De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 28 maart 2018.

Economiewoensdag, 28 maart 2018

Sanering IJsselmeervisserij aanstaande

Den Haag - Het Plan B voor verbetering van de visstand in het IJsselmeer heeft gefaald. Een deel van de 59 vissers in het gebied houdt zich namelijk niet aan de maatregelen. Minister Carola Schouten van LNV is daarover ,,diep teleurgesteld", zo meldde ze gisteren in een Kamerdebat. Ze wil met betrokken partijen - vissers en natuurorganisaties - binnen anderhalve maand een nieuw plan voor het IJsselmeer. Sanering van de vloot ligt daarbij nadrukkelijk op tafel.

Economiewoensdag, 28 maart 2018

Weduwe Hartman nu commissaris glastuinbedrijf

Sexbierum - The Fruit Farm Group heeft de weduwe van oud-eigenaar Willem Hartman aangesteld als commissaris van het glastuinbedrijf in Sexbierum. Daarnaast zijn nog twee leden benoemd in de raad van commissarissen uit de geledingen van de Belgische aandeelhouder. Dat meldt de advocaat van de erven Hartman.

Hoofdartikelwoensdag, 28 maart 2018

Geef zorgwerkers hun professionaliteit terug

Vertegenwoordigers van zeven zorgsectoren hebben minister Bruno Bruins voor Medische Zorg gisteren zeven lijstjes aangeboden met in totaal 62 bureaucratische maatregelen die op korte termijn geschrapt kunnen worden. Eerder zijn door apothekers, huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen zogenoemde schrapsessies gehouden. Zorgverzekeraars, toezichthouders en beroepsverenigingen hebben daaraan deelgenomen en ook het ministerie van Volksgezondheid was erbij betrokken. Uit die bijeenkomsten zijn de voorstellen voortgekomen.

Regiowoensdag, 28 maart 2018

Blokhuispoort: tekort is grotendeels weg

Leeuwarden - Blokhuispoort-eigenaar BOEi is nog op zoek naar 2,7 miljoen euro om de verbouwing van de oude gevangenis af te maken. Dat meldde BOEi-directeur Arno Boon gisteravond tijdens een bijeenkomst voor de gemeenteraad. De totale kosten van het project bedragen intussen ongeveer 25,9 miljoen euro. Bij de start van het verbouwproject, eind 2014, ging BOEi er nog vanuit dat het werk voor 22 miljoen euro gerealiseerd kon worden. BOEi zegt in gesprek te zijn met zowel de gemeente Leeuwarden als de provincie voor extra financiŽle bijdragen.

Regiowoensdag, 28 maart 2018

Provincie wil handhaving in As-kwestie

Burgum - Frysl‚n vestigt zijn hoop op het landelijke Technisch Bureau Bouwnijverheid om de gegevens van de ijzervlechters te achterhalen die nog geld tegoed hebben vanwege onderbetaling bij het werk aan de Sintrale As. Gedeputeerde Sietske Poepjes laat weten dat ze een handhavingsverzoek heeft ingediend.

Regiowoensdag, 28 maart 2018

Tweede windpark boven Schier

Leeuwarden - Het nieuwe park wordt groter dan het Gemini-windpark dat sinds vorig jaar draait. De 150 turbines die daar over twee complexen verdeeld staan, hebben in totaal een vermogen van 0,6 gigawatt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties