De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 28 september 2010.

Economiedinsdag, 28 september 2010

Steun aan de melksector in Europese Unie blijft uit

Brussel - De landbouwministers van de Europese Unie zijn het gisteren niet eens geworden over aanbevelingen van een werkgroep om de boeren te steunen na de crisis in de zuivelsector van vorig jaar. De meeste landen staan achter de voorstellen die de Europese Commissie op basis van die werkgroep heeft gedaan om de melkveehouders hogere prijzen te garanderen, maar onder meer Nederland en het Verenigd Koninkrijk wijzen die af. De Europese Commissie komt nu met nieuwe voorstellen.

Hoofdartikeldinsdag, 28 september 2010

Einde aan bouwstop...

De Palestijnen dreigen de stekker uit het vredesproces te trekken, nu er door Israëlische kolonisten weer wordt gebouwd op de Westelijke Jordaanoever. Zondagnacht liep een door Israël zelf opgelegde bouwstop af van tien maanden. Met de bouwstop wilde de Israëlische regering een gebaar van goede wil maken richting de Palestijnen en de Amerikaanse president Barack Obama die het vredesproces weer op gang helpt.

Regiodinsdag, 28 september 2010

Twist om renovatie dorpshuis

Broeksters moedeloos van zoveelste hobbel voor renovatie dorpshuis De Pipegael

Regiodinsdag, 28 september 2010

Diks overleeft een motie van afkeuring

Leeuwarden - Wethouder Diks van Leeuwarden heeft gisteravond een motie van afkeuring van de oppositie overleefd. Onder meer de VVD, ChristenUnie en D66 namen het haar kwalijk dat zij de raad pas in deze maand bij de begroting vertelde dat Stadsschouwburg De Harmonie een tekort heeft opgebouwd van een miljoen euro, terwijl ze dat in maart al wist.

Regiodinsdag, 28 september 2010

Endemol twijfelt nog over Friese politieserie

Leeuwarden - Productiemaatschappij Endemol heeft twijfels over een doorstart van de politieserie Moordvrouw, die in Fryslân zou spelen. Een woordvoerder zegt dat de opnames - met Wendy van Dijk in de hoofdrol - in ieder geval niet in oktober beginnen.

Regiodinsdag, 28 september 2010

‘Ga-Le-Ska’ wordt ‘Friese Meren’ en wil verkiezingen in 2012

Sloten - Onder de naam De Friese Meren willen Skarsterlân, Lemsterland en Gaasterlân-Sleat voorlopig verder. Gisteren hebben de drie gemeenten aan Gedeputeerde Staten van Fryslân een herindelingadvies gepresenteerd.

Regiodinsdag, 28 september 2010

Dorpen kijken kritisch naar ‘Friese Meren’

Sloten - De dorpen moeten leidend blijven in het beleid van de nieuw te vormen fusiegemeente van Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân (Ga-Le-Ska). De dorpen wachten nog even af of dat ook werkelijk zo wordt, al is de omvang van de gemeente niet overal een punt van zorg.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 september 2010

Oud-TMF-veejay Sonja Silva wil worshipband oprichten

Nieuw-Vennep - Via een publieke zoektocht via televisie of internet wil actrice en zangeres Sonja Silva een nieuwe worshipband om zich heen verzamelen. ,,Ik zoek mensen die net zo enthousiast over het christelijke geloof zijn als ik”, zegt ze in een interview met het christelijke blad Uitdaging.

Geloof & Kerkdinsdag, 28 september 2010

Steeds meer relatie-opfriscursussen in Fryslân

Kollumerzwaag - Op steeds meer plekken in Fryslân wordt de Marriage Course gegeven. Was er vijf jaar geleden nog haast niets op dit gebied, inmiddels telt de provincie zo’n tien plaatsen waar een relatie-opfriscursus wordt gehouden. De animo groeit, merkt Jeannet Bijleveld, die de cursus al vijf jaar geeft in Kollumerzwaag. |

Sportdinsdag, 28 september 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen?

Sportdinsdag, 28 september 2010

Van Es op dreef bij NK in Kootwijk

Kootwijk - Bennie van Es uit Leeuwarden was dit weekeinde succesvol tijdens het NK dressuur voor Friese paarden in Kootwijk. Met de hengst Arjen werd hij derde in de Prix St. George (Winnaar Diederik van Silfhout met Christian uit Lunteren) en hij pakte de titel in de klasse M1 met de hengst Siebe fan de Kadyk.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Bekerduels op dinsdag 9 november

Heerenveen - De wedstrijden van Heerenveen en Cambuur in de vierde ronde van het KNVB bekertoernooi worden beide op dinsdagavond 9 november afgewerkt.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Beloftes sc Heerenveen/FC Emmen niet verder dan remise

Heerenveen - Het belofteteam van sc Heerenveen/FC Emmen is er gisteravond op Sportpark Skoatterwâld niet in geslaagd te winnen van het tweede elftal van Jong Vitesse/AGOVV. De thuisclub kwam wel tweemaal op voorsprong, maar beide keren kwamen de Gelderlanders langszij: 2-2.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Nieuw in schaatsland: Holland Cup

Heerenveen - De KNSB heeft voor komend seizoen een nieuwe competitie in het leven geroepen: de Holland Cup.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Rienk Nauta richt zich voortaan op de korte afstanden

Heerenveen - Met het nieuwe seizoen voor de deur hebben gisteren vooral de Friese schaatsers van het tweede garnituur de kans gegrepen om eens te kijken hoe het ijs na een zomer vol hardlopen, fietsen en krachttraining aanvoelde. Bij de baanwedstrijden in Heerenveen bond bijvoorbeeld Rienk Nauta de schaatsen onder om achtereenvolgens een 500 meter en een 1000 meter af te werken. De resultaten vielen niet tegen in een seizoen waarin de schaatser uit Uitwellingerga zijn bakens gaat verzetten van het allround naar de kortere afstanden.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Een geboren verliezer kan toch een winnaar worden

Er zijn genoeg bekende topsporters die tijdens hun carričre niet de hulp inriepen van een sportpsycholoog, en altijd worstelden met zichzelf, zonder te beseffen waar het probleem zat. Maar tegenwoordig zelfs bij het kaatsen is een mental coach niet vreemd meer. En het helpt. ,,Ik bin net mear sa gau fan slach. Sa’n man hâldt je in spegel foar. Wat myn reaksje is yn guon sitewaasjes. Wat der om my hinne ek bart, ik bliuw no gewoan trochkeatsen.”

Sportdinsdag, 28 september 2010

Jouster Kermiskoersen weerstaan regen

Joure - Voor velen is een bezoek aan de Kermiskoersen in Joure een verplicht nummer tijdens de plaatselijke feestweek. Zelfs urenlange regenval in de ochtend en de sombere voorspellingen op buienradar.nl houdt ze daar niet vanaf. Gistermiddag waren 1800 bezoekers getuige van elf mooie koersen.

Sportdinsdag, 28 september 2010

Koninklijke erkenning voor Harddraverij en Renvereniging Joure

Joure - Voor de Harddraverij en Renvereniging Joure werd de Kermismeeting van gisteren extra feestelijk, met dank aan burgemeester Kuiper van Skarsterlân. Hij draafde volkomen onverwacht op met een koninklijke legpenning ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de vereniging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties