De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 29 mei 2017.

Economiemaandag, 29 mei 2017

Zorgboerderij geeft mensen met dementie zin aan het bestaan

Haskerhorne - Goede dagbesteding verbetert de kwaliteit van leven voor mensen met dementie. Dat meent Cassy van den Bosch van BoerenBlij, een zorgboerderij voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

Hoofdartikelmaandag, 29 mei 2017

Wijsheid gevraagd bij aanbestedingen

Het lijkt een mooi systeem: overheden hebben een klus uit te voeren, schrijven een aanbesteding uit en wachten af welk bedrijf de klus kwalitatief goed en voor het minste geld kan doen. Wellicht blijkt dat het zelfs goedkoper kan dan nu gebeurt.

Regiomaandag, 29 mei 2017

Snelvaarders en sportvissers zonder vergunning op de bon

Leeuwarden - Bij een grote controleactie op het water zijn afgelopen zaterdag bonnen uitgedeeld aan vissers zonder vergunning. Bij de actie in de hele provincie inclusief het Lauwersmeer werden 224 sportvissers gecontroleerd. Zes hadden geen vispas bij zich. Drie vissers zeiden hun vergunning te zijn vergeten. Ze ontlopen de boete als ze de papieren alsnog kunnen tonen.

Regiomaandag, 29 mei 2017

Ook in Fryslân eerste tropische dag van zomer

Leeuwarden - Voor de eerste keer deze zomer is in Fryslân de tropische grens van 30 graden overschreden. In Siegerswoude mat Ad Vermaas afgelopen zaterdag een maximumtemperatuur van 30,2 graden Celsius. Leeuwarden moet nog wachten op zijn eerste tropische dag. Daar bleef het kwik afgelopen zaterdag steken bij 29,6 graden.

Regiomaandag, 29 mei 2017

Waterstoring treft Harlingen en omstreken

Harlingen - In een groot gebied ten noordoosten van Harlingen kwam gisterochtend weinig tot geen water uit de kraan. Oorzaak was een lekkage in een grote leiding boven Harlingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties