De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 november 2013.

Economiedonderdag, 28 november 2013

Kinderen een goede toekomst bieden, dat is de winst van het bedrijf

Grote groepen, weinig leiding en financiële winst. Dat is vaak de dagelijkse gang van zaken in de branche van de buitenschoolse opvang (BSO). Onderneemster Janneke Plantinga wil dat het kind weer centraal staat, dáár zit volgens haar de winst van het bedrijf.

Hoofdartikeldonderdag, 28 november 2013

Eerste Kamer toont democratische inborst

De Eerste Kamer gaat waarschijnlijk akkoord met het schrappen van het verbod op godslastering, maar wil wel dat burgers beschermd blijven tegen ernstige belediging van hun geloof. VVD, PvdA, CDA, SP en D66 dienden deze week een motie in waarin ze voorstellen een ander wetsartikel, artikel 137, hiertoe aan te passen.

Regiodonderdag, 28 november 2013

Forse boete garnalenkartel

Zoutkamp | De Nederlandse garnalenhandelaars Heiploeg, Klaas Puul en Kok Seafood en een Duitse onderneming krijgen een miljoenenboete van Brussel wegens prijsafspraken. Heiploeg in Zoutkamp krijgt veruit de hoogste boete opgelegd, van ruim 27 miljoen euro. Dat maakte de Europese Commissie gisteren bekend.

Regiodonderdag, 28 november 2013

Rayonhoofden voorkwamen exit Oostenbrug

Leeuwarden | De Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden wilde begin november af van ijsmeester Jan Oostenbrug. Dat blijkt uit een rondgang langs meerdere rayonhoofden van de vereniging. Volgens Oostenbrug is zijn dubbelfunctie als voorzitter van de Friesche IJsbond en ijsmeester van de Elfstedenvereniging de reden hiervoor.

Regiodonderdag, 28 november 2013

Opheffing kleine school is aan bestuur zelf

Eastermar | Als de toeslag voor kleine scholen (minder dan 145 leerlingen) wordt afgeschaft, moet het geld direct naar de schoolbesturen. Die bepalen dan zelf wel welke kleine scholen ze in hun regio open willen houden.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 november 2013

Hoe evangelist Horn in Sneek de Vredekerk stichtte

Het lijkt een gewoon pand, aan de Oppenhuizerweg in Sneek: de voormalige Vredekerk. Het herinnert aan evangelist Johannes Horn, die in Sneek en omstreken talloze mensen doopte.

Sportdonderdag, 28 november 2013

LSC 1890 vliegt uit toernooi na nederlaag tegen Be Quick

Haren | De Sneker tweedeklasser LSC 1890 is er gisteravond niet in geslaagd de derde ronde van het toernooi om de districtsbeker te bereiken. De formatie die in de tweede klasse een tweede positie bekleedt, bleek in Haren niet opgewassen tegen topklasser Be Quick 1887. De Groningse formatie won uiteindelijk eenvoudig: 2-0. In hetzelfde toernooi boekte WKE uit Emmen, ook een topklasser, eveneens een eenvoudige zege. De ploeg versloeg provinciegenoot FC Assen met 0-4. Alle goals vielen na de thee. Bij rust had er nog 0-0 op het scorebord gestaan.

Sportdonderdag, 28 november 2013

Heerenveen gaat naar Portugal in winterstop

Heerenveen | De voetballers van sc Heerenveen vertrekken in de winterstop naar Portugal voor een wintertrainingskamp. Dat wordt alweer de vierde keer op rij dat de Friezen zich tijdens de winter in Albufeira klaarmaken voor de tweede competitiehelft. Op 4 januari vliegt de equipe van Van Basten naar Zuid-Portugal en op 11 januari keert de groep terug. De eerste wedstrijd van de oefenstage is op 10 januari tegen Lierse SK in het stadion van FC Ferreiras.

Sportdonderdag, 28 november 2013

LDODK laat zich de kaas van brood eten

LDODK heeft gisteravond ook de tweede thuiswedstrijd in de Korfbal League verloren. Tegen het Amsterdamse Blauw Wit liet de formatie van Jan Sjoerd Pool zich voor eigen publiek de kaas van het brood eten (25-28).

Sportdonderdag, 28 november 2013

Heerenveen al jarenlang succesvol in de aanval

Heerenveen | Van Abe Lenstra tot Alfred Finnbogason. Beide spelers markeren een periode uit de historie van sc Heerenveen, waarin de club bewees een neus te hebben voor talentvolle aanvallers. Dat was voor Albert van Keimpema de reden om, in opdracht van diezelfde club, een boek te schrijven met portretten van 25 topschutters in het pompeblêdenshirt. Het boek Heerenveen in de aanval werd gistermiddag gepresenteerd in het Abe Lenstrastadion.

Sportdonderdag, 28 november 2013

Sporre hengelt niet naar vaste functie bij sc Heerenveen

Heerenveen | De ondernemingsraad van sc Heerenveen bracht deze week een negatief advies uit over de aanstelling van zeven nieuwe directieleden. Naar verluidt zou de or, die niet wilde reageren, hopen dat de hele selectieprocedure kan worden overgedaan.

Sportdonderdag, 28 november 2013

Formateur Vaessen sc Heerenveen vindt or-advies komisch

Heerenveen | Jos Vaessen heeft met verbijstering gereageerd op het negatieve advies van de ondernemingsraad (or) van sc Heerenveen over de benoeming van de nieuwe directie. Vaessen, samen met Lense Koopmans verantwoordelijk voor de voordracht van de zeven leden van de one tier board, gaat er niet van uit dat het stichtingsbestuur het or-advies meeneemt in z’n besluitvorming. ,,Dat zou komisch zijn.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties