De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 29 april 2010.

Cultuurdonderdag, 29 april 2010

Piano Ensemble geeft concert op station Groningen

Groningen - Het Piano Ensemble geeft op vrijdag 25 juni een concert op het NS-station van Groningen. Vier pianisten zullen in de stationshal ’s middags tijdens de spitsuren op hun Fazioli-concertvleugels Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt spelen.

Economiedonderdag, 29 april 2010

Oproep tot hervorming veehouderij

Leeuwarden - Meer dan honderd hoogleraren - van theologen tot en met scheikundigen - vinden dat de Nederlandse veehouderij ‘om’ moet. Die is ethisch onverantwoord en brengt schade toe aan dieren, natuur, milieu en mensen. De sector moet niet steeds groter en intensiever hoeven worden om te kunnen overleven.

Hoofdartikeldonderdag, 29 april 2010

Wraken van rechters...

Hoogleraar Rechtspsychologie Willem Wagenaar vindt het onacceptabel dat de falende rechters gewoon kunnen blijven zitten. Ze moeten uit zichzelf opstappen en zolang ze dat niet doen moeten wij, de burgers, hen het werk onmogelijk maken door hen systematisch te wraken wegens vooringenomenheid. Aan het oordeel van rechters die ongestraft zoveel blunders maken als bijvoorbeeld in het geval van Lucia de Berk zouden burgers zich in een rechtzaak niet ondergeschikt hoeven maken, vindt Wagenaar. In Nederland leggen rechters geen verantwoording af voor missers. Er is dus geen garantie dat ze niet weer grove fouten zullen maken waardoor de belangen van mensen die ten gerechte verschijnen worden geschaad.

Regiodonderdag, 29 april 2010

Drachten: geen koopzondag, wel spoorlijn

Drachten - Smallingerland heeft eindelijk het college rond. De vier coalitiepartijen PvdA, CDA, VVD en ChristenUnie leveren elk een wethouder. De komende vier jaar zullen in het teken staan van bezuinigingen. Over de koopzondagen is de coalitie verdeeld. Daarover wordt geen besluit genomen, hebben de partijen afgesproken.

Regiodonderdag, 29 april 2010

Evacués en agenten maken het zich gemakkelijk

Ingelum - ,,Ik ha de bommen yn ’e oarloch noch fallen sjoen, op de baan. As dy ontploften, bleaune by ús alle rúten der gewoan yn sitten.”

Regiodonderdag, 29 april 2010

Prinses Máxima opent nieuw gebouw van NHL Hogeschool

Leeuwarden - Prinses Máxima komt op donderdag 27 mei het nieuwe gebouw van NHL Hogeschool in Leeuwarden openen. Het gebouw aan de Rengerslaan is al sinds de jaarwisseling in gebruik, maar wordt nu officieel geopend. Máxima start vervolgens een week vol activiteiten die in het teken staan van de Millenniumdoelen. NHL heeft gekozen voor het doel ‘onderwijs voor iedereen’ en gaat met de studenten geld inzamelen voor de stichting Edukans.

Regiodonderdag, 29 april 2010

Eeuwelinge zit nog altijd graag en lang op de praatstoel

Gorredijk - Praten doet Wijtske Bosma-Palsma nog altijd graag en veel. Vandaag wordt ze honderd jaar.

Regiodonderdag, 29 april 2010

Wat te doen op Koninginnedag?

Koninginnenacht, aubades, Oranjeconcerten en natuurlijk vrijmarkten. Fryslân viert uitbundig Koninginnedag. Waar is wat te doen? Een greep uit de activiteiten.

Geloof & Kerkdonderdag, 29 april 2010

‘Laat deskundige commissie liederen beoordelen’

Utrecht - In Utrecht vindt zaterdag in de Geertekerk voor de vierde keer het Oecumenisch Liedfestival plaats. Dit keer staat het mede in het teken van het jubileum van Sytze de Vries (64) die dertig jaar schrijver-lieddichter is.

Sportdonderdag, 29 april 2010

Drafbaan Wolvega eind augustus weer van start

Wolvega - De papieren zijn getekend en niets staat een vervolg nog in de weg: er wordt straks weer gekoerst op de drafbaan van Wolvega. Casper Veldink en John Bootsman, de twee kopers van de baan, bereikten deze week na intensief overleg met NDR-bewindvoerder Christiaan Mensink en NDR-bestuurder Henk Roos een akkoord over de aankoop van de failliet verklaarde Friese drafbaan. Ze betalen 3,4 miljoen voor het complex. De heropening staat gepland op zaterdag 28 augustus.

Sportdonderdag, 29 april 2010

Samenwerking jeugd SC Cambuur en FC Groningen is definitief

Leeuwarden De jeugdopleiding van SC Cambuur en FC Groningen gaan definitief samen. Dat hebben beide clubs gisteren bekend gemaakt.

Sportdonderdag, 29 april 2010

Drachten tegen Nic. in bekerfinale

Britsum De korfballers van Drachten hebben zich gisteravond in Britsum geplaatst voor de finale van de Noordelijke districtsbeker. In Britsum won de ploeg van trainer Nico Kraan na verlenging met 16-17 van CSL. De winnende treffer werd in de extra tijd gemaakt door Sanne Doornbos.

Sportdonderdag, 29 april 2010

Warga walst over Emmeloord: 6-0

Wergea Het is niet onwaarschijnlijk dat voetbalclub Warga volgend seizoen voor het eerst in de historie op tweedeklasniveau acteert. De ploeg van trainer Cees Jansen walste gisteravond in de derde klasse B met 6-0 over Emmeloord heen, waardoor de Wergeasters zondag met een overwinning op VENO (Vollenhove) verzekerd zijn van winst van de derde periode.

Sportdonderdag, 29 april 2010

Bekerfinale Heerenveen B1 in Dronten

Heerenveen De B-junioren van sc Heerenveen spelen de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam volgende week zaterdag op het veld van ASV Dronten. Dat heeft de voetbalbond gisteren bekend gemaakt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties