De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 november 2017.

Cultuurdinsdag, 28 november 2017

Pakje met kunst erin uit automaat

Leeuwarden – Stoptober zit er net weer op en op steeds meer openbare plekken is roken verboden. Tegelijkertijd duiken her en der ook juist weer meer sigarettenautomaten op: maar nu gevuld met pakjes kunst.

Economiedinsdag, 28 november 2017

In honderd jaar van wagenmakerij naar staalbedrijf

Kollum - Het Kollumer carrosserie- en constructiebedrijf bestaat vrijdag precies een eeuw. Op die dag trouwde de grondlegger van het familiebedrijf en nam hij het timmermansbedrijf over van zijn eerdere baas.

Hoofdartikeldinsdag, 28 november 2017

Politieke spagaat publieke omroep

De publieke omroepen worden voor driekwart betaald uit de belastingopbrengsten en voor een kwart uit reclamegelden. De tweehonderd miljoen reclamegelden slinken snel. De nieuwe minister voor mediazaken Arie Slob voorziet voor 2019 een ronde van bezuinigingen tot zo’n zestig miljoen euro. De overgrote meerderheid van de Tweede Kamer verwacht dat de omroepen gaan bezuinigen of dat ze meer reclame gaan binnenhalen.

Regiodinsdag, 28 november 2017

Het belang van gemeenschap voorop bij ouderenzorg

Ameland - Op eigen houtje zorg regelen, is geen optie voor zorgorganisaties in krimpregio’s. Over hoe de zorg voor ouderen dan wel geregeld moet worden, schreef Roelof Jonkers, die onlangs afscheid nam van de KwadrantGroep, met bestuursadviseur Durk Kooistra het boekje Toekomstbestendige zorg in krimpgebieden.

Regiodinsdag, 28 november 2017

Balksters kunnen kiezen uit handvol toekomstscenario’s

Balk - De inwoners van Balk hebben het niet gemakkelijk. Ze worden opgeroepen hun mening te geven over de toekomst van onder meer zalencentrum De Treemter, de twee basisscholen, de bibliotheek, peuterspeelzaal, muziekschool, sporthal en jongerencentrum ’t Haske. Daarbij hebben ze nogal veel keus, zo blijkt uit het rapport dat adviesbureau Weusthuis en Partners in opdracht van Plaatselijk Belang Balk heeft opgesteld.

Sportdinsdag, 28 november 2017

SC Cambuur snakt naar de winterstop

Eindhoven – Ook voor Cambuur is de maand december aangebroken. Een feestmaand lijkt het niet te gaan worden voor de Leeuwarders, die snakken naar de winterstop. Gisteren ging het in blessuretijd mis en leed het bij Eindhoven nederlaag nummer zeven (2-1).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties