De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 29 november 2011.

Cultuurdinsdag, 29 november 2011

A Silent Express op tournee met Britse Duran Duran

Leeuwarden | De van oorsprong Friese band A Silent Express staat in het voorprogramma van de vier concerten die de Britse popband Duran Duran in Duitsland geeft. Dat meldt de band op zijn website.

Economiedinsdag, 29 november 2011

Kwart van landbouwgrond is uitgeput

Leeuwarden | Een kwart van de landbouwgrond in de wereld is ,,ernstig uitgeput”. Dat staat in een rapport dat de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) gisteren naar buiten heeft gebracht. Die ontwikkeling brengt de wereldwijde voedselvoorziening de komende jaren ernstig in gevaar.

Hoofdartikeldinsdag, 29 november 2011

Eindelijk 130 km/uur en de dodelijke mist

De VVD, de PVV en De Telegraaf zijn tevreden. ‘Eindelijk 130 km/u!’ kopt De Telegraaf opgetogen. Op grote delen van het Nederlandse wegennet mag harder worden gereden. Gelukkig. Dat er meer doden en meer en ernstiger gewonden vallen is waar, maar de nadelen voor de verkeersveiligheid worden gecompenseerd. De lucht wordt vuiler, maar dat is niet erg, omdat we milieuvriendelijker auto’s rijden; de voor- en nadelen voor het milieu wegen tegen elkaar op.

Regiodinsdag, 29 november 2011

Poppen krijgen tehuis in Echtenerbrug

Echtenerbrug | De bijzondere poppencollectie van Jannie de Boer uit Katlijk gaat naar Speelgoedmuseum De Boerepleats in Echtenerbrug. Toen Jannie overleed, zochten haar zonen een goede bestemming voor de ruim honderd poppen met historische kledij. Drie musea waren in de race, maar De Boerepleats is het geworden.

Regiodinsdag, 29 november 2011

Streek wacht af of de ‘plus’ bij de N381 er echt wel komt

Wijnjewoude | De provincie wekt hoge verwachtingen in de streek rond de N381 met het gebiedsontwikkelingsplan dat gisteren gepresenteerd werd.

Regiodinsdag, 29 november 2011

Hulp aan kind loopt soms vast op privacyrecht

Leeuwarden | Het nieuwe Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Friesland (MDC-K) moet omslachtig te werk te gaan om te voldoen aan de regels van het College Bescherming Persoonsgegevens. Daardoor kunnen er minder gevallen in behandeling genomen worden dan gewenst, zei staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid

Regiodinsdag, 29 november 2011

CDA-ers hebben zorgen over euro en Europa

Leeuwarden | Als van CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma vooraf bang was voor een confrontatie met kritische Friese leden, dan was die vrees ongegrond. Zorgen zijn er genoeg onder de CDA-leden in Fryslan: over de slechte peilingen, over de euro, Europa en de economie. Maar stevige kritiek op de houding van de CDA-fractie ten opzichte van gedoogpartner PVV of inzake de kwestie-Mauro bleef achterwege, gisteravond tijdens de ledenvergadering in de Kurioskerk in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 november 2011

Gebouwen PThU in Kampen naar projectonwikkelaar

Kampen | De universiteitsgebouwen van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) te Kampen zijn verkocht aan een projectonwikkelaar. Dat meldt de website pthuinverandering.nl.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 november 2011

Flauwe kerken

De ‘temperatuur’ in kerken in Nederland is te laag. Het is niet goed, te lauw. De kerk is ziek. We gaan te veel voor de kant-en-klare hap op zondag en zijn te veel bezig met kerkje spelen. Een zin uit een artikel dat ik vandaag las in op het nieuwe platform van het Friesch Dagblad Hetgoedeleven.com over de Global Leadership Summit in Drachten, de jaarlijkse leiderschapsconferentie van Willow Creek. Arjan Zantingh, onderwijspastor van de Vrije Baptistengemeente in Groningen, wordt aangehaald. Hij constateert dat een kerkelijke gemeente vanaf de buitenkant wel goed naar voren komen - bijvoorbeeld door mooie diensten en veel activiteiten - maar dat dat niks zegt over de vraag of individuele gemeenteleden er kunnen groeien. Daarom is ‘een geestelijke blik onder de motorkap nodig’.

Geloof & Kerkdinsdag, 29 november 2011

Drachten krijgt jongerenevent naast Volkskerstzang

Drachten | Voor het eerst wordt naast de Volkskerstzang in Drachten ook een jongerenkerstevent gehouden. Voor het event op 18 december werken jongerenwerkers uit verschillende Drachtster kerken samen met drie scholen uit Smallingerland: het Gomarus College, CSG Liudger en ROC Friese Poort.

Sportdinsdag, 29 november 2011

Cambuur klaar voor kraker in Zwolle

De 3-0 zege op Almere City betekende voor Cambuur gisteren de derde zege op rij. Het betekende ook het tanken van extra zelfvertrouwen voor de kraker van vrijdag tegen FC Zwolle. ,,We zijn er klaar voor.”

Sportdinsdag, 29 november 2011

Van der Heide levert aanvoerdersband in

Cambuur-trainer Alfons Arts wil vandaag met Sandor van der Heide om tafel. Aanleiding voor het gesprek is dat de routinier na een discussie met de technische staf de aanvoerdersband wil inleveren. Arts bevestigde dat gisteravond desgevraagd na afloop van de zege op Almere City.

Sportdinsdag, 29 november 2011

Smullen van anekdotes en indrukken van Kees Jansma

Kees Jansma is decennialang een naam in het voetbal. Eerst lange tijd als journalist en sinds enkele jaren als perschef van het Nederlands elftal. Wie sinds 1966 meeloopt in ‘het wereldje’ en dan ook nog in verschillende functies, heeft veel meegemaakt. En dus is het misschien wel heel logisch dat een verteller als Jansma daar een boek over schreef. KEES geeft via oprechte en grappige beschouwingen of verhalen een inkijkje in de voetbalwereld en de mensen daarin.

Sportdinsdag, 29 november 2011

Henk Duin (DIO) lid in Orde van Oranje-Nassau

Oosterwolde | Henk Duin van voetbalvereniging DIO Oosterwolde is gisteren benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje uit handen van burgemeester Harry Oosterman van Ooststellingwerf. De 71-jarige Duin verrichtte als vrijwilliger ruim vijftig jaar allerlei functies. Naast het beheer van de sportvelden en materialen gaf hij ook trainingen en was hij aanspreekpunt voor een project van de gemeente waarbij hij werkloze jongeren begeleidde.

Sportdinsdag, 29 november 2011

Tevredenheid bij terugkeer Roorda

Heerenveen | Geert-Arend Roorda heeft gisteravond zijn rentree gemaakt in het shirt van Heerenveen. De 23-jarige middenvelder deed de eerste helft met het belofte-elftal mee tegen Jong PSV. Roorda speelde deze competitie door een gebroken teen nog geen minuut in de Friese hoofdmacht.

Sportdinsdag, 29 november 2011

Sportquiz: loting EK voetbal

Komende vrijdag vindt de loting voor het EK 2012 plaats. De zestien deelnemende landen worden verdeeld over vier groepen van vier. Polen en Oekraďne worden als gastlanden groepshoofd van A en D. Spanje en Nederland, eveneens geplaatst, komen in B of C. Wordt het B, dan speelt Oranje haar duels in Oekraďne, wordt het C dan is ze actief in Polen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties