De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 juli 2011.

Economiedonderdag, 28 juli 2011

Aannemingsbedrijf Bouma in Lemmer failliet verklaard

Leeuwarden - Aannemingsbedrijf M. Bouma in Lemmer is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Het bankroet is door het bedrijf zelf aangevraagd nadat er al ruim een week geen werk meer voorhanden was. Dat is door de curator van het bedrijf, Jaap van der Meulen, bekend gemaakt.

Hoofdartikeldonderdag, 28 juli 2011

De kwetsbare samenleving

Het was echt schrikken voor de hulpdiensten, het openbaar vervoer en de bestuurlijke autoriteiten toen een communicatiesysteem voor onder meer de metro niet meer werkte. Het euvel lag in een kastje van de KPN, in een belangrijk knooppunt van kabels. In de kast worden kabels aan elkaar geknoopt. Na het uitvallen van de kast bleek dat er geen vervangende beschikbaar was. De kast in Rotterdam is een van de honderden kasten in Nederland

Regiodonderdag, 28 juli 2011

Arrestatie zaak coniferenbrand

Drachten - Met de aanhouding van vier mannen denkt de politie vijftig coniferenbranden in Drachten te hebben opgelost. Tussen februari en juli sloegen de vier mannen toe. Twee van hen zitten in voorlopige hechtenis. Die twee, van twintig en 21 jaar oud, zijn namelijk eerder veroordeeld voor brandstichting, aldus Cor Reijenga, teamchef van de politie. Details over die eerdere veroordeling kon hij niet geven.

Regiodonderdag, 28 juli 2011

Fryslân vijftig campings rijker

Leeuwarden - Het aantal kampeerterreinen in Fryslân is de afgelopen vijf jaar aanmerkelijk gestegen. In vergelijking met 2006 zijn er nu vijftig campings meer. Het totaal komt daarmee op 246. De Kamer van Koophandel Noord-Nederland heeft geen verklaring voor deze groei, maar vermoedt dat de opkomst van de boerencampings een rol speelt.

Regiodonderdag, 28 juli 2011

Vlierbloesemijs slaat aan; straks ijs met dwergkweejam

Donkerbroek - De hele zomer is er in de kiosk aan recreatieplas de Spokeplas in Noordwolde vlierbloesemijs te krijgen. De nieuwe smaak van de ambachtelijke ijsmakers Gooitzen en Monique de Haan uit Donkerbroek slaat onverwacht goed aan.

Regiodonderdag, 28 juli 2011

Sensoor heeft het druk door drama in Noorwegen

Leeuwarden - Telefonische hulpdienst Sensoor Fryslân heeft de afgelopen dagen veel telefoontjes gekregen over de gebeurtenissen in Noorwegen. Voor een deel komen de telefoontjes voort vanuit de angst dat zoiets ook in Nederland kan gebeuren, meldt de dienst. Zo verwijzen bellers ook naar de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juli 2011

Britse theoloog en auteur John Stott (90) overleden

Londen - De bekende Britse theoloog John Stott is gisteren op negentigjarige leeftijd overleden.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 juli 2011

Vleermuis gaf kerk Berltsum bekendheid

270 kerken doen deze zomer mee aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Ook de Koepelkerk in Berltsum zet de deuren open. Dankzij de vleermuis werd de Berltsumer kerk landelijk bekend.

Sportdonderdag, 28 juli 2011

Bos wint wielerronde van Alblasserdam

Alblasserdam - Jan Bos uit Bontebok heeft gisteravond de Paardenmarktronde van Alblasserdam op zijn naam geschreven. De 25-jarige wielrenner van Cyclingteam Jo Piels was in de koers voor elite- en beloftes na 100 kilometer te sterk voor Sander Lormans uit Heemskerk. Ronald Roos uit Hoogstraten werd derde. De winst in Alblasserdam was voor Bos de derde zege van het seizoen.

Sportdonderdag, 28 juli 2011

Ook fierljeppen in Joure valt in het water

Joure - Het fierljeppen in Joure is gisteravond uitgelopen op een sof. De wedstrijd moest vaak en langdurig worden onderbroken in verband met regenval. Na veel soebatten werd uiteindelijk slechts tweemaal gesprongen. Bij de topklasse-senioren pakte Ysbrand Galama uit It Heidenskip de dagtitel met een afstand van 18.88 meter.

Sportdonderdag, 28 juli 2011

Stroetinga is in Gaasterland een maatje te groot

Oudemirdum - Wim Stroetinga heeft gisteren de Ronde van Gaasterland gewonnen. De wielrenner uit Oldeberkoop was na 80 kilometer in de eindsprint duidelijk een maatje te groot voor zijn twee medevluchters Harm de Vries uit Buitenpost en Marko Hoekstra uit Haren. ,,Ik ben in de sprint volle bak gegaan. Als ik goed in orde ben, zoals ik vandaag was, is het winnen van dit soort wedstrijden voor mij geen probleem.”

Sportdonderdag, 28 juli 2011

Mesu roept ontketende Fabriek tot de orde

Oudemirdum - Erwin Mesu uit Middelburg heeft gisteravond de eerste Ronde van Gaasterland gewonnen. De inline-skater uit Middelburg versloeg in de eindsprint zijn medevluchter Durk Fabriek uit Jubbega.

Sportdonderdag, 28 juli 2011

Franeker stunt op de Jonge-Feintepartij

Easterein - Om 05.00 uur rinkelden de alarmschellen van het uurwerk naast z’n nachtleger, een uurtje later stapte hij monter de poorten van de Oosterbierumer patatfabriek LambWestonMeijer binnen en nog vóór het verstrijken van het eerste arbeidsuur schuifelde Patrick Scheepstra (20) het kantoor van de baas binnen. In Easterein prijkte deze dag zijn naam namens de Franeker kaatsvereniging Jan Bogtstra op de lijst van de zevende editie van de Jong-Feintepartij en hoewel het rijkelijk aan de late kant was, zo beaamde hij, wilde hij de vraag toch stellen. Of-ie misschien drie uurtjes zomerarbeid minder zou kunnen verrichten?


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties