De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van woensdag, 28 maart 2012.

Cultuurwoensdag, 28 maart 2012

Kamerkoor Capella ’92 stopt na twintig jaar

Heerenveen | Kamerkoor Capella ’92 houdt na twintig jaar op te bestaan. Dat heeft oprichter en dirigent Gerben van der Veen gisteren gemeld. Het koor heeft te weinig mannenstemmen, waardoor de koorbalans niet meer optimaal is.

Cultuurwoensdag, 28 maart 2012

Herdruk voor boek van Thijs en Evert Rinsema’s

Drachten | Van het boek Thijs /Evert Rinsema eigenzinnig en veelzijdig is een tweede druk verschenen. De eerste druk van het boek is uitverkocht, meldt Museum Drachten waar momenteel een expositie is te zien over de Drachtster broers.

Economiewoensdag, 28 maart 2012

Kozijnenmaker Polyprofiel Drachten opnieuw onderuit

Drachten | Bij producent van kunststof kozijnen Polyprofiel in Drachten gaan 25 banen verloren. De rechtbank in Leeuwarden sprak gisteren het faillissement uit over het bedrijf nadat de directie dat vrijdag had aangevraagd.

Economiewoensdag, 28 maart 2012

Kamer wil Belastingdienst Emmen toch open houden

Den Haag | De voorgenomen sluiting van de Belastingkantoren in Emmen en Venlo gaat niet door. Die mening is een meerderheid van de Tweede Kamer toegedaan. Gisteren werd een motie van PVV-Kamerlid Van Vliet aangenomen. In de motie staat dat sluiting een negatieve invloed heeft op de werkgelegenheid en vergrijzing in de regio. De Randstad kan het verdwijnen van een kantoor makkelijker opvangen.

Hoofdartikelwoensdag, 28 maart 2012

Afghanistan, geen onverdeeld succes

De steun onder de Amerikaanse bevolking voor de oorlog in Afghanistan bevindt zich op een dieptepunt. Bijna 70 procent van de Amerikanen vindt dat er een eind moet komen aan de langste oorlog die Amerika ooit heeft gevoerd. Tegelijkertijd is een overweldigende meerderheid van de Afghanen (94 procent) voor verzoening met de radicaal-islamitische taliban en voor een snel vertrek van de buitenlandse troepen. Dat blijkt uit gisteren gepubliceerde opiniepeilingen. Nu moeten peilingen vaak met een korrel zou worden genomen, maar ze geven wel een trend aan. En die trend zal Amerikaanse en Europese regeringsleiders zorgen baren. Na meer dan tien jaar oorlog zijn de doelstellingen niet gehaald. Met het beoogde vertrek van de buitenlandse troepen in 2014 ziet het er ook niet naar uit dat die gehaald zullen worden.

Regiowoensdag, 28 maart 2012

De eerste muggen zijn ontwaakt en zoemen door het huis

Met de aangename temperaturen zijn de eerste steekmuggen ook alweer gesignaleerd. En ook de eerste vleermuizen ontwaken hier en daar al uit hun winterslaap.

Regiowoensdag, 28 maart 2012

Supermarkten van Talant blijven toch open

Wirdum | De buurtsupermarkten van Talant in Oosterzee, Oppenhuizen en Wirdum blijven open. Support & Co gaat de winkels exploiteren. Talant blijft de werknemers met een verstandelijke beperking begeleiden.

Regiowoensdag, 28 maart 2012

Jagersclub ziet nog toekomst in de ganzenjacht

Leeuwarden | Jagers maken zich nog niet ongerust over een mogelijk verbod op het jagen op ganzen. Gisteren steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een motie van Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren tegen de jacht op ganzen. Hazekamp blokkeerde hiermee het voornemen van staatssecretaris Henk Bleker om de jacht op de grauwe gans en kolganzen na 2013 te openen.

Regiowoensdag, 28 maart 2012

Uitbater Quatrebras failliet

Dokkum | Wim Beintema uit Dokkum is gisteren door de Leeuwarder rechtbank failliet verklaard. De 29-jarige ondernemer is bekend als organisator van verschillende grote evenementen in Dokkum. Ook is hij uitbater van discotheek Quatrebras.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 maart 2012

Zwolle gaat op de knieën

Zwolle | Christenen vanuit allerlei kerken en organisaties gaan vrijdag op de knieen in Zwolle. Ze doen dat allereerst om de relatie met God, elkaar, zichzelf en de stad te herstellen. Jongeren gaan in de middag midden in het centrum van de stad bidden. Volwassenen en jongeren hebben ’s avonds de gelegenheid om met elkaar te bidden in de Noorderkerk aan de Thorbeckegracht of de Plantagekerk bij het Kerkbrugje.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 maart 2012

Is de mens niet belangrijker dan zijn of haar geaardheid?

Een rooms-katholieke kardinaal die een lans breekt voor stabiele homorelaties. Carlo Maria Martini gooit de knuppel in het hoederhok, maar het is nog lang geen lente in Rome.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 maart 2012

Noodhulp voor Homs

Den Bosch | De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood heeft 80.000 euro beschikbaar gesteld voor noodhulp in Syrië.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Westra maakte sterke indruk in De Panne

Oudenaarde | Lieuwe Westra uit Tijnje heeft gisteren in eerste etappe van de Driedaagse De Panne een sterke indruk achtergelaten.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Knegt en Bergsma door KNSB onderscheiden

Amsterdam | Sjinkie Knegt uit Bantega en Jorrit Bergsma uit Aldeboarn zijn gisteravond door de schaatsbond KNSB uitgeroepen tot shorttracker en marathonschaatser van het jaar.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Schulting volgt Brouwer op als trainer Flevo Boys

Emmeloord | Jan Schulting is per direct trainer van zaterdaghoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord. De 56-jarige trainer uit Tijnje volgt Willem Brouwer (volgend seizoen Harkemase Boys) op, die zaterdag na de 3-1 nederlaag bij ACV op non-actief werd gezet.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Wiesje Doevendans geniet met een blik van herkenning

Sneek | Wiesje Doevendans heeft de plakboeken de laatste dagen maar weer eens uit het stof opgeduikeld. Nu de volleybalsters van VC Sneek het vanavond in de finale in de strijd om de landstitel voor de tweede keer opnemen tegen Sliedrecht Sport flitsen de gedachten van Doevendans logischerwijs terug naar een roemrijk verleden. De inmiddels 46-jarige fysiotherapeute is ervaringsdeskundige op het gebied van finales. En een goeie ook.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Drachtster Boys en ONB met Alcides op herhaling

Drachten | Drachtster Boys en ONB zijn gisteravond een plaatsbewijs voor de strijd om de KNVB beker misgelopen. De beide Drachtster voetbalclubs sneuvelden in de achtste finales van de noordelijke districtsbeker. Drachtster Boys verloor op eigen veld met 0-1 van zondaghoofdklasser Hoogeveen, terwijl ONB in Staphorst bij lange na niet opgewassen was tegen de gelijknamige zaterdaghoofdklasser: 5-1.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

ONS Sneek trapt op de Esserberg niet in Groningse valkuil

Haren | ONS Sneek heeft zich gisteravond als enige Friese vertegenwoordiger bij de laatste vier clubs in de noordelijke districtsbeker geschaard. De Waterpoorters maakten na rust korte metten met het tweede elftal van Be Quick 1887 (0-4). Dankzij de overwinning in Haren weet ONS zich verzekerd van een plaatsbewijs voor de KNVB-beker van komend seizoen. In de halve eindstrijd moeten de manschappen van trainer Jan Vlap op bezoek bij topklasser SC Genemuiden.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Heerenveen gaat niet verder met z’n ‘oude krijger’ Sibon

Heerenveen | Gerald Sibon en Heerenveen gaan na dit seizoen uit elkaar. Heerenveen liet de 37-jarige spits gisteren weten dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. ,,Jammer, want ik had hier graag nog een jaartje door willen gaan”, zo reageerde Sibon.

Sportwoensdag, 28 maart 2012

Jansen toegelaten tot cursus Coach Betaald Voetbal

Zeist | Johnny Jansen is een van de achttien kandidaten voor de cursus Coach Betaald Voetbal 2012/2013. De 37-jarige trainer van A-junioren van Heerenveen maakt in allerlei functies al sinds 2000 deel uit van de technische staf van Heerenveen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties