Kabelnoord juridisch haalbaar zijn, zei ze gisterochtend in Provinciale Staten. Ze verwacht nu een vertraging van drie of vier maanden, maar bovendien rekent ze er al op dat een rechtszaak zal worden aangespannen.

Regiodonderdag, 27 oktober 2016

Fryslân dreigt NS voor gerecht te slepen


Regiodonderdag, 27 oktober 2016

RTL moet over Alliade één item rectificeren

Heerenveen - RTL Nieuws moet één uitzending over de Heerenveense Zorggroep Alliade rectificeren. Dat beveelt rechtbank Midden-Nederland. De zender moet veertien dagen lang op de openingspagina van zijn website in een omkaderd bericht melden dat de twee directeuren niet zijn opgestapt omdat ze hebben gerommeld met zorgbudgetten van kwetsbare jongeren. Het gaat om het item van 21 september. Dat moet van de website verwijderd worden. Als RTL niet binnen twee dagen na betekening het vonnis opvolgt, moet ze vijfduizend euro dwangsom van per dag betalen, tot maximaal een ton.

Regiodonderdag, 27 oktober 2016

Over een jaar heeft Dokkum een crematorium

Dokkum - Na de zomer 2017 heeft Dokkum een crematorium. Dat verwacht Bert van der Weide, algemeen directeur van Respectrum Crematoria B.V.

Sportdonderdag, 27 oktober 2016

Leenstra volgt eigen 'Italiaanse’ weg

Waar veel buitenlandse schaatsers naar Nederland komen om hun carrière een boost te geven, bewandelt Marrit Leenstra (27) de tegenovergestelde weg. Bij het Italiaanse nationale team moet een andere aanpak haar naar het podium loodsen.

Sportdonderdag, 27 oktober 2016

Van Amersfoort is weken uit roulatie vanwege operatie

Heerenveen - Trainer Jurgen Streppel treedt vanavond met sc Heerenveen in het bekerduel tegen FC Eindhoven aan in een gewijzigde opstelling. Hij kan voorlopig geen beroep doen op de twintigjarige Pelle van Amersfoort. De sterkhouder op het middenveld onderging gisteren een blindedarmoperatie en staat daardoor enkele weken buiten spel. Een gevoelige aderlating voor de Friese ploeg, die bezig is aan een sterke reeks en zondag op bezoek moet bij koploper Feyenoord.

Sportdonderdag, 27 oktober 2016

Clubs Wiarda-complex in de beker tegen elkaar

Leeuwarden - De loting voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi heeft een aantal interessante duels opgeleverd. Zo spelen de clubs van het Wiarda-complex, FVC en Blauw Wit’34, tegen elkaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties