De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 28 september 2017.

Economiedonderdag, 28 september 2017

Fryslân wil meer reële vergoeding ganzenschade

Leeuwarden - De vergoeding die boeren krijgen voor ganzenschade moet worden losgekoppeld van de prijs van gras op de wereldmarkt. Gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) zei gisterochtend in Provinciale Staten dat hij zich zal inspannen om conform de regionale grasprijs te vergoeden.

Hoofdartikeldonderdag, 28 september 2017

Macron heeft gelijk maar krijgt het niet

De uitgesproken pro-Europese Franse president Emmanuel Macron laat zich niet van de wijs brengen door de uitslag van de Duitse verkiezingen zondag. Met het verlies van de Duitse regeringspartijen CDU en SPD en de winst van de eurosceptische AfD en de liberale FDP, hebben de Duitsers klip en klaar duidelijk gemaakt dat zij een rem willen op verdere Europese integratie. Macron wil juist gas geven.

Regiodonderdag, 28 september 2017

Duizend keer vertellen en duizend keer met liefde luisteren

Leeuwarden - Niks geen activiteitenrooster of een voorgekauwd programma. Wat de bezoekers willen, daar gaat het om in het Odensehuis Gerard Smit, een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Hier wordt gefocust op de kwaliteit van het leven. Niet op de kwaal.

Regiodonderdag, 28 september 2017

Hengsel van gestolen kerkklok keert als klokje terug naar Oosthem

Niekerk - “Ting! Ting!” Piet Ringnalda (79) uit Niekerk laat trots het geluid horen van de bronzen klok die zijn vader in 1958 liet smelten. Ringnalda brengt het klokje zaterdag terug naar de kerk van Oosthem, waar het ooit als hengsel van een grotere kerkklok uit 1783 hing.

Regiodonderdag, 28 september 2017

Tessa als een hulpje bij het herinneren

Leeuwarden - “Vanmiddag komt uw dochter langs.” “Om half vijf moet u uw medicijnen innemen.” Met dergelijke boodschappen zal robot Tessa binnenkort beginnend dementerenden helpen hun leven beter georganiseerd te houden.

Regiodonderdag, 28 september 2017

Staten dwingen ambities af voor duurzamer ov

Leeuwarden - Alle bussen en treinen in Fryslân mogen vanaf 2025 geen schadelijke stoffen meer uitstoten. Provinciale Staten stemden gisteren met een overgrote meerderheid in met een voorstel van Teus Dorrepaal (CDA) om het openbaar vervoer over ruim zeven jaar vrij van uitlaatgassen te krijgen. Ze hielden wel een uitweg: zodra moet worden gesproken over extra geld, kan de ambitie weer naar beneden worden bijgesteld.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties