De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 augustus 2009.

Cultuurvrijdag, 28 augustus 2009

Symboalyske sûkelarjeletters yn Jorwert

It iepenloftspul fan Jorwert stiet dit jier net foar in ienfaldige opjefte. It falt ommers net ta om Jou my wjukken te oertreffen, de foarstelling fan ferline jier (basearre op de suksesfolle film As it is in Heaven) dy’t tige entûsjast ûntfongen waard en leafst trije Gouden Gurbes wûn. Nei alle gedachten is dat ek net it doel fan regisseur Tjerk Kooistra en syn spilers, mar fêst stiet dat de ferwachtings dêrtroch heech binne.

Cultuurvrijdag, 28 augustus 2009

Winkel Afûk ook op zaterdag open

Leeuwarden - De Fryske boek- en taalwinkel van de Afûk, aan de Boterhoek in Leeuwarden, is vanaf september ook op zaterdag open.

Hoofdartikelvrijdag, 28 augustus 2009

Vallend en struikelend...

Zou het ervan komen, de hete nazomer die Gedeputeerde Staten werd beloofd? Spoeddebat, motie van wantrouwen, massademonstratie, dat alles zeiden tegenstanders van de bouw van een afvaloven in Harlingen meteen na de zomer te zullen oppakken.

Regiovrijdag, 28 augustus 2009

Huisverbod minder vaak dan verwacht

Leeuwarden - Het tijdelijk huisverbod wordt in Fryslân veel minder vaak opgelegd dan burgemeesters vooraf inschatten. Dertig keer liep tot nu toe huiselijk geweld zo hoog op dat een burgemeester besloot de pleger tien dagen lang elders te laten afkoelen. De bestuurders vreesden dat het 150 keer nodig nodig zou zijn.

Regiovrijdag, 28 augustus 2009

Kritiek op UPC wegens ‘afknijpen’ van internet

Leeuwarden - Intensieve internetgebruikers zijn in conflict geraakt met kabelmaatschappij UPC over de snelheid waarmee ze gegevens kunnen downloaden.

Regiovrijdag, 28 augustus 2009

Stad van keramiek en beelden

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden wil meer keramiek, fotografie en films gaan aankopen, en festivals en exposities steunen waar zulke kunst centraal staat. Wie weet schopt Fryslân het zo tot Europa’s cultuurhoofdstad.

Regiovrijdag, 28 augustus 2009

Leuke dingen doen kan in de zorg alleen nog in de vrijetijd

Menaldum - Medewerkers van thuiszorgorganisatie Palet doen in hun vrije tijd leuke dingen met de cliënten. Gisteren was het feest in Nij Statelân in Menaldum.

Regiovrijdag, 28 augustus 2009

Maar één keer ziek: toen de stier hem te pakken nam

Heerenveen - Hard werken, niet roken, zelden alcohol en veel spekvet en levertraan. Volgens Jan Kramer uit Heerenveen dé ingrediënten om oud te worden. Vandaag viert hij zijn honderdste verjaardag.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2009

Tveit nieuwe secretaris-generaal Wereldraad van Kerken

Genève - De Noorse lutherse theoloog dr. Olav Fykse Tveit (48) is gisteren gekozen tot nieuwe secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken. Het Centraal Comité, dat in Genève bijeen is, verkoos hem boven de Zuid-Koreaan prof. dr. Seong-Won Park.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2009

Dr. Olav Fyske Tveit gelooft in dialoog

Genève - Dr. Olav Fyske Tveit hoef je niet te vertellen wat er op het grondvlak van de kerk leeft. Hij komt er zelf vandaan. Hij was pastor in Haram en ook legerpredikant in Noorwegen tijdens zijn diensttijd (1987-1988). ,,Ik geloof sterk dat de Wereldraad van Kerken een verschil kan maken in het bestaan van kerken. Van lidkerken én niet-lidkerken.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2009

Kunst toont ziel van leefwereld van bedreigde Papoea’s

Goïnga - Als extra activiteit in het kader van Tsjerkepaad kiest Goïnga de komende weken voor een zeer bijzondere expositie. Het dorp is met 35 beelden een grote beeldentuin en in de kerk zijn zeventig kunstwerken uit de leefwereld van de Papoea’s te zien.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2009

Kerk met haan én paard van Wodan op dak

Makkinga - Ruim 240 kerken doen deze zomer mee aan het open kerkenproject Tsjerkepaad. De kerken tonen niet alleen hun historie als bedehuis, ze presenteren

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2009

Bisschop De Korte ontmoet katholieke overheidsbestuurders

Groningen - Bisschop De Korte ontvangt volgende week vrijdag dertig katholieke politici uit het bisdom Groningen-Leeuwarden. Onder hen bevinden zich een Eerste Kamerlid, Statenleden, wethouders en raadsleden uit Groningen, Fryslân, Drenthe en de Noordoostpolder.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties