De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 juni 2011.

Economiedinsdag, 28 juni 2011

Klant is eigenaar van de duurzame supermarkt Migros

Bij het uitroepen van ‘2012 het jaar van de Coöperatie’ noemen de Verenigde Naties economische levensvatbaarheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid als factoren die bij uitstek bijdragen aan een duurzame samenleving. De coöperatie mag dan negentiende-eeuws klinken, ze past als vorm van zelforganisatie goed in deze tijd van netwerken van zzp-ers.

Economiedinsdag, 28 juni 2011

Tweede pluimveebedrijf in Noordoostpolder getroffen

Den Haag - Bij een pluimveebedrijf met 6750 kalkoenen in Creil in de Noordoostpolder is vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het ministerie van Landbouw gisteren bekendgemaakt. Het gaat om een de milde H7-variant en niet om de zeer besmettelijke en dodelijke variant, zo werd vandaag bekend. Uit voorzorg worden, conform EU-regels, alle 6750 kalkoenen op het bedrijf geruimd.

Economiedinsdag, 28 juni 2011

De Peuleschil legt handel in fenegriekkiemen stil

Rottevalle/Nijmegen- Nederlandse consumenten hoeven zich geen zorgen te maken dat ze in aanraking komen met EHEC-besmette kiemgroenten uit Frankrijk. De groenten worden niet geïmporteerd en van de besmette soorten worden alleen fenegriekkiemen op kleine schaal hier geproduceerd. Dat zei een woordvoerder van Evers Specials - Taugé, de grootste taugételer van Nederland, gisteren. De enige producent van fenegriekkiemen zit in Rottevalle en heeft de leveringen gestopt.

Hoofdartikeldinsdag, 28 juni 2011

Over Man Hunt beslist de koper zelf

Minderjarigen mogen gewelddadige computergames kopen, ook in Amerika. Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft een overheidsverbod op zulke spellen gisteren naar de prullenbak verwezen. De betreffende wet, van de deelstaat Californië, is volgens het Hof in strijd met de vrijheid van meningsuiting zoals die in de grondwet is geregeld. Computerspellen zijn net als boeken, toneelstukken en films dragers van ideeën en sociale boodschappen, en dat is geoorloofd, ook als die geweld bevatten.

Regiodinsdag, 28 juni 2011

Politieserie is beter dan sponsor-reisshow

Leeuwarden - Niks negatiefs over die gesponsorde zondagmiddagprogramma’s, waarin een stel of gezin er ‘spontaan’ opuit trekt in een door een reisorganisatie geselecteerde streek. Directeur Paul van Gessel van Fryslân Marketing heeft er verscheidene laten maken ,,en dat werkt prima”.

Regiodinsdag, 28 juni 2011

Jong, moeder en alleenstaand; op vakantie is het relaxen

De koffers zijn uitgepakt en de geur van koffie lonkt. Negen jonge moeders van het project La Mama’s uit Sneek zijn helemaal klaar voor hun welverdiende driedaagse vakantie in Oostmahorn.

Regiodinsdag, 28 juni 2011

Opnieuw golf van voortuinbrandjes in Drachten

Drachten - In de wijk Folgeren in Drachten zijn het afgelopen weekend weer brandstichters actief geweest. Diverse coniferenhagen werden in brand gestoken.

Regiodinsdag, 28 juni 2011

Kaatsen of SKS live op televisie blijft mogelijk

Leeuwarden - Regionale omroepen houden alle ruimte om de televisieprogramma’s te maken die ze willen maken. Rechtstreekse uitzendingen zoals Omrop Fryslân die nu maakt van evenementen als de PC of het skûtsjesilen moeten kunnen, ook als de omroepen straks intensiever samenwerken met de landelijke publieke omroep (NPO).

Regiodinsdag, 28 juni 2011

Onweer trekt over Nederland

Leeuwarden - Zware onweersbuien trekken vandaag over Nederland. Door het slechte weer heeft de Nederlandse Spoorwegen de dienstregeling aangepast.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 juni 2011

Geef het gezin weer prioriteit in de kerk

Allerlei onderzoeken geven aan dat de meest belangrijke factor in het vormen van religieuze identiteit de thuisbasis is. Is het gezin echter wel in beeld in het jeugdwerk?

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Sportquiz: Joop Zoetemelk

Nog vier dagen en dan barst het Tourgeweld weer in volle hevigheid los. Nog meer dan in de voorgaande jaren zal het Friesch Dagblad aandacht aan het grootste wielerspektakel ter wereld besteden. Met interviews met Robert Gesink en Arnold Mollema en het trieste verhaal van ‘mooie’ Hugo (Koblet), de Zwitserse Tourwinnaar van vijftig jaar geleden. Vrijdag verschijnt bovendien de Tourbijlage, met aandacht voor de enige Friese deelnemer Lieuwe Westra, de ploegentijdrit (terug in de Tour) en de machtige Galibier.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Foekje en de sporttragedie die niet op zichzelf stond

Toen Max Dohle in 2008 Het verwoeste leven van Foekje Dillema uitbracht sprak de auteur op de achterflap over de ‘grootste tragedie uit de Nederlandse sportgeschiedenis’. Hij liet in de biografie van de Friese atlete ‘de tragiek zien van de vrouw die een ander geslacht kreeg opgedrongen en zich daar niet tegen kon verweren.’ Indirect was het een aanklacht tegen de Koninklijke Nederlands Atletiek Unie (KNAU) die ‘met veel machtsvertoon een einde maakte aan de olympische dromen van Foekje Dillema’.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Haglund vertrekt naar IFK Göteborg

Heerenveen - Philip Haglund (24) speelt komend seizoen voor IFK Göteborg. De Zweedse middenvelder keert na anderhalf jaar terug naar zijn vaderland. Haglund heeft vandaag een contract voor 3,5 jaar getekend bij de club waar hij onder andere oud-Heerenveenspeler Stefan Selakovic zal treffen.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Het laatste woord is aan de arbitragecommissie

Harkema - De arbitragecommissie van de KNVB zal het definitieve oordeel gaan vellen in het conflict tussen Harkemase Booys en oud-trainer Peter Meindertsma.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Ubbink me- t een ‘Friese ploeg’ naar Polen

Leeuwarden Vanaf morgen zal het Ubbink Koga Cycling Team in Polen actief zijn met een Fries getinte wielerploeg. De 2.1 wedstrijd Course Cycliste de Solidarnose, een vierdaagse etappewedstrijd, duurt tot en met zaterdag 2 juli. Van de zes man sterke ploeg zijn er liefst vier afkomstig uit Fryslân.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Tweet van de dag: ‘Mijn held terug bij Heerenveen’

Vandaag: de terugkeer van Gerald Sibon (37) bij Heerenveen

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Sibon mag Dost het kunstje leren

Heerenveen - Het kwam in eerste instantie bij veel mensen over als een grap, maar Gerald Sibon keert terug bij sc Heerenveen. De 37-jarige spits tekende gisteren een eenjarig contract bij de Friese eredivisionist voor zijn derde ambtstermijn en zijn zesde seizoen bij de club. Sibon is aangetrokken als pinchhitter en zal zich daarnaast gaan bezighouden met de ontwikkeling van de aanvallers. Hij mag derhalve Bas Dost het kunstje weer gaan leren.

Sportdinsdag, 28 juni 2011

Inspanning NK breekt Jan Bos in Nieuw Roden op

Nieuw Roden Het gezicht van Jan Bos op de meet was veelzeggend, nadat hij in Nieuw Roden in de tweede etappe van de wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier met een banddikte verschil was verslagen door Elmar Reinders. Meer zat er gisteravond niet in voor de 25-jarige Fries uit Nieuwehorne, die de inspanningen van het Nederlands kampioenschap van een dag eerder nog in de benen had.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties