De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 28 juni 2006.

Agendawoensdag, 28 juni 2006

Orgel

Bolsward Organist Jos van der Kooy geeft dinsdag om 20.00 uur een concert in de Martinikerk te Bolsward.

Dossierwoensdag, 28 juni 2006

Nadreun


Economiewoensdag, 28 juni 2006

Premier: Noorden gaat goed

Groningen - Het Noorden presteert economisch goed. Een paar jaar geleden klaagde de regio nog veel over de achterstand op andere regio’s, maar tegenwoordig presteert het Noorden beter dan de rest van het land. Dat zei premier Balkenende gisteren bij de oprichtingsbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit in Groningen. Dat het met het Noorden nu beter gaat, komt volgens de premier doordat de regio zich is gaan richten op de sterke punten. Hij noemt als voorbeelden de ontwikkeling van de Eemshaven, waar hij gisteren de nieuwe moutfabriek van Bavaria opende, Energy Valley, het medisch cluster van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de agrarische sector.

Economiewoensdag, 28 juni 2006

‘Bedrijf moet kansarme ook ruimte geven’

Groningen - Ondernemers moeten niet alleen voor de winst gaan, maar ook hun verantwoordelijkheid nemen. Ook nu het economisch beter gaat, staan nog te veel kansarme jongeren, allochtonen en arbeidsongeschikten aan de kant. Dat zei premier Balkenende gisteren bij de oprichtingsbijeenkomst van de Ondernemers Sociëteit in het nieuwe stadion van FC Groningen.

Economiewoensdag, 28 juni 2006

‘Een beetje voor jezelf, een beetje voor de ander’


Expowoensdag, 28 juni 2006

Appelscha, ’De Tuin van Appelscha’: expo ’Amherst’, de laatste geallieerde luchtlanding, t/m 31 okt.

Hoofdartikelwoensdag, 28 juni 2006

In Frankrijk...

De Franse president Jacques Chirac staat pal achter zijn premier Dominique de Villepin van de regerende centrumrechtse UMP, zo zei hij maandagavond in een toespraak op de Franse televisie. Het geeft te denken dat Chirac het nodig vond dit rechtstreeks aan het volk kenbaar te maken. Een premier die vast in zijn schoenen staat, hoeft niet publiekelijk support te krijgen van zijn baas. Daar moet hij voetstoots van uit kunnen gaan.

Regiowoensdag, 28 juni 2006

‘Topjaar’ stranding dieren

Leeuwarden - Er zal dit jaar een recordaantal bruinvissen, dolfijnen en andere zeezoogdieren aanspoelen op de stranden in Nederland. Dat stelt onderzoeker en coördinator strandingsnetwerk N. de Voogd van Naturalis. Totnogtoe zijn er dit jaar al 240 dieren aangespoeld. ,,Als deze trend de rest van het jaar doorzet, komen we boven de vierhonderd.”

Regiowoensdag, 28 juni 2006

Titanic niet spetterend, wel spectaculair

Drachten - Spetterend en spectaculair zou het worden, de voorstelling Titanic van het Duitse gezelschap Titanik. Ze waren al eens in Sydney geweest, in Barcelona en in Toronto. En gisteravond waren ze dankzij Friesland Vaart in Drachten. Vijftienhonderd belangstellenden zaten op de volgepakte tribunes op het Drachtster Kiryat-Onoplein. De bangerikken onder hen hadden de dunne plastic, blauwe of gele regencape over hun kleren getrokken die ze gratis op hun zitplaats hadden aangetroffen. Achteraf viel het allemaal wel wat mee - of tegen.

Regiowoensdag, 28 juni 2006

Extra studie naar gevolgen hoog waterpeil

Leeuwarden - De grondwaterpeilen in de veenweidegebieden gaan voorlopig nog niet omhoog. Gedeputeerde Staten gaan eerst extra onderzoek doen naar de gevolgen van het verhogen van de zomerpeilen. Boeren en de politici in Provinciale Staten hadden om extra onderzoek gevraagd.

Weerwoensdag, 28 juni 2006

Meer zon

Vandaag maakt de bewolking steeds meer plaats voor de zon. Het wordt 19 graden en de noordenwind is zwak tot matig, bij zee soms vrij krachtig. Morgen is er veel zon en wordt het 21 graden. De dagen daarop krijgen we zeer zonnig zomerweer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties