De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 29 november 2004.

Bijschriftmaandag, 29 november 2004

Onopvallend

God komt in deze wereld niet met macht en geweld

Dossiermaandag, 29 november 2004

Witte vinnen, zwarte noppen


Dossiermaandag, 29 november 2004

Perskaart


Hoofdartikelmaandag, 29 november 2004

De VVD, Van Aartsen…

Geen van de regeringspartijen zou graag nu verkiezingen hebben. De kans dat in zo’n geval de coalitie terug zou komen, is klein. Alle regeringspartijen moeten in de peilingen betalen voor de maatregelen die zijn genomen, met name op het punt van sociale zekerheid. En voor het ontbreken van maatregelen, bijvoorbeeld ten aanzien van integratie. De ‘straf’ voor het sociale beleid wordt vooral betaald door het CDA. Kiezers op deze partij hebben zich in de peilingen tot de PvdA gewend, de kleinere linkse partijen en de ChristenUnie. De VVD moet bloeden voor het ‘rechtse gevoel’. Het weggelopen Kamerlid Wilders heeft een betrekkelijk grote achterban in het land, afkomstig van VVD en LPF.

Geloof & Kerkmaandag, 29 november 2004

Hersteld hervormden stellen besluit uit

Soest – De Hervormde Gemeenten die niet meegaan met de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), schuiven de beslissing over hun nieuwe naam nog even voor zich uit. Daarmee wil de generale synode van de afgesplitste hervormden een signaal afgeven naar de PKN.

Geloof & Kerkmaandag, 29 november 2004

Voor een paar euro een fraaie crucifix

Leeuwarden – Een ‘Kijk- en verkoopdag’ van inventaris uit de Johannes de Doperkerk en de Sint Franciscuskerk in Leeuwarden heeft zaterdag zo’n tachtig belangstellenden getrokken. De Titus Brandsma Parochie in Leeuwarden had de ‘verkoopdag’ georganiseerd om af te geraken van de nog overgebleven inboedel van de twee rooms-katholieke kerken die eerder dit jaar werden gesloten.

Geloof & Kerkmaandag, 29 november 2004

‘Wapen je met de liefde van Christus’

Utrecht – De 27ste Katholieke Jongerendag in Utrecht had zaterdag een aanstekelijk karakter en was vooral een getuigenis van echt geloof. Tegen de 600 jongeren trok de manifestatie die als thema had ‘Christ is Your Life’.

Geloof & Kerkmaandag, 29 november 2004

Geen onafhankelijk onderzoek

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft geen behoefte aan een onafhankelijk college dat het beleid van de organisatie onderzoekt op doelmatigheid. Die conclusie trekken acht van de tien leden van het Generaal College voor Onderzoek van Beheerszaken (GCOB). Zij hebben hun functie ter beschikking gesteld.

Sportmaandag, 29 november 2004

Dames Sneek pakken eerste zege in Ommen

Ommen – De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdag de eerste seizoenzege behaald. In de achtste speelronde werd het op de voorlaatste plaats staande Eastborn Volco in drie straight sets overtuigend verslagen. Daarmee deden de Sneker dames de laatste plaats over aan de ploeg uit Ommen. ,,Ik kende het gevoel van een overwinning nog niet. Dat gold ook voor de dames, maar ik moet zeggen dat het een lekker gevoel is’’, zei trainer-coach Olof van der Meulen.

Sportmaandag, 29 november 2004

Wellicht het hele seizoen geen ‘glijmiddel’ in Thialf

Heerenveen – Ook hij zag vorige week tijdens de World Cup in Berlijn dat Gianni Romme op de vijf kilometer bijna een wereldrecord schaatste. Maar Beert Boomsma weet dat een speciale substantie in het water daarin een rol speelde. Net als in Thialf zou kunnen. Totdat vrijdag de tests met Thialfs eigen versie van het ‘glijmiddel’ Boomsma deden besluiten om het toch maar niet te gaan gebruiken. En dus konden alle verwachtingen omtrent snelle tijden al voor het toernooi startte weer de kast in. Iets dat niet bij iedereen goed viel. Maar Thialf heeft méér ijzers in het vuur.

Sportmaandag, 29 november 2004

Damesbasketbal: gemener en ze krabben

Leeuwarden - Basketbal leeft in Leeuwarden. Natuurlijk, Aris speelt in de eredivisie en staat bovenaan. Met die andere vereniging in de Friese hoofdstad gaat het echter ook erg goed. Zestig nieuwe leden kreeg de club er begin dit seizoen bij, vooral jeugd, want dat is het speerpunt van deze basketbalvereniging.

Sportmaandag, 29 november 2004

Er zit momenteel weinig muziek in de Maksimir Blues

SC Heerenveen speelt donderdag de derde groepswedstrijd in de tweede ronde van het UEFA Cuptoernooi in Kroatië tegen Dinamo Zagreb. In een serie van vier artikelen kijkt het Friesch Dagblad alvast vooruit naar de tegenstander. Vandaag deel 1: De geschiedenis van Dinamo Zagreb.

Sportmaandag, 29 november 2004

World Cup in Thialf staat bol van verrassingen

Heerenveen – In de week voorafgaand aan de World Cup-wedstrijden in Thialf in Heerenveen werd er vooral gesproken over mogelijk verrassende tijden door het ijs. Die bleven tijdens de derde wereldbekerwedstrijd van dit seizoen echter uit, verrassende klasseringen daarentegen niet. De verschillen zijn dit seizoen klein. Wie even iets onder zijn niveau schaatst, ziet dat meteen vertaald worden in een slechte klassering en vice versa.

Sportmaandag, 29 november 2004

Heerenveen – Het Abe Lenstra-stadion is voor Feyenoord al sinds 1999 een onneembare vesting. Heerenveen slaagde er gisteren opnieuw in een aanval af te slaan. Dankzij enorme veerkracht en geholpen door een zich terugtrekkend Feyenoord wisten de jonge honden van Gertjan Verbeek na een 0-2 achterstand toch een punt te pakken.

Weermaandag, 29 november 2004

Droog

Vanmiddag en morgen blijft het droog. Er komt wel vrij veel bewolking voor en vannacht kan er opnieuw mist gevormd worden op sommige plaatsen. De minimumtemperaturen liggen rond 2 graden. Morgen wordt het 6 ŕ 7 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties