De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 29 december 2016.

Economiedonderdag, 29 december 2016

Belegger koopt vakantiepark Het Goudmeer

Oosterwolde - Recreatiepark Veste Het Goudmeer in Oosterwolde is verkocht aan beleggingsadviseur Geert Schaaij. Het park werd vorige week geveild door BOG Auctions in opdracht van ABN Amro.

Hoofdartikeldonderdag, 29 december 2016

Begin experimenten met basisinkomen

In Finland wordt volgend jaar begonnen met een proef met een basisinkomen. Het gaat om 2000 mensen in de leeftijd van 25 tot 28 jaar die nu een uitkering hebben.

Regiodonderdag, 29 december 2016

Regenwater hoort niet thuis in het riool

Leeuwarden - Het loskoppelen van regenwaterafvoer van het riool is een beter middel tegen vervuiling van oppervlaktewater dan bergbezinkbakken. Dat stelt Paul van Eijk, lector duurzame watersystemen bij Hogeschool Van Hall Larenstein.

Regiodonderdag, 29 december 2016

Bloeiende planten zijn er ook in de winter

Kollum - Eind december op jacht gaan naar bloeiende wilde planten: het lijkt op pinguïns spotten in de Sahara. Maar volgens Gertie Papenburg uit Buitenpost, districtscoördinator van de stichting Floristisch Onderzoek Nederland (Floron), staan er nu verrassend veel plantjes in bloei. ,,In rijkere gebieden zijn een stuk of tweehonderd plantensoorten te vinden. In een aantal gebieden in Fryslân ligt het aantal zelfs boven de driehonderd. In 2015 vertoonde 40 procent van alle soorten winterbloei."

Regiodonderdag, 29 december 2016

Aantal Friese verkeersdoden blijft hoog

Leeuwarden - Het aantal mensen dat in Fryslân in 2016 is omgekomen in het verkeer is (tot nog toe) gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar. In 2016 zijn in Fryslân tot nu toe dertig mensen overleden in het verkeer, en dat is even veel als in 2015. De jaren daarvoor lag het aantal slachtoffers aanzienlijk lager. Gedeputeerde Sietske Poepjes van de provincie Fryslân is geschrokken; zij had juist een daling verwacht.

Regiodonderdag, 29 december 2016

Leeuwarden slibt dicht ondanks de Haak

Leeuwarden - De prognose dat de Leeuwarder binnenstad binnen vijf jaar is dichtgeslibd, verrast wethouder Andries Ekhart die de portefeuille bereikbaarheid van de vertrokken wethouder Thea Koster waarneemt. ,,Als je kijkt naar wat we de afgelopen jaren met het project VrijBaan hebben gedaan aan de bereikbaarheid van Leeuwarden, verwacht je dat niet."

Sportdonderdag, 29 december 2016

Kramer nog altijd stevig op zijn troon

Waar ze elkaar drie weken geleden bij de eerste World Cup in het vernieuwde Thialf nog ontliepen, kruisten Jorrit Bergsma en Sven Kramer gisteren bij de NK afstanden op de vijf kilometer wél de degens. Spannend werd het echter geen moment.

Sportdonderdag, 29 december 2016

Voor even dacht Leenstra alle perspectief kwijt te zijn

Heerenveen - Even dacht Marrit Leenstra gisteravond dat ze bij de NK afstanden in Thialf op haar geliefde 1500 meter naast een ticket voor de mondiale titelstrijd had gegrepen, maar nadat ook haar concurrentes hun races hadden gereden en de spreekwoordelijke stofwolken waren opgetrokken, brak er toch een glimlach op het gezicht van de Wijckelse door. Met 1.57,75 mocht ze naast winnares Ireen Wust (1.57,19) en runner-up Jorien ter Mors (1.57,47) als derde het podium op. ,,En daar sta ik zelf ook wel een beetje van te kijken."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties