De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 juni 2016.

Cultuurdinsdag, 28 juni 2016

Dag Mannen! wint wedstrijd noordelijk filmfestival

Leeuwarden - Froukje van Wengerden en Julia Schellekens hebben de Nieuwe Competitie van het Noordelijk Film Festival gewonnen met hun projectplan Dag, Mannen!

Economiedinsdag, 28 juni 2016

Frietmakers Oosterbierum krijgen Russen over de vloer

Oosterbierum - De 120 werknemers van Lamb Weston/Meijer in Oosterbierum kunnen mogelijk al snel Russen in hun fabriek voor diepgevroren aardappelproducten verwachten. Het moederbedrijf investeert de komende jaren in een nieuwe fabriek in Rusland, samen met het Russische consortium Belaya Dacha. Kennisuitwisseling is daarbij belangrijk.

Hoofdartikeldinsdag, 28 juni 2016

Nieuw begin voor EU begint niet in Brussel

Verspil nooit een goede crisis, zei de illustere Britse oorlogspremier Winston Churchill. Door een ingrijpende gebeurtenis komen gevestigde belangen in beweging. En dat biedt ruimte voor broodnodige verandering.

Regiodinsdag, 28 juni 2016

Fryske Marren: woonunits voor statushouders

Joure - De Fryske Marren wil op acht plekken in de gemeente woonunits bouwen voor statushouders. Volgens het college van B en W is dat de beste optie om asielzoekers met een verblijfsvergunning te huisvesten.

Regiodinsdag, 28 juni 2016

Fryslân wil af van de ´sjoemelstroom´

Leeuwarden - De provincie Fryslân en Friese gemeenten willen groenere energie inkopen. Ook als dat meer kost. Dat zegt Arie Aalberts, voorzitter van de Stichting Openbare Verlichting Friesland (OVF) die de energie voor de provincie en de meeste Friese gemeenten inkoopt en het beheer en onderhoud van de openbare verlichting regelt.

Regiodinsdag, 28 juni 2016

Dokkum heeft nu ook een eigen ´City Bible´

Dokkum - Diverse steden gingen de Bonifatiusstad al voor, maar vanaf morgen heeft ook Dokkum nu een eigen City Bible. Het initiatief is genomen door voorganger Rennie Schoorstra uit Ternaard. Hij is bapistenpredikant in Alkmaar en Amsterdam en vond dat er geen City Bible in Dokkum mocht ontbreken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties