De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 maart 2015.

Achtergrondzaterdag, 28 maart 2015

Een kleine coup uit de provincie

Wie van curiositeiten houdt zit op 26 mei gebeiteld. Dan kiezen de Provinciale Staten de Eerste Kamer, en dat is een aparte voorstelling. Met een belangrijke rol voor een partij die helemaal niet in de Tweede Kamer zit.

Economiezaterdag, 28 maart 2015

Boeren moeten sparen voor magere jaren

Leeuwarden - Melkveehouders moeten na het einde van het melkquotum, komende woensdag, niet meer de focus leggen op schaalvergroting om de kostprijs te verlagen, maar in jaren met goede prijzen buffers opbouwen. Want perioden met flink lagere prijzen zullen er ook zeker komen. Onder meer de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) waarschuwt al voor een dreigende overproductie.

Regiozaterdag, 28 maart 2015

Lied 392 blijft bij dodenherdenking in Burgum

Burgum - Lied 392 uit het Liedboek der Kerken, Blijf mij nabij, wordt in de toekomst gewoon gezongen tijdens de gemeentelijke dodenherdenking van Tytsjerksteradiel in Burgum. Dat is de uitkomst van een discussie die donderdagavond tijdens de raadsvergadering werd aangezwengeld door Margot Erkelens. Het PvdA-raadslid kreeg geen bijval van andere raadsfracties in haar pleidooi voor het ontdoen van de dodenherdenking van christelijke elementen.

Regiozaterdag, 28 maart 2015

Vv Buitenpost lokt voetbalmeisjes

Buitenpost - Een warming-up, een dribbeloefening, op doel schieten, een partijtje: de veertig meisjes die gisteren afkwamen op de speciale middag van vv Buitenpost kregen voor basisschoolmeisjes een heuse training voorgeschoteld. Natuurlijk zijn er ook extraatjes, zoals een leuke goodiebag met haarband en poster van het Nederlands vrouwenelftal, want de club hoopt de meisjes te verleiden tot een lidmaatschap.

Regiozaterdag, 28 maart 2015

Eilandcultuur nekt meldkamer in Drachten

Drachten - Ruim drie jaar na de samenvoeging van de noordelijke meldkamers van de hulpdiensten gaat de onderlinge samenwerking nog altijd moeilijk. Dat concluderen de Inspectie Veiligheid en Justitie en Agentschap Telecom in het rapport Meldkamers, dat gisteren werd aangeboden aan de Tweede Kamer.

Sportzaterdag, 28 maart 2015

Na vijf WK-titels begint het pas voor Norbruis

Door Daan Rieken -

Sportzaterdag, 28 maart 2015

Heerenveen licht optie Bikel niet, die van Nordfeldt en Uth wel

Heerenveen - Doelman Kristoffer Nordfeldt en spits Mark Uth blijven een jaar langer actief in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen lichtte de opties in de aflopende verbintenissen van beide spelers waardoor zij tot medio 2016 onder contract blijven in het Friese Haagje. Dat meldde manager voetbalzaken Hans Vonk aan deze krant.

Sportzaterdag, 28 maart 2015

Transfer Van den Berg naar Feyenoord niet aan de orde

Heerenveen - Joey van den Berg heeft geen overeenkomst gesloten met Feyenoord over een transfer naar die club komende zomer. ,,Onzin", zo weersprak zaakwaarnemer Henk van Ginkel geruchten over een ophanden zijnde overgang. Gisteren verscheen in diverse media het bericht dat de Heerenveen-middenvelder na dit seizoen zou overstappen naar Rotterdam-Zuid.

Sportzaterdag, 28 maart 2015

Ook als vader kent grasbaanracer Van der Steen geen angst

Oudbildtzijl - Al jaren is Henry van der Steen vaste waarde in Vries, waar morgen de eerste wedstrijd van het open NK grasbaan wordt verreden. Maar er is één groot verschil in vergelijking met voorgaande seizoenen: de 27-jarige coureur uit Oudebildtzijl heeft er tegenwoordig een supporter bij. In januari van dit jaar werd namelijk zoontje Rick geboren. Het kersverse vaderschap betekent echter niet dat hij anders op de motorfiets zal zitten.

Sportzaterdag, 28 maart 2015

Een halve eeuw TC 't Nylân, dat is 50 jaar tennishistorie

De bestuurskamer staat vol dozen met daarin jubileumboeken, -wijnflessen en -tennisballen. In de kantine worden vlaggetjes opgehangen en buiten zijn vrijwilligers in de weer. Tennisclub 't Nijlân treft de laatste voorbereidingen voor een belangrijke dag, want vanmiddag is het zover: dan geeft de tennisvereniging het startsein voor de viering van het vijftigjarig bestaan.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties