De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 28 augustus 2015.

Economievrijdag, 28 augustus 2015

Zuivelreus boekt flink meer winst

Leeuwarden - Zuivelgigant FrieslandCampina heeft in de eerste zes maanden van het jaar een winst behaald van 192 miljoen euro, tegen 104 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een stijging met 85 procent, meldde het zuivelconcern gisteren in zijn halfjaarbericht.

Hoofdartikelvrijdag, 28 augustus 2015

Het wantrouwen richting overheid groeit terecht

Het rapport van de Nationale Ombudsman over het falen van de overheid bij de invoering van nieuwe regels voor het persoonsgebonden budget (pgb), gaat niet alleen daar over. Aan de orde komt het falen van de overheid bij meerdere grote veranderprocessen, over een lengte van jaren. De Nationale Ombudsman ziet een patroon: de overheid leert niet van gemaakte fouten. En steeds zijn burgers de slachtoffers.

Regiovrijdag, 28 augustus 2015

Trance-scene van over de hele wereld verzamelt zich in De Groene Ster

Leeuwarden - Het is nat in Nederland, zegt een vriendengroep die blootsvoets tussen de tenten in recreatiegebied De Groene Ster slentert. ,,Vannacht zijn we dicht tegen elkaar aan gekropen", lacht Udi (25) uit Tel Aviv. Drijfnat is alles in de tent geworden, maar de vijf Israëliërs mopperen niet. ,,De natuur is met ons, de natuur geeft ons een goede ervaring: blijkbaar moesten we even afzien."

Regiovrijdag, 28 augustus 2015

Ontvangst van digitale radio is in Fryslân belabberd

Leeuwarden - Digitale radio is in een groot deel van Fryslân nog slecht te ontvangen. Zowel landelijke als regionale omroepen geven aan dat hun dekking in Fryslân alleen voldoende is voor ontvangers in de buitenlucht. Binnenshuis zijn veel zenders slecht of helemaal niet te ontvangen.

Regiovrijdag, 28 augustus 2015

Zonder gondelvaart is Aldeboarn dood

Aldeboarn - Pas na de gondelvaart is er voor Cor Dijkstra uit Aldeboarn tijd voor vakantie. De gehele zomer helpt hij mee aan de opbouw van de gondel van de buurtvereniging Meienoar Ien. De laatste drie tot vier weken voor de gondelvaart is hij bijna alle avonden in touw. ,,Mar ik soe it net graach misse wolle", zegt de 67-jarige Boarnster.

Regiovrijdag, 28 augustus 2015

Kaalslag dreigt onder rechtbanken

Leeuwarden - De rechtbank in Assen gaat dicht, net als zes andere rechtbanken in onder meer Almelo, Zutphen, Roermond en Maastricht. Dat is althans wat advocaat Rob Oude Breuil gisteren namens de Orde van Advocaten in Overijssel heeft gezegd. De Raad van de Rechtspraak wil dit bevestigen noch ontkennen, en komt maandag met het meerjarenplan.

Geloof & Kerkvrijdag, 28 augustus 2015

Samen zingen op Urk met de grote Zingen in de Zomer-familieACTUEEL
Familieberichten
Advertenties