De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 29 januari 2004.

Bijschriftdonderdag, 29 januari 2004

Vredestichter

Het Nieuwe Testament is geschreven in de tijd van de Pax Romana, de Romeinse vrede. Maar die vrede was een opgelegde, afgedwongen vrede…

Hoofdartikeldonderdag, 29 januari 2004

Een verloren oorlog…

Terwijl de wereld zich druk maakte om Iraakse massavernietigingswapens, die er mogelijk niet waren, zijn andere landen ondertussen druk bezig geweest nucleair en ander wapentuig te pakken te krijgen. Die sombere conclusie kan worden getrokken uit de woorden van de Amerikaanse wapeninspecteur Kay en directeur el-Baradei van het Atoombureau.

Regiodonderdag, 29 januari 2004

Beschermer spaart deel nesten

Leeuwarden – Het plaatsen van een nestbeschermer over een broedsel van een weidevogel leidt ertoe dat tweederde deel van de legsels blijft bespaard. Een derde gaat verloren. Dat concludeert de Bond van Friese Vogelbeschermings Wachten. Vorig jaar hielden de weidevogelbeschermers voor het eerst bij wat het effect was van het plaatsen van nestbeschermers.

Regiodonderdag, 29 januari 2004

‘Noorden moet bouw huizen verdubbelen’

Groningen - In de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe moeten twee keer zoveel woningen worden gebouwd om in de komende jaren aan de behoefte te kunnen voldoen. Dit stelt directeur J. van Tuinen van BouwNed, vandaag op het Noordelijk Bouwcongres in Groningen.

Regiodonderdag, 29 januari 2004

Renovatie om water weg te houden

Vlieland – De Dorpsstraat op Vlieland ligt er al eeuwen hetzelfde bij. Eigenlijk precies zoals de officiële regels van Beschermd Dorpsgezicht het omschrijven: ,,Een dorpsprofiel dat bestaat uit een straat met een dubbele rij bomen, die het straatprofiel in drie banen verdeelt.”

Regiodonderdag, 29 januari 2004

Schreeuw om openheid

Joure – Het college van Skarsterlân heeft gisteravond een motie van afkeuring van de oppositiepartijen overleefd. De partijen zijn verbolgen over het gebrek aan openheid rondom de procedures proefboringen bij het Tjeukemeer toe te staan. De oppositie wil dat het college voortaan meer openheid verschaft over proefboringen en mogelijke gaswinning.

Regiodonderdag, 29 januari 2004

Centrum Friese hoofdstad weer overhoop: omzetdaling

Leeuwarden - Winkeliers op de Leeuwarder Nieuwestad zijn bang dat ze minder klanten krijgen als gevolg van de herbestrating van de winkelstraat. Door de werkzaamheden zullen winkels moeilijker bereikbaar zijn, wat invloed zal hebben op de omzet, zo vrezen de ondernemers.

Regiodonderdag, 29 januari 2004

Slechte markt belemmert emigratie

Zwolle – De emigratie van boeren uit Nederland stagneert. De agrariërs slagen er de laatste twee jaar steeds moeilijker in hun bedrijf en grond in Nederland te verkopen, dat belemmert de emigratieplannen. Dit is de algemene opvatting onder emigratiemakelaars en -bemiddelaars, die gisteren en vandaag bijeen zijn op de Emigraria, een beurs voor boeren en tuinders met emigratieplannen, in de IJsselhallen in Zwolle.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 januari 2004

Een ‘anti-zelfhulp’ bestseller

Leeuwarden - Een boek voor nog geen tien euro op de markt brengen, terwijl het eigenlijk nauwelijks kan voor die prijs. Die gok nam Uitgeverij Medema uit Vaassen met het nieuwe boek van Rick Warren, Doelgericht Leven , de vertaling van The Purpose Driven Life .

Geloof & Kerkdonderdag, 29 januari 2004

Een boodschap via poppen

Ermelo - ,,Via het poppenspel kun je heel wat thema’s behandelen. De praktijk is dat het verhaal zichzélf vaak ook vertelt.’’ Het is de mening van André Verhagen uit Ermelo, die met zijn poppentheater ‘Het @penstaartje’ op een creatieve en speelse manier het Evangelie probeert uit te dragen. Daarnaast maakt hij onderwijsprojecten voor basisscholen.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 januari 2004

VU Vereniging groeit met 1600 leden

Amsterdam – Het ledental van de VU Vereniging is vorig jaar met 1600 gegroeid van 7500 tot 9100 leden. De VU Vereniging is ooit opgericht om de Vrije Universiteit mogelijk te maken. Nu staat zij de Vrije Universiteit en het VU medisch centrum kritisch en betrokken terzijde. De VU Vereniging is de juridische koepel boven de VU en het VUmc, en zorgt voor het toezicht.

Sportdonderdag, 29 januari 2004

Kapotte klapschaats voor Hotze Zandstra

Techendorf - Terwijl de favorieten voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee elkaar woensdagmiddag nog weer een keer flink testten in een criterium over 40 kilometer, kreeg Hotze Zandstra als één van de kanshebbers een flinke tegenslag te verwerken.

Sportdonderdag, 29 januari 2004

Sneeuwbui gooit roet in het eten van Heerenveen

Heerenveen - Het had zo mooi kunnen zijn, maar pakte woensdagavond heel anders uit voor SC Heerenveen. De club had er alles aan gedaan in de aanloop naar het duel tegen het geplaagde Ajax, maar moest het antwoord schuldig blijven toen een hevige sneeuwbui het speelveld in het Abe-Lenstrastadion van een witte deken voorzag.

Sportdonderdag, 29 januari 2004

NK schaken in Grote Kerk, rustdag op zondag

Leeuwarden – Niet Stadsschouwburg De Harmonie, maar de Grote Kerk in Leeuwarden is dit jaar het toneel voor het Nederlands kampioenschap schaken.

Weerdonderdag, 29 januari 2004

De wind is matig tot vrij krachtig uit het westen tot noordwesten. In het noordelijk kustgebied kan het enige tijd stormen, in het westen aan zee waait het hard tot stormachtig.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties