De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 augustus 2003.

Bijschriftdonderdag, 28 augustus 2003

Overspannen

Wie overspannen is geweest, heeft toegang gekregen tot bronnen die voorheen verborgen of toegesloten waren.

Hoofdartikeldonderdag, 28 augustus 2003

Er zit niets anders op...

De bezorgde buurlanden van Noord-Korea en de Verenigde Staten voeren sinds gisteren in China overleg met het Noord-Koreaanse bewind. Ze proberen de Noord-Koreanen ertoe te bewegen hun nucleaire ambities op te geven. Hoewel de gesprekspartners Japan, Zuid-Korea, China en Rusland zeker gewicht in de schaal leggen, zijn voor een oplossing voor de Noord-Koreaanse nucleaire dreiging toch alle ogen gericht op de Verenigde Staten. Want alleen de Amerikanen kunnen de Noord-Koreanen tevreden stellen. Het regime in Pyongyang eist van Washington in ruil voor het opgeven van het kernwapenprogramma een niet-aanvalsverdrag en omvangrijke economische hulp.

Regiodonderdag, 28 augustus 2003

Lusanne terug; ontvoerder is nog spoorloos

Oldeberkoop – Lusanne van der Gun is weer thuis. Het elfjarige meisje uit Oldeberkoop is vannacht met haar ouders herenigd. Gisteravond meldde Lusanne zich bij de receptie van een hotel in het Limburgse Venlo. Volgens eerste berichten verkeert Lusanne in goede gezondheid. Wel zal zij nog medisch onderzocht worden. De ontvoerder is nog spoorloos.

Regiodonderdag, 28 augustus 2003

Oldeberkoop bruist van vreugde

Oldeberkoop – Lusanne is weer thuis, en dat zal ze weten ook. Het dorp hangt vol vlaggen, ballonnen, slingers, spandoeken en een ereboog. Oldeberkoop was te klein toen gisteravond bekend werd dat het meisje veilig was.

Regiodonderdag, 28 augustus 2003

Noordoosten een probleemgebied? Welnee!

Dokkum - Noordoost-Fryslân een probleemgebied? De regio wordt vaak als zodanig bestempeld, maar koningin Beatrix ziet het anders. ,,Er zijn wel problemen, maar er liggen ook veel mogelijkheden’’, concludeert de vorstin na haar bezoek aan Achtkarspelen, Kollumerland, Dantumadeel en Dongeradeel. Bij wijze van uitzondering beantwoordt de koningin na afloop van het bezoek vragen van de pers én mag ze letterlijk worden geciteerd. Ze vraagt het zich af: hoe zou het allemaal kommer en kwel zijn als de inwoners het zo overduidelijk naar hun zin hebben? ,,De huizen zijn keurig verzorgd en de tuinen zien er super uit’’, prijst ze. ,,Mensen wónen hier echt.’’

Regiodonderdag, 28 augustus 2003

‘In dei om nea te ferjitten’

Dokkum – Dokkum juicht. Op de Breedstraat, de Hoogstraat en de Zijl wachten duizenden mensen om een glimp op te vangen van het zalmoranjekleurige hoedje. De koningin komt dan ook niet elke dag naar de Noordoosthoek. Een glimp van het hoedje is daarom al bijzonder, en de koningin zien is dan natuurlijk wel heel speciaal. Een scholier heeft geluk: ,,Yes, ik haw har sjoen’’, roept hij naar zijn vriend.

Regiodonderdag, 28 augustus 2003

Marum investeert in fietspaden

Marum - De gemeente Marum gaat de komende jaren investeren in de aanleg van diverse nieuwe fietspaden en wegen. Dit ondanks het feit dat de gemeente elders op de gemeentebegroting fors moet bezuinigen om niet in de rode cijfers terecht te komen. Dit staat in het integraal beleidsplan over de periode 2004 - 2007.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 augustus 2003

Jan Zijlstra drie dagen in Thialf

Leeuwarden - Evangelist Jan Zijlstra uit Leiderdorp, die de afgelopen jaren al vele zalen in Fryslân vol kreeg met zijn genezingsdiensten, is de komende dagen in Thialf in Heerenveen. Hij gebruikt niet de grote ijshal, maar de ijshockeyhal die plaats biedt aan zo’n 2500 mensen.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 augustus 2003

Haat-liefdeverhouding met hospitaalschip Anastasis

Rotterdam - Als je erop zit, wil je eraf. Ben je eraf, dan wil je er weer op. Wie een paar maanden of langer op het hospitaalschip de Anastasis werkt, houdt voorgoed een haat-liefde-verhouding met de bijzondere boot en zijn gemeenschap, heeft verpleegkundige Ellen van Weerd (27) zich laten vertellen.

Geloof & Kerkdonderdag, 28 augustus 2003

Brazilië: veel armoede, maar ook tekenen van hoop

Petra de Glee, Gerrie Haven, Gerda Papenborg en Baukje Groenevelt, allen betrokken bij het werk van zending en werelddiaconaat van de Samen-op-Wegkerken in Fryslân, waren de afgelopen weken op reis in Brazilië. Ze bezochten daar projecten die ondersteund worden door Kerkinactie, de hulporganisatie van de SoW-kerken. In verschillende delen doen ze verslag. Deel 3 (slot).

Sportdonderdag, 28 augustus 2003

Professioneel ijshockey in Nederland bedreigd

Heerenveen – Het (semi)professionele ijshockey in Nederland lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. De afgelopen zomer ging Tigers Nijmegen failliet, waren er financiële problemen bij Tilburg Trappers en kroop Flyers uit Heerenveen langs de rand van de afgrond. In alle gevallen zorgden de gemeenten ervoor dat de clubs voorlopig kunnen doorgaan met hun minicompetitie, waarin alleen Geleen en Amsterdam momenteel vrij van zorgen zijn. Het ijshockey steunt op een zeer wankele basis en de vraag is hoe lang dit nog door kan gaan.

Sportdonderdag, 28 augustus 2003

Cambuur betaalt afkoopsom Van Husen

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden betaalt volgens mede-voorzitter P. Perdon van voetbalclub DOVO uit Veenendaal een afkoopsom voor Danny van Husen. De rechtervleugelverdediger die vorig seizoen uitkwam voor Jong Utrecht werd eind vorige week gecontracteerd door Cambuur, maar had zijn handtekening al gezet onder een overgang naar de amateurs van DOVO. Met de afkoopsom zou een bedrag van zo’n 10.000 euro zijn gemoeid. Berichten dat DOVO juridische stappen zou nemen tegen Cambuur zijn volgens Perdon volledig uit de lucht gegrepen.

Sportdonderdag, 28 augustus 2003

Van der Wal vijfde bij NK tijdrijden

Bergeijk – Eelke van der Wal is woensdag teleurstellend als vijfde geëindigd bij het NK tijdrijden voor beloften in het Brabantse Bergeijk. De Holwerder had hoog ingezet, maar kon zijn serieuze titelaspiraties niet waarmaken. De Fries moest 1,41 minuut toegeven op de winnaar Thomas Dekker. De renner van Rabobank had voor het traject over 33,5 kilometer 40 minuten en 53 seconden nodig (49,160 km/u). Maarten den Bakker werd Nederlands kampioen bij de senioren, voor Bart Voskamp en Servais Knaven. Bij de dames verraste wielrenster Jolanda van Dongen-Cools. Ze was drie seconden sneller dan favoriete Leontien Zijlaard-Van Moorsel.

Weerdonderdag, 28 augustus 2003

Buien


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties