De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 april 2018.

Hoofdartikelzaterdag, 28 april 2018

De simpele handdruk, een belangrijk gebaar

Het was maar een simpele handdruk, maar wel één waar van tevoren goed over was nagedacht. In jaren is er geen handdruk geweest die zoveel symbolische lading heeft en zo belangrijk is voor de gehele wereld als die van gisterochtend tussen de Zuid-Koreaanse president Moon en de Noord-Koreaanse leider Kim.

Regiozaterdag, 28 april 2018

De Fryske Marren grijpt in na tekort op Sociaal Domein

Joure - De Fryske Marren kampt met een forse overschrijding van de begroting voor het Sociaal Domein. De gemeente komt de komende jaren structureel drie miljoen euro tekort voor taken op het gebied van jeugd, zorg en participatie. Ingrijpen is noodzakelijk, stelt het college.

Regiozaterdag, 28 april 2018

Fryslân geniet van gezellige Koningsdag

Leeuwarden - In Fryslân is gisteren massaal Koningsdag gevierd. Dat gebeurde met vrijmarkten, muziekevenementen en sportieve activiteiten. Het was overal druk, mede vanwege het zonnetje dat in de loop van de ochtend op veel plaatsen doorbrak.

Regiozaterdag, 28 april 2018

Lachgas rukt op in Leeuwarder horeca

Leeuwarden - Steeds meer cafés en bars in Leeuwarden verkopen ballonnen gevuld met lachgas. Waren het er vorig jaar rond deze tijd een handvol, nu zijn dat er volgens de politie al tussen de tien en vijftien. Zowel de politie als burgemeester Ferd Crone zijn bezorgd over deze ontwikkeling. ,,Plat gezegd is het juridisch niet verboden. Ik voel mij in deze wat onthand”, zegt burgemeester Crone.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties