De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 april 2011.

Cultuurdonderdag, 28 april 2011

Meeuwis, DeLange en De Kast op Glemmer Beach

Lemmer - Het programma voor de tweede editie van het Glemmer Beach Festival in Lemmer is rond. Op het Lemster strand wordt opgetreden door onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange, De Kast en Edwin Evers & Band.

Cultuurdonderdag, 28 april 2011

Nog tien plaatsen op korenfestival Lokaal Vocaal

Leeuwarden - Het Friese korenfestival Lokaal Vocaal in Leeuwarden heeft nog plek voor tien koren. Dat heeft de organisatie gisteren gemeld. De achtste editie van het festival vindt 5 juni plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Verspreid over vijf podia zullen koren uit verschillende genres zich presenteren. Tot nu toe hebben zich vijftien koren aangemeld.

Hoofdartikeldonderdag, 28 april 2011

Het Torentje...

De oppositie vond dat premier Rutte een fout had gemaakt door het Zeeuwse Statenlid Johan Robesin uit te nodigen op zijn werkkamer in het Torentje. De verkiezingen van de Eerste Kamer volgende maand door de Provinciale Staten worden spannend. Het is nog steeds niet duidelijk of VVD, CDA en PVV een meerderheid hebben, eventueel zelfs met SGP. Partijen zijn daarom sinds de Statenverkiezingen aan het kijken of en hoe zij nog extra zetels kunnen krijgen of een bondgenoot aan een extra zetel kunnen helpen.

Regiodonderdag, 28 april 2011

Werk aan perron ligt nog stil

Stavoren - Er is nog geen oplossing voor het conflict tussen de Friese Stoomtrein Maatschappij en Volkerrail. Bij de aanleg van het perron voor de stoomtrein in Stavoren is drie meter spoor te veel aangelegd. Die extra meters rails liggen op de plek waar een museum moet komen.

Regiodonderdag, 28 april 2011

Op 30 april viert Beatrix haar verjaardag in Nepal

Burgum – Choodamani Bhandari (38) uit Nepal studeerde in 2003 zes maanden in Oentsjerk aan de praktijkschool PTC Plus. Tijdens zijn verblijf in Fryslân werd in Nepal zijn dochtertje geboren. Omdat het op Koninginnedag was, gaf hij haar de naam Beatrix. Deze week is hij voor even terug bij zijn gastfamilie van destijds.

Regiodonderdag, 28 april 2011

Trainers PTC geven straks les bij particuliere boer

Leeuwarden - De trainers van de praktijkschool PTC+ in Oentsjerk gaan hun lessen geven op de boerderijen van particuliere boeren. Het melkveehoudersbedrijf van de praktijkschool wordt verkocht door de Aeres Groep, waar PTC+ onderdeel van is.

Regiodonderdag, 28 april 2011

Brandweer is uitrukken voor kat in de boom beu

Heerenveen - De brandweer in Heerenveen is gefrustreerd door alle meldingen over dieren in nood. In zo ongeveer de helft van de gevallen rukt de brandweer voor niets uit. Volgens officier van dienst Hans Edens kost dit de gemeenschap handen vol geld.

Regiodonderdag, 28 april 2011

Raden akkoord met fusie Friese Meren

Joure - De gemeenteraden van Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân hebben gisteravond voor de vorming van de nieuwe gemeente Friese Meren gestemd. In de drie gemeenten stemden in totaal 36 raadsleden voor en vijftien tegen. In Lemsterland stuitte de fusie op de meeste weerstand in de raad.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 april 2011

Vrijheid huiskerken ingeperkt

De Shouwangkerk, een grote huisgemeente in Peking, kwam de afgelopen weken in het nieuws toen kerkleden door de overheid werden opgepakt. Dr. Bas Plaisier, die in Hongkong verblijft, schetst de achtergronden van de arrestaties. Werden de diensten van niet geregistreerde kerken het afgelopen decennium oogluikend toegelaten, nu lijkt de overheid de vrijheid weer te beperken.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Sjoukje Visser ontvangt de ‘4 Wimpels’

Leeuwarden - Tijdens de parturenpresentatie van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond (KNKB) heeft de 22-jarige Sjoukje Visser uit Ee gisteravond uit handen van hoofdbestuurslid Bettie Blümers de ‘4 Wimpels’. Na Fenna Zeinstra uit Bolsward is Visser de tweede kaatsster die deze nieuwe prijs heeft weet te bemachtigen.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Weening met de besten mee omhoog

Leysin - Pieter Weening heeft zich gisteren in de eerste etappe van de Ronde van Romandië in de top van het klassement genesteld. De wielrenner uit Harkema handhaafde zich de finale met twee klimmen van de eerste categorie, die in de regen verreden werd, in het voorste peloton en finishte als vijftiende. Daardoor staat hij nu twaalfde in het klassement.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Bouwmeester valt uit top tien

Hyeres - Marit Bouwmeester is het zicht op het erepodium in de olympische zeilweek van Hyères gisteren weer kwijtgeraakt. De Wartense duikelde in de Laser Radial-klasse uit de top tien. Ze kreeg in de zevende race twee gele vlaggen van de jury (diskwalificatie) en finishte derhalve niet. In de achtste noteerde ze slechts een 22e plaats. Bouwmeester viel terug van de derde naar de elfde plaats in de ‘gold fleet’.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Nieuwe ploeg Sterk en Van de Merwe

Leeuwarden - Marathonschaatssters Maria Sterk uit Hallum en Margo van de Merwe uit Wolvega rijden volgend seizoen in het sponsorteam van Hoolwerf. Sterk, werelduurrecordhoudster en nationaal kampioene op natuurijs in 2010, reed afgelopen seizoen na het wegvallen van sponsors DSB en Cowhouse zonder ploeg om haar.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Wolven vertrekt naar BV Veendam

Heerenveen - Rico Wolven speelt komend seizoen bij BV Veendam. De 21-jarige verdediger, die in 2001 bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen kwam, speelt dit seizoen voor het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen.

Sportdonderdag, 28 april 2011

Niets staat een doorstart van vrouwenvoetbal in Heerenveen meer in de weg

Heerenveen - De leiding van sc Heerenveen kondigde twee weken geleden aan komende zomer te stoppen met vrouwenvoetbal. Het moet echter wel heel gek lopen wil dat doorgaan. Samen met een sponsorcommissie hebben de speelsters van de club afgelopen week 50.000 euro verzameld, genoeg om een doorstart te kunnen maken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties