De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 juni 2005.

Bijschriftdinsdag, 28 juni 2005

De grote leugen

Jezus zegt, laat uw ja ja en uw nee nee zijn.

Dossierdinsdag, 28 juni 2005

Een kopman, eentje die vertrouwen wekt


Economiedinsdag, 28 juni 2005

Gratis bellen naar bedrijven is lokkertje

Amsterdam - Gratis bellen met alle bedrijven in Nederland die een KPN- aansluiting hebben? En die bedrijven betalen daar ook niets voor? Daar moet een addertje onder het gras zitten. En inderdaad, de actie is bedoeld als lokkertje om bedrijven uiteindelijk voor de dienst te laten betalen.

Economiedinsdag, 28 juni 2005

Lelie Hollander opent tweede kantoor

Drachten - Lelie Hollander, gespecialiseerd in arbeid en gezondheid, opent 1 juli naast haar kantoor in Drachten in Nijmegen haar tweede kantoor. Op dit moment werken er bij Lelie Hollander ruim 65 mensen. In Nijmegen komen in eerste instantie tien mensen te werken.

Economiedinsdag, 28 juni 2005

Fusie Rabobank Drachten en Burgum

Drachten/Burgum – De Rabobanken van Drachten-Ureterp en Bergum-Oostermeer gaan over een jaar samen. Dat maakten de banken gisteren bekend. Vorige week werd al bekend dat de fusie bijna rond was. De nieuwe bank telt acht filialen en tweehonderd medewerkers.

Economiedinsdag, 28 juni 2005

‘Weekendwerk Sonac onder voorwaarden’

Sumar - Gedeputeerde Baas wil werken in het weekend bij dierlijk afvalverwerker Sonac weer toestaan als het bedrijf voldoet aan alle vergunningseisen. Dat maakte woordvoerder S.J. Terpstra van de provincie Fryslân gisteren bekend. Sonac-woordvoerder P. Jellema reageert verbaasd. ,,Naar ons oordeel voldoen wij aan alle eisen.’’

Hoofdartikeldinsdag, 28 juni 2005

Leuke dingen voor de mensen…

’t Lijkt wel pakjesavond in Den Haag: diverse politieke partijen strooien met leuke dingen voor de mensen. Gemeenschappelijk kenmerk: de burgers krijgen er wat euro’s bij of hoeven minder euro’s te betalen. Vandaag wordt de plannen verdedigd in de Tweede Kamer, tijdens het Voorjaarsoverleg. De een wil het lesgeld afschaffen, de ander vindt dat het spaarloon moet kunnen worden opgenomen, een derde meent dat de regels voor de reserves van de pensioenfondsen wat moeten worden opgerekt en zo zijn er nog wat voorstellen. De politieke partijen vinden kennelijk dat het tijd is om de burger weer wat (financiële) moed te geven. De eerste reden is omdat met wat tegemoetkomingen de burger wordt aangezet om meer geld te besteden. Alleen het vrijkomen van het spaarloon geeft de burger die met zo’n regeling meedoet al zo’n twaalfhonderd euro te besteden. Er zijn ongeveer vier miljoen spaarders; samen goed voor een bedrag van 4,5 miljard euro’s. Als al dat geld wordt besteed, is dat een impuls voor de economie.

Regiodinsdag, 28 juni 2005

Heerenveen geeft boer en burger meer ruimte

Heerenveen - Er komen ruimere mogelijkheden voor wonen, landbouw en bedrijvigheid in het buitengebied van de gemeente Heerenveen. Naar aanleiding van talloze inspraakreacties op het voorontwerp, heeft het college van burgemeester en wethouders aanpassingen gedaan. De aangepaste versie werd gisteravond besproken in de raadscommissie.

Regiodinsdag, 28 juni 2005

Leeuwarden stimuleert gebruik ‘andere’ brandstof

Leeuwarden – Leeuwarder autobezitters krijgen een tegemoetkoming in de kosten hun auto om te bouwen zodat de wagen geschikt wordt voor alternatieve brandstoffen. Een motie van PAL/GroenLinks kreeg hiervoor gisteravond een meerderheid in de raad. Door rijkssubsidies komen er dit najaar in Leeuwarden installaties voor zowel aardgas als biobrandstof, liet wethouder Hafkamp weten.

Regiodinsdag, 28 juni 2005

Leeuwarden moet fors bezuinigen

Leeuwarden – Leeuwarden heeft een serie forse bezuinigingen in het vooruitzicht. Alleen al het feit dat de uitkering van het Rijk voor de Wet Werk en Bijstand (WWB) een stuk lager zal uitvallen, levert de gemeente volgend jaar een gat op in de begroting van 3,7 miljoen euro. Hiermee is, volgens de VVD-fractie, in de gisteravond aangenomen kaderbrief onvoldoende rekening gehouden. De kaderbrief vormt de basis voor de begroting van 2006.

Regiodinsdag, 28 juni 2005

Provincie kan zelf toe met tien miljoen euro minder

Leeuwarden – De provincie Fryslân moet vanaf 2010 structureel tien miljoen euro bezuinigen op de eigen bedrijfsvoering. Die opdracht hebben Provinciale Staten het provinciebestuur gisteren meegegeven. Dit jaar moet er al 625.000 euro worden bespaard op de organisatie en volgend jaar 2,5 miljoen euro.

Regiodinsdag, 28 juni 2005


Geloof & Kerkdinsdag, 28 juni 2005

Nieuw Jaarboek voor kerken met vertraging

Leeuwarden – Het nieuwe Jaarboek voor de Protestantse Kerk in Nederland verschijnt pas in november of december. Het stond aanvankelijk gepland voor augustus.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 juni 2005

‘Canon van de Bijbel nodig’

Leeuwarden - Er zou een ‘canon van de Bijbel’ moeten komen met lezingen die in ieder geval met regelmaat terugkomen in de preken in de zondagse eredienst. Dat vindt prof. dr Jaap van der Laan, emeritus-hoogleraar Praktische Theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen.

Sportdinsdag, 28 juni 2005

Friese driebanders missen podium

Nieuwegein – Biljartvereniging Verkeersschool Van Dijk uit Leeuwarden is dit weekeinde net buiten het podium gevallen op het Nederlands kampioenschap driebanden voor clubs uit de derde divisie.

Sportdinsdag, 28 juni 2005

Lykle Bleekveld trainer B-jeugd Cambuur

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden heeft Lykle Bleekveld uit Dronrijp aangesteld als trainer van de B-junioren. Bleekveld was afgelopen trainer van SDS uit Easterein, waar hij na een conflict met het bestuur vroegtijdig vertrok om vervolgens toe te zien hoe SDS de titel in de tweede klasse K pakte.

Sportdinsdag, 28 juni 2005

Rose vertrekt zo goed als zeker naar Portugal

Heerenveen - Yuri Rose speelt komend seizoen zo goed als zeker bij de Portugese club Marítimo Funchal. De aanvallende middenvelder van Sportclub Heerenveen is zelf al rond met Marítimo, de nummer zeven van de Portugese competitie van het vorig jaar.

Sportdinsdag, 28 juni 2005

Over twee weken meer duidelijkheid bij WIK-FTC

Heerenveen – De toekomst van de Heerenveense turnclub WIK-FTC blijft nog sowieso twee weken onduidelijk. Maandagavond werd in een vergadering binnen de club een vijftal toekomstperspectieven besproken. Een beslissing over welke weg de club in moet slaan, kon echter niet genomen worden. Dat kan pas na 7 juli, want dat is de dag waarop WIK-FTC hoort hoeveel geld er binnen komt van de KNGU.

Weerdinsdag, 28 juni 2005

Warm Het is vandaag zonnig en het wordt ongeveer 20 graden. Morgen wordt het warm met middagtemperaturen die komen te liggen tussen 22 en 25 graden, bij een matige tot vrij krachtige wind uit het oosten. Het blijft tot de avond droog met vrij zonnig weer


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties