De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 december 2006.

Hoofdartikeldonderdag, 28 december 2006

Het wij-gevoel...

Het nieuwe jaar is minder dan een week weg en het is van rijkswege nadrukkelijk de bedoeling dat wij Nederlanders ons dezer dagen bezinnen op onze functie als burger. Zó wil de overheid ons voortaan aanspreken, en niet als consument.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Festival legt talent Schiermonnikogers bloot

Schiermonnikoog - ,,Gisteren kreeg ik echt een beetje een Oerol-gevoel. Mensen stonden al voor opening van het VVV-kantoor in de rij om kaartjes te kopen.” Gaat Tjitske Dijkstra van Schiermonnikoog, organisator van het Midwinterfestival van vandaag, op als De Nieuwe Joop Mulder, cultureel leider van Oerol op Terschelling? ,,Oh nee, we streven helemaal niet naar die massaliteit. Onze kracht schuilt juist in de intimiteit: de bijzondere locaties waar gewone eilanders iets moois doen.”

Regiodonderdag, 28 december 2006

Friese musea iets minder in trek

Leeuwarden - De Friese musea sluiten 2006 af met iets lagere bezoekersaantallen dan in 2005. Volgens de musea is dat vooral te wijten aan het warme weer in juli. Het Fries Museum is een uitzondering. Dat museum noteert een absoluut bezoekersrecord.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Grote brand in centrum Heerenveen

Heerenveen - Zes panden in het centrum van Heerenveen hebben vanochtend vroeg door een grote brand veel schade opgelopen. Een paar panden zijn volledig verwoest, enkele andere zijn in slechte staat geraakt. Twintig mensen werden geëvacueerd. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie denkt dat de brand is aangestoken.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Animo EHBO-cursus neemt weer toe

Leeuwarden - Veel mensen hebben zich dit jaar aangemeld voor een cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Voor het eerst in jaren constateert de overkoepelende organisatie het Oranje Kruis een stijging in het aantal cursisten.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Bredere auto’s dwingen Doeksen tot vaker varen

Harlingen - De reserveboot Midsland van Rederij Doeksen gaat een stuk vaker naar Vlieland en Terschelling varen dan tot nu toe. De rederij heeft besloten om voortaan op de hangende autodekken van de Friesland en de Vlieland, nog maar twee, in plaats van drie rijen auto’s op te stellen. De capaciteit van de normale veerboten wordt hierdoor kleiner. Dit moet worden opgevangen met extra afvaarten van de Midsland. Volgens Doeksen zijn auto’s de afgelopen jaren steeds breder geworden, en dat maakte de tussenruimtes op het dek te krap.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Legaal zwaar vuurwerk scoort

Franeker - Het vuurwerk in de nieuwjaarsnacht wordt volgende week een stuk grootser en heftiger dan in voorgaande jaren. Sinds dit jaar mogen van het ministerie van VROM stukken vuurwerk met maximaal vijfhonderd gram kruit verkocht worden - dit was tweehonderd gram - en Friezen maken massaal gebruik van die mogelijkheid.

Regiodonderdag, 28 december 2006

Een op de zeven rotjes is gevaarlijk

Leeuwarden - Van alle verkochte consumentenvuurwerk is 15 procent gevaarlijk. Dat is evenveel als vorig jaar.Dat is gebleken uit onderzoek van de Vliegende brigade Vuurwerk van de VROM-Inspectie. Er is gekeken naar de stabiliteit, lontvertraging en samenstelling van vuurwerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 december 2006

Ruurd Walinga houdt cabaretmarathon

Leeuwarden - Onder het motto ‘Nog één keer serieus..lachen in 2006’ houdt cabaretier en evangelist Ruurd Walinga uit Leeuwarden vrijdag een marathon aan cabaretvoorstellingen in de evangelische Salvatorkerk in Leeuwarden. De cabaretier speelt tussen tien uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds zeven van zijn tien programma’s.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 december 2006

Leven steeds meer ingeperkt


Sportdonderdag, 28 december 2006

Heerenveen is klaar voor de inhaalrace

Nijmegen - De tweede seizoenshelft zal voor Heerenveen vooraleerst in het teken staan van de grote inhaalrace. Door een overtuigende zege op NEC nestelde de Friese equipe zich gisteravond vaster op de zesde plaats, maar die positie biedt de ploeg aan de eind van de rit nog geen enkele zekerheid op een hernieuwd optreden in de Europese competitie.

Sportdonderdag, 28 december 2006

Droom komt uit voor Wil Johnson

Nijmegen - Toen Heerenveen deze zomer Wil Johnson een contractje voorschoof had de club nog nooit een wedstrijd van de Canadees met eigen ogen gezien. De in Toronto geboren 19-jarige Johnson was, in de woorden van oud-voorzitter Riemer van der Velde, een ‘avontuurtje’. Was het niets, dan was het niets. Maar misschien, misschien...

Weerdonderdag, 28 december 2006

Waterkoud

Het blijft vandaag bewolkt en regenachtig weer. Het kwik schommelt rond 7 à 8 graden, bij een matige tot (vrij) krachtige west tot noordwestenwind. Morgen is het waterkoud met bewolking en af en toe zon. Het wordt ongeveer 6 graden, bij een matige tot krachtige zuidenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties