De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 28 juni 2008.

Economiezaterdag, 28 juni 2008

‘Pootgoedacademie zou goed initiatief zijn’

Het Bildt - In het door door de Verenigde Naties uitgeroepen Jaar van de Aardappel pakt de organisatie van de Bildtse Aardappelweken flink uit. De aardappelweken worden gehouden van vandaag tot en met 13 juli. Dat gebeurt verdeeld over acht schuren van historische boerderijen in de Noord-Friese gemeente. De start vond gisteren plaats tijdens een landelijk symposium voor de aardappelsector. Een van de sprekers was gedeputeerde Anita Andriesen die als echte ‘Bilkert’ een thuiswedstrijd speelde. ,,Het voelt voor mij alsof dit de belangrijkste toespraak uit mijn bestuurlijke loopbaan is en zal zijn.”

Economiezaterdag, 28 juni 2008

Wadvissers delen visvergunningen

Den Haag - Minister Verburg (Landbouw) heeft aan zes wadvissers een experimentele groepsvergunning voor geďntegreerde kustvisserij verstrekt. De vissers kunnen op die manier gebruik maken van elkaars visvergunningen. Hiermee gaat het proefproject van Stichting Geďntegreerde Visserij formeel van start. De stichting wil met het proefproject onderzoeken hoe kustvisserijbedrijven flexibeler kunnen opereren. Het gaat hier vooral om kleinschalige kustvisserij.

Hoofdartikelzaterdag, 28 juni 2008

Ethische commissies...

Vrijwel ieder moreel probleem in de samenleving kan worden opgelost door een commissie van ethici. Als het moeilijk is brede overeenstemming te krijgen over bijvoorbeeld bepaalde handelingen in de medische sector, dan biedt een ethische commissie in het ziekenhuis uitkomst.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juni 2008

Jeugd in actie voor waterput in Zambia

Beetgumermolen - De jeugddienstcommissie van de Protestantse Gemeente van Beetgumermolen, Beetgum, Engelum en Marssum sponsort een waterput voor een basisschool in Zambia. ,,We wilden vanuit de commissie ons ook naar buiten richten, naar anderen. Door de nauwe betrokkenheid bij een project, kunnen we zien wat er precies gebeurt en komt het heel dichterbij”, vertelt Siebert de Ruiter (27), voorzitter van de jeugddienstcommissie. Zondag is er een themadienst rond het project.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juni 2008

Synode PKN: pas op de plaats met nieuw systeem

Utrecht – Een pas op de plaats maken voor wat betreft een nieuw ledenregistratiesysteem, dát was de wens van veel synodeleden die gisteren vergaderden over hoofdpijndossier van de Protestantse Kerk in Nederland. En die werd ingewilligd. ,,Als je er na een paar jaar bent achtergekomen hoe het níet moet, weet je nog niet hoe het wél moet”, aldus ouderling D. Heesen-Sondern.

Geloof & Kerkzaterdag, 28 juni 2008

‘Arminiaans’ is geen scheldwoord

Apeldoorn - Arminius staat voor de vrije wil van de mens en wij hebben een beslissend aandeel in het verkrijgen van het heil. Dat gaat ten koste van de genade. Dit is wat veel mensen verstaan onder ‘Arminiaans’. ,,Ten onrechte”, meent promovendus William den Boer (1977)

Sportzaterdag, 28 juni 2008

Berlikum wint

Easterlittens Berlikum heeft net als vorig jaar het Open FK Jeu de Pelote in Easterlittens gewonnen. In de finale was het vijftal met onder meer de hoofdklassers Auke van der Graaf en Marten Feenstra met 10-5 te sterk voor Easterlittens. De thuisploeg stond tijdens de rust nog met 5-4 voor, maar kon vooral door een sterk spelende Van der Graaf niet doorzetten.

Sportzaterdag, 28 juni 2008

Volleyballers Sneek raken selectie kwijt

Sneek - De leegloop bij de heren van VC Sneek heeft nog grotere vormen aangenomen dan al was verwacht. Peter van der Goot, Bareld van der Meer, Patrick Koelemij, Remco Heidema en Rudie Agricola zouden al stoppen, maar daar is het niet bij gebleven voor het team dat uitkomt in de B-league. Talent Michiel van Dorsten is overgestapt naar Dynamo en Stefan Gammauf gaat spelen voor Lycurgus. Mogelijk dat Rudie Schuurmans eveneens naar de Groninger club overstapt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties