De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 28 februari 2013.

Cultuurdonderdag, 28 februari 2013

Muzt speelt weer eigen bewerking van musical

Sneek | Muzt, de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium in Sneek, brengt dit jaar weer een eigen bewerking van een bekende musical op de planken. Dat heeft een woordvoerster van Atrium gisteren gemeld.

Economiedonderdag, 28 februari 2013

Doorstart voor Lemster bedrijven Jan de Roos reëel

Lemmer | Jan de Roos Montage en Jan de Roos Verhuur in Lemmer kunnen mogelijk doorstarten. Die verwachting spreekt curator Robert Verdonk uit. De bedrijven werden deze week failliet verklaard. Er werken 31 mensen.

Economiedonderdag, 28 februari 2013

Bankroet Gebr. Van den Berg na afgeketste overname

Bolsward | Mechanisatiebedrijf Gebr. Van den Berg is voor de rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard. De elf medewerkers, die op straat belanden, vroegen dat aan nadat ze al drie maanden geen loon ontvingen. De schuldenlast is opgelopen tot 1,75 miljoen euro.

Hoofdartikeldonderdag, 28 februari 2013

Het begrotingstekort is niet het probleem

De VVD heeft een dogma losgelaten - de begroting van 2013 mag een tekort hebben van meer dan 3 procent. Met liefde gaat het niet en het lijkt er niet op alsof de liberalen nu een andere opvatting over de staatsboekhouding hebben ingenomen. Want fractievoorzitter Halbe Zijlstra was beslist: voor het begrotingsjaar 2014 moet deze Europese grens weer gehandhaafd blijven. En dat betekent: bezuinigen.

Regiodonderdag, 28 februari 2013

Minder omzet nekt drukkerij Telenga

Heerenveen/Franeker | Een snel afnemende omzet in de afgelopen maanden heeft Telenga Media de das omgedaan. Het bedrijf heeft het faillissement aangevraagd en de 45 personeelsleden zijn gisteren hierover geďnformeerd.

Regiodonderdag, 28 februari 2013

Veenklooster is nog te veel een ratjetoe

Veenklooster | Het aanzicht van Veenklooster moet eenduidiger worden. Zo kunnen meer toeristen getrokken worden. Dit staat in de visie op de openbare ruimte van Veenklooster, In de geest van Lucas Pieters Roodbaard getiteld, die de gemeente Kollumerland heeft laten opstellen door ingenieursbureau Grontmij.

Regiodonderdag, 28 februari 2013

Friese ambitie duurzame energie te hoog gegrepen

Leeuwarden | De ambities voor duurzame energie die Noord-Nederland zichzelf heeft gesteld zijn niet realistisch. Initiatieven zijn er te over, maar de uitvoering blijft achter. Dat concludeert de Noordelijke Rekenkamer in haar rapport Energie in beweging: van zaaien naar oogsten, dat maandag wordt gepresenteerd.

Regiodonderdag, 28 februari 2013

Zakmes moord Vaatstra lag bij Jasper S. thuis

Leeuwarden | Het zakmes waarmee Jasper S. Marianne Vaatstra vermoedelijk de keel heeft doorgesneden is kort na zijn arrestatie in november bij een huiszoeking gevonden in zijn woning in Oudwoude. Het is de overtuiging van het Openbaar Ministerie dat de veehouder dit mes heeft gebruikt. Forensisch onderzoek ondersteunt dit, zei persofficier Pieter van Rest.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 februari 2013

Sluiting van Koepelkerk nog niet van de agenda

Leeuwarden | De wijkkerkenraden van de Koepel- en Pelikaankerk en hun nieuwe gezamenlijke kerkenraad spreken maandag over het besluit van de Algemene Kerkenraad (AK) van de Protestantse Gemeente Leeuwarden (in wording) dat er vanaf april geen diensten meer mogen worden gehouden door de ‘PeliKoepelwijkgemeente’ in de Koepelkerk. Dat besluit werd op 18 februari genomen door de AK.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Ten Rouwelaar wil ooit nog wel in Fryslân keepen

Breda | ,,Roorda, Van Anholt en die keeper van NAC.” Veel verder dan drie namen komt doelman Jelle ten Rouwelaar niet als hij de Friese eredivisievoetballers opsomt. ,,Wel jammer. Er loopt genoeg talent rond in de provincie. Als je aan Fryslân denkt, zeg je Elfstedentocht en Heerenveen. De club is goed geweest voor het aanzien van het Friese voetbal, maar niet voor de ontwikkeling van spelers uit eigen provincie. Hun ontwikkeling werd geremd door het aankopen van buitenlanders.”

Sportdonderdag, 28 februari 2013

CVVO heeft primeur: vooraf een hand geven

Lemmer | Als een van de eerste voetbalverenigingen in Nederland gaat voetbalvereniging CVVO uit Lemmer vanaf dit weekeinde actief gehoor geven aan de actie ‘Zonder respect geen voetbal’. Dat doet de club door voorafgaand aan de thuiswedstrijden van alle teams de scheidsrechter en de spelers van de tegenstander een hand te schudden. In het betaalde voetbal gebeurt dat al jaren. Ook krijgt elk team een speciale aanvoerdersband die betrekking heeft op de campagne.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

DTD uitgeschakeld in beker bij Be Quick 1887

Groningen | Tweedeklasser DTD is gisteravond in de achtste finales uit het districtsbekertoernooi gestoten door Be Quick 1887, koploper in de hoofdklasse C zondag. In Groningen kon de Friese formatie niet voor een verrassing zorgen. Na de snelle 1-0 liep de thuisclub in het laatste kwartier voor de pauze uit naar 3-0. Vlak voor rust deed Hendrik Harm Kingma nog wat terug namens DTD, dat er na de hervatting niet in slaagde er nog een echte wedstrijd van te maken.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Sneldamtitelstrijd integraal op internet

Blauwhuis | Het Fries kampioenschap sneldammen Fries dammen wordt morgen integraal uitgezonden op Omroplive.nl, het internetkanaal van Omrop Fryslân. Het kampioenschap vindt plaats in café De Freonskip in Blauwhuis, waar ook Johannes Rypma (The Voice of Holland) en Piet Kroes (The Voice Kids) komen aanschuiven. Titelverdediger is Marten Walinga uit Waaksens. De uitzending op internet begint om 19.30 uur en het commentaar zal verzorgd worden door Klaas Jansma.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Zweedse topdraver aan de start in Wolvega

Wolvega | Op Victoria Park in Wolvega verschijnt op 4 april Commander Crowe aan de start. De 10-jarige Zweedse draver won vorig jaar de Elitloppet, de belangrijkste koers van Zweden, en geldt als de beste draver van Europa. Hij heeft een winsom van drie miljoen euro. Volgens baanmanager Ralf Dekker heeft er nooit een betere draver aan de start gestaan in Wolvega. Het paard van de Franse trainer Fabrice Souloy wordt in Wolvega voorbereid op grote koersen in Frankrijk.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Greidhoek-competitie gaat dit jaar niet door

Wommels | De kaatscompetitie tussen de verschillende dorpen in de Greidhoek gaat dit jaar niet door. Vanwege een te geringe belangstelling bij met name de senioren en junioren moest de dorpencompetitie, die de afgelopen drie jaar werd gehouden, worden afgeblazen. Het initiatief van kaatsvereniging Womels, waarbij de diverse dorpsteams het met een senioren-, junioren- en dames-team tegen elkaar opnemen, werd destijds met groot enthousiasme ontvangen.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Trainer Marco van Basten scoort ook op ijs

De selectie van sc Heerenveen heeft gistermiddag in Thialf in het kader van teambuilding een ijshockeytraining gekregen van Flyers-coach Chris Eimers. Met name de Scandinaviers konden goed uit de voeten op de ijzers, maar dat gold ook zeker voor trainer Marco van Basten. ,,Ik voel me wat veiliger op gras, maar misschien steken we hier ook wat van op.” Na een basistraining werd de middag afgesloten met een partijtje. ,,Het grootste belang is dat iedereen het leuk heeft en dat ze zaterdag winnen”, zei Eimers.

Sportdonderdag, 28 februari 2013

Valse start van wielerseizoen voor onfortuinlijke De Haan

Wielrenner Binne-Pier de Haan droomde zaterdag al stiekem van een goede klassering in de openingsklassieker in België, de Beverbeek Classic. Op driehonderd meter voor de finish werd zijn droom wreed verstoord door een Belgische collega, die hem letterlijk in de wielen reed. Daardoor kwam de twintigjarige Fries hard ten val. Met als resultaat een dubbele schouderbreuk en een gebroken middenhandsbeentje. En er kan gevoeglijk een streep door het voorseizoen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties