De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van woensdag, 28 mei 2014.

Economiewoensdag, 28 mei 2014

Ondernemend Harlingen verwacht veel van Tall Ships Races

Harlingen zet zich schrap voor de Tall Ships Races, die van 3 tot en met 6 juli plaatsvinden in de stad. Ondernemers, horeca en inwoners willen een gastvrij Harlingen tonen. Door Jan-Peter Soenveld.

Hoofdartikelwoensdag, 28 mei 2014

Juist nu reden om als overheid te investeren

Wat betekent de winst van eurosceptische partijen bij de Europese verkiezingen voor de financiële markten? Vorige week leek het erop dat analisten zich daarover zorgen maakten, maar daarvoor blijkt achteraf geen reden te zijn geweest. De obligatiemarkt in Griekenland deed het uitstekend. De tienjaarsrente daalde behoorlijk, terwijl juist in dat land de eurosceptische Syriza flink heeft gewonnen. Die daling was een uitdrukking van opluchting dat de regering niet in al te grote problemen is geraakt na de verkiezingen.

Regiowoensdag, 28 mei 2014

Sneek wil centrum een zetje voorwaarts geven

Sneek | Het centrum van Sneek heeft zoveel pluspunten dat het een voorsprong heeft op veel andere steden. Dat vindt burgemeester Hayo Apotheker. Om die pluspunten echt in het voordeel van de stad te laten werken, gaat de gemeente Súdwest-Fryslân de komende maanden in gesprek met ondernemers en andere partijen. Over een half jaar moet er dan een soort plan van aanpak liggen.

Regiowoensdag, 28 mei 2014

Acties op boten rederij Doeksen in vooruitzicht

Harlingen | Rederij Doeksen en vakbond FNV hebben geen overeenkomst kunnen bereiken in de cao-onderhandelingen. FNV heeft de rederij een ultimatum gesteld tot vanavond tien uur en is bereid om over te gaan tot acties.

Regiowoensdag, 28 mei 2014

Friese kritiek op verplichting in pestaanpak

Leeuwarden | Het is niet nodig dat anti-pestprogramma’s op scholen verplicht worden gesteld. Dat zegt bestuurslid Jan Sijtsema van cbo Fryslân, de koepel voor christelijke basisonderwijs, in reactie op het voornemen van staatssecretaris Sander Dekker. Volgens Sijtsema kunnen scholen best zelf een methode kiezen.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 mei 2014

In Boijl luidt de klok weer

Boijl | Na ruim twee maanden afwezigheid is de Sint Martinusklok uit 1399 teruggehangen in de klokkenstoel te Boijl. Vanaf nu kunnen de inwoners drie keer per dag de klok weer horen luiden.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 mei 2014

Iets van de hemel beleven tijdens openluchtdienst

Leeuwarden | De hemel dichtbij. Dat is het motto van een gezamenlijke openluchtdienst op Hemelvaartsdag van de katholieke parochies van Dokkum en Burgum. ,,De insteek van de dienst is dat wij de hemel onder ons mogen zien en beleven”, vertelt Rients Lenes uit Burgum.

Geloof & Kerkwoensdag, 28 mei 2014

Jubileum Strandheem met Elly & Rikkert

Opende | Gospelzanger Matthijn Buwalda en het duo Elly & Rikkert zijn dit jaar de toppers tijdens de evangelisatiecampagne Strandheem, die vanaf Hemelvaartsdag tot en met zondag bij Opende wordt gehouden.

Sportwoensdag, 28 mei 2014

Postma valt af voor deelname aan de Volvo Ocean Race

IJmuiden | Pieter-Jan Postma doet niet mee aan de Volvo Ocean Race. De Finn-zeiler uit Terkaple zat in de voorselectie van Team Brunel, de formatie van schipper Bouwe Bekking, maar heeft maandagavond te horen gekregen dat hij niet meegaat.

Sportwoensdag, 28 mei 2014

Mac-Intosch met Keizer mee, Ogbeche blijft bij Cambuur

Leeuwarden | SC Cambuur heeft zich gisteren versterkt met de 24-jarige Calvin Mac-Intosch. De verdediger tekende een verbintenis voor één seizoen, met de optie voor nog een jaar. Mac-Intosch komt transfervrij over van SC Telstar. Die club werd de afgelopen seizoenen getraind door Marcel Keizer. Hij werd onlangs aangesteld als nieuwe technisch manager van Cambuur.

Sportwoensdag, 28 mei 2014

Kluivert dronk slechts kop koffie met Deense stripper

Als Louis van Gaal bij zijn aftreden als bondscoach in 2001 een onemanshow opvoert is duidelijk wie er verantwoordelijk worden gehouden voor het mislopen van het WK een jaar later. Ja, hij heeft zelf gefaald én ja, er mankeerde wat aan de instelling van de spelersgroep, maar wat beklijft is het bombastische gebulder van de bondscoach als hij een zondebok aanwijst. ,,Mediááá: min, min.”

Sportwoensdag, 28 mei 2014

Flyers overweegt overstap naar de Duitse competitie

Heerenveen | De ijshockeyers van UNIS Flyers denken serieus na over een overstap naar de Duitse competitie. De formatie uit Heerenveen zou net als Tilburg overwegen vanaf volgend seizoen uit te komen in de Oberliga West, het derde niveau van Duitsland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties