De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 februari 2012.

Cultuurdinsdag, 28 februari 2012

Liet International in 2013 naar Corsica

Leeuwarden | De finale van Liet International vindt volgend jaar plaats op Corsica. Dat heeft een woordvoerder van Stichting Liet International gisteren gemeld. Een delegatie uit Corisca, onder leiding van zanger Jacques Culioli - winnaar van Liet International in 2008 -, presenteerde zich afgelopen weekend op het Asturische songfestival Premiu al Meyor Cantar in de Spaanse havenstad Gijón.

Economiedinsdag, 28 februari 2012

Inboedel van failliet bouwbedrijf geveild

Leeuwarden | Alle spullen van het in juni van vorig jaar failliet verklaarde bouwbedrijf Burggraaff uit Leeuwarden gaan onder de hamer. Via een onlineveiling kunnen geïnteresseerden vanaf vrijdag bieden op bijvoorbeeld een complete betoncentrale, houtbewerkingsmachines, gereedschapsets en kruiwagens. Ook de twee prefab woningen op het terrein aan de Morseweg gaan in de verkoop. Bij Burggraaff bleef een miljoenenschuld achter. De fabriekshallen werden al verkocht.

Economiedinsdag, 28 februari 2012

Tienduizend bezoekers duurzaamheidsbeurs

Leeuwarden | Initiatiefnemer Club 2025 is tevreden met het aantal bezoekers van Event Groen in het WTC Leeuwarden. Volgend jaar zou er een vervolg moeten komen. Van donderdag tot zondag kwamen ruim tienduizend mensen naar het evenement. Ruim 450 daarvan bezochten het congres over ‘groen’. Bij de 120 stands kon in een elektrische auto worden gereden, gezonde voeding worden geproefd en zelf energie worden opgewekt. De standhouders zouden in 2013 willen terugkomen.

Economiedinsdag, 28 februari 2012

Riemersma Drachten krijgt subsidie voor groen staldak

Drachten | Een stal waarop gras groeit, die makkelijk uit te breiden en te verplaatsen is, met een innovatieve diervriendelijke vloer. Om dit concept uit te werken, heeft Riemersma Bouw en Project in Drachten 45.000 euro subsidie ontvangen van het ministerie van EL&I.

Hoofdartikeldinsdag, 28 februari 2012

De bezuinigingen en de keuzes van Rutte

De Nederlandse topeconoom Coen Teulings van het Centraal Planbureau heeft met een Belgische econoom een oproep gedaan in de Financial Times over het te voeren bezuinigingsbeleid in de eurozone. De kern is een oproep aan de Europese Commissie om niet al te dogmatisch om te gaan met de eisen over het begrotingstekort. Landen die een tekort hebben van meer dan drie procent, zouden dat niet volgend jaar al hoeven rechttrekken, maar meer tijd moeten kunnen hebben. Met deze oproep lijkt Teulings zich als criticus op te stellen van het kabinet, met name van minister De Jager van Financiën.

Regiodinsdag, 28 februari 2012

Misschien keert zelfs de zeearend wel terug

De Waddenvereniging en de Visserijkoepels pleiten voor een vismigratierivier bij Kornwerderzand, berichtte gisteren deze krant. Haring, ansjovis en zelfs steur zouden daardoor terugkeren in het IJsselmeer. Maar hoe verdwenen die eigenlijk?

Regiodinsdag, 28 februari 2012

Nij Beetse naar Oldenkotte

Leeuwarden | De 27-jarige vrouw uit Nij Beets die is veroordeeld voor het ombrengen van haar vier pasgeboren baby’s wordt in maart onderzocht in het forensisch psychiatrisch centrum Oldenkotte in Rekken. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden gisteren besloten.

Regiodinsdag, 28 februari 2012

Jonge architect komt lastig aan de bak

Drachten | Voor jonge architecten is het lastig opdrachten te krijgen als ze nog weinig ervaring hebben. Maar ze krijgen ook nauwelijks de kans, want de eisen zijn te streng. Deze discussie laait weer op door de aanbesteding van de vernieuwbouwing van De Lawei en De Meldij in Drachten. Hierbij zouden jonge - Friese - architecten ook een kans moeten krijgen, vindt onder meer Gemeente Belangen Smallingerland.

Regiodinsdag, 28 februari 2012

Politie juicht initiatief in Sint Nicolaasga toe

Sint Nicolaasga | De politie noemt de oprichting van een burgerwacht in Sint Nicolaasga een goede zaak. Wel gaat ze ervan uit dat de vrijwilligers de wet niet overtreden. ,,Ze mogen mensen aanhouden, maar daarna moeten ze ons meteen bellen”, aldus woordvoerder Yvonne Bijman.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2012

Kerk in school mag toch in New York

New York | Het stadsbestuur van New York heeft bakzeil gehaald in een rechtszaak rond het gebruik van schoolgebouwen voor het houden van kerkdiensten. Begin deze maand schafte het stadsbestuur die mogelijkheid af.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2012

Zoeken naar de sleutel van de deur van het geloof

Albert is 35 jaar en was na een chaotisch leven vol drugs en criminaliteit via de rechter bij ons opgenomen. Toen ik kwam kennismaken, liep hij direct vol enthousiasme op me af. ,,Geestelijk verzorger, te gek, die had ik net nodig. Moet je koffie? Ik geloof heel erg in God. God heeft grote plannen met mij, weet je.”

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2012

Prof. Govert Buijs spreekt opnieuw zijn oratie uit

Amersfoort | Prof. dr. Govert Buijs gaat zijn inaugurele rede Publieke liefde opnieuw houden. Vanwege extreme weersomstandigheden kon ongeveer de helft van de genodigden er op 3 februari aan de Vrije Universiteit niet bij zijn. Daarom spreekt Buijs de tekst nogmaals uit op donderdag 26 april in de Sint Aegtenkapel in zijn woonplaats Amersfoort. Buijs heeft zelf het initiatief genomen tot de bijeenkomst.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 februari 2012

Ongeloof: God in je broekzak denken te hebben

Karl Barth bestempelt alle menselijke vormen van religie, ook de christelijke, als ‘ongeloof’. Sinds vorig jaar is er een Nederlandse vertaling van de ‘religie-paragraaf’ van zijn Kirchliche Dogmatik.

Sportdinsdag, 28 februari 2012

Frans Alma scoorde als enige Fries op ‘heilige gras’ van Wembley

Leeuwarden - Het is onderhand alweer bijna 28 jaar geleden dat Frans Alma zijn veters van zijn kicksen strikte om het ‘heilige gras’ van het Wembley-stadion te betreden. Hij smaakt het genoegen om op die zaterdagmiddag 10 juni 1984 met Oranje onder vijftien jaar te mogen aantreden op de thuisbasis van het Engelse nationale team in Londen. Het oefenduel tegen de Engelse leeftijdgenoten gaat weliswaar verloren, maar Alma scoort wel. En daarmee is hij de enige Fries die daar in een officiële wedstrijd heeft gescoord.

Sportdinsdag, 28 februari 2012

Ontwikkelingswerker in land van slapen, zingen en bidden

Een toptrainer, en daar schaart Foppe de Haan (68) zich volledig terecht onder, mag niet alleen op zichzelf gericht zijn. Hij draagt bepaalde verantwoordelijkheden en één daarvan is om als ontwikkelingswerker op te treden daar waar op de wereldkaart hulp nodig is.

Sportdinsdag, 28 februari 2012

Flyers gaat niet verder met trainersduo

Heerenveen | Friesland Flyers gaat op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Sportdinsdag, 28 februari 2012

Akkermans volgt Huizinga op bij jubobond

Wommels | Véronique Akkermans keert bij de Judo Bond Nederland (JBN) terug als bondscoach van de junioren (vrouwen). De oud-judoka uit Wommels volgt Mark Huizinga op, die begin dit jaar zijn contract niet verlengde


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties