De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 april 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 28 april 2015

Zijn we weer terug in de Koude Oorlog?

Het is nu moeilijk voor te stellen, maar er zijn jaren geweest waarin werd gedacht dat met Rusland een vreedzaam partnerschap kon worden opgebouwd. Wie na het einde van de Koude Oorlog waarschuwde voor de mogelijkheid van een militair conflict in Europa kon op hoongelach rekenen. Omdat van Rusland geen gevaar meer zou zijn te duchten, heeft er in de afgelopen twintig jaar een kaalslag plaatsgevonden bij defensie en is Europa voor de energiebehoefte grotendeels afhankelijk geraakt van Moskou.

Regiodinsdag, 28 april 2015

Friezen hopen vandaag terug te keren uit Nepal

De Friese bestuursleden van de Stichting Studenten- en Musharproject Nepal (SMPN) hopen vanmiddag op Schiphol terug te keren uit Nepal. Bote en Corry Nicolay en Jan Houter waren in de hoofdstad Kathmandu toen Nepal zaterdag werd getroffen door de zware aardbeving.

Regiodinsdag, 28 april 2015

De dorpsdokter wordt belangrijker

De druk op huisartsenzorg neemt toe, merkt Piet Wiersema uit Eastermar. Vijftien jaar geleden begon hij zijn praktijk met één assistente. Inmiddels heeft hij vijf mensen in dienst. Om nog betere zorg te kunnen bieden, verhuist hij naar de leegstaande gereformeerde kerk.

Sportdinsdag, 28 april 2015

Geen paniekvoetbal bij raadselachtig Broekster Boys

Door Daan Rieken

Sportdinsdag, 28 april 2015

Verheijen gaat strijd aan met prehistorische trainer

Door Vincent Houttuin


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties