De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 28 mei 2008.

Economiewoensdag, 28 mei 2008

2007 is recordjaar voor de scheepsbouw

Zoetermeer - Voor de Nederlandse scheepsbouw was 2007 het beste jaar ooit. Dat stelt brancheorganisatie Scheepsbouw Nederland in het gisteren verschenen jaarverslag. De jaaromzet van de gehele sector, waaronder werven, reparatiediensten en toeleveranciers gerekend worden, bedroeg 7,6 miljard euro. Zodoende had de scheepsindustrie 23 procent meer inkomsten dan in 2006.

Hoofdartikelwoensdag, 28 mei 2008

Obama...

Een appeaser (een slappe compromiszoeker) is zo ongeveer het laagste van het laagste in de Amerikaanse politiek. Dieper kun je bijna niet zinken. President Bush heeft tien dagen geleden in een rede in Israël de Democratische presidentskandidaat Barack Obama indirect voor een appeaser uitgemaakt. Sindsdien draait het debat in Amerika over de vraag of Obama inderdaad een slappeling is in de strijd tegen het internationaal terrorisme. Onder anderen de Republikeinse kandidaat John McCain zegt dat ook met zo veel woorden.

Regiowoensdag, 28 mei 2008

Bouw Nije Tille verder weg dan ooit

Het feit dat de bouw van de Nije Tille in Damwoude maar op zich laat wachten, heeft voor de familie Dijkstra persoonlijke gevolgen. Het echtpaar wacht al ruim een jaar – en dat gaat waarschijnlijk nog langer duren – op het startsein voor de bouw van hun nieuwe huis aan de Romkesleane in het dorp.

Regiowoensdag, 28 mei 2008

Spookinstantie liet heli’s razen boven Alde Feanen

Drachten - Luidruchtig waren de helikoptervluchten die Wetterskip Fryslân begin dit jaar boven het stiltegebied in Nationaal Park De Alde Feanen uitvoerde. Wie was er eigenlijk verantwoordelijk voor dat daar een vergunning voor werd afgegeven? Dat wil het Overlegorgaan Nationaal Park Alde Feanen weten.

Regiowoensdag, 28 mei 2008

Concurrentie op veer krijgt acht maanden

Sander de Rouwe (CDA) en Lia Roefs (PvdA) wilden van de staatssecretaris weten of het rijk tijdens de discussie over de veerdiensten geen valse verwachtingen heeft gewekt, op grond waarvan de Eigen Veerdienst Terschelling schadeclaims zou kunnen indienen. De EVT heeft al een schip gekocht - de snelboot Willem Barentsz - en heeft een optie op een nieuwbouwschip van Damen Shipyards, waar ook auto’s op meekunnen. Die investering is mede gebaseerd op een vergunning die het bedrijf van Rijkswaterstaat heeft gekregen, om bij de rijksbruggen aan te leggen op momenten dat Doeksen die niet nodig heeft.

Regiowoensdag, 28 mei 2008

Oude vestingstadje Sloten wil historische karakter terugkrijgen

Sloten - Het oude vestingstadje Sloten moet zijn historische karakter terugkrijgen. Om de historische waarden van de stad te versterken moeten de stadswallen beter herkenbaar zijn en moet er een nieuwe brug met stadspoort aan de westkant van het stadje gebouwd worden. De stadsgracht moet zodanig bevaarbaar worden gemaakt, dat een rondtocht per boot om Sloten mogelijk is.

Sportwoensdag, 28 mei 2008

Preud’Homme volgt Sollied op

Gent Michel Preud’Homme heeft gisteren een driejarig contract getekend als trainer van AA Gent. Preud’Homme nam een dag eerder afscheid van Standard Luik, dat hij het afgelopen seizoen naar de eerste landstitel in 25 jaar had geleid.

Sportwoensdag, 28 mei 2008

Hans Visser assistent bij Genk

Genk Hans Visser gaat als assistent-trainer aan de slag bij de Belgische eersteklasser Genk. De afgelopen twee seizoen was Visser assistent van trainer Gertjan Verbeek bij sc Heerenveen.

Sportwoensdag, 28 mei 2008

Samaras geselecteerd voor EK

Athene Oud-Heerenveenaanvaller Georgios Samaras is door bondscoach Otto Rehhagel in de EK-selectie van titelhouder Griekenland opgenomen.

Sportwoensdag, 28 mei 2008

Oldeholtpade voelt zich ‘gepakt’ door de KNVB

Oldeholtpade - De wedstrijd tussen Oldeholtpade en Oosterstreek in de nacompetitie om promotie/degradatie naar de vijfde klas van afgelopen zondag krijgt een staartje. Oldeholtpade won het duel na strafschoppen. Tijdens de strafschoppenserie kwam reservekeeper Martin Jonker in actie. De tweede doelman was in de reguliere speeltijd echter niet binnen de lijnen geweest, zo oordeelde de voetbalbond, de KNVB.

Sportwoensdag, 28 mei 2008

Ashley Constansia droomt van PSV

Leeuwarden - Verrast was Ashley Constansia zeker, toen hij op 25 april te horen kreeg dat hij opgeroepen was voor het ID-team, het Nederlands elftal voor jongeren uit het praktijkonderwijs. De leerling van het Comenius college meldde zich afgelopen weekend voor een trainingsstage in Maastricht, waar hij voor het eerst het Oranjeshirt aan mocht trekken. De oefenwedstrijd tegen WVV ’28 werd met 6-1 gewonnen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties