De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 mei 2016.

Hoofdartikelzaterdag, 28 mei 2016

Reformatie niet laatste breuk met bestaande

Volgend jaar is het reformatieherdenking. Het is dan vijfhonderd jaar geleden dat kerkhervormer Luther zijn stellingen heeft gepubliceerd in Wittenberg. De opvattingen van Luther waren bedoeld als thema’s voor gesprek en verandering. Met evenveel recht had 2021 Lutherjaar kunnen worden. Het is dan vijfhonderd jaar geleden dat Luther op de Rijksdag in Worms zijn standpunten verdedigde: zonder succes, Luther werd veroordeeld en geëxcommuniceerd.

Regiozaterdag, 28 mei 2016

De laatste inzameldag, met pijn in het hart

Surhuisterveen - Een gezellig geklets klinkt uit een schuur aan de Grensweg in Surhuisterveen. Aan beide zijkanten staan grote stapels kartonnen dozen, terwijl in het midden zo’n dertig vrijwilligers kleren opvouwen. Het zijn de mensen van Stichting Surhuisterveen voor Nuseni, die hier vandaag voor de allerlaatste keer spullen inpakken voor de bewoners van het Roemeense dorp Nuseni. Na 25 jaar wordt de stichting opgeheven: de vrijwilligers worden te oud en opvolgers zijn er niet.

Regiozaterdag, 28 mei 2016

'Smallingerland gaat op stoel rechter zitten’

Drachten - Merkwaardig en misplaatst. Zo noemt rechtsfilosoof Bart Labuschagne het besluit van de gemeente Smallingerland om een jaar lang geen inkopen te doen bij A.Th. de Boer.

Regiozaterdag, 28 mei 2016

Onbegrip: nu wél uitzetstop Burundi

Burgum - Moeders van kinderen op cbs De Arke in Burgum snappen er helemaal niets meer van. Samen met advocaat Michiel Govers hebben ze geprobeerd via politiek, media en rechtbank te voorkomen dat Aline Ndikumana en haar in Nederland geboren kinderen Jessica (6) en Owen (4) naar Burundi zouden worden uitgezet. Het mocht niet baten, staatssecretaris Klaas Dijkhoff liet niets van zich horen. Tot Dijkhoff donderdag ineens de toezegging aan de ChristenUnie en de PvdA deed asielzoekers uit Burundi voorlopig niet meer uit te zetten vanwege de oorlogssituatie in het land. ,,Hoe is dit mogelijk", vragen Trynke Schraa en Mirjam Deelstra uit Burgum zich af. ,,Hoe kan het dat twee weken eerder twee onschuldige kinderen naar een land vol corruptie, geweld en oorlog zijn gestuurd." De Burundese vrouw had Schraa beloofd te bellen vanuit Burundi, maar dat is nog niet gebeurd. ,,Sinds de uitzetting hebben we niets van hen vernomen."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties