De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 29 juni 2007.

Cultuurvrijdag, 29 juni 2007

..Zoektocht naar ‘complete’ Snuf

Leeuwarden - Dertig jaar ervaring heeft hij met het africhten van honden, maar wat Foeke Tienstra uit Marssum morgen te wachten staat is compleet nieuw. Samen met regisseur Steven de Jong gaat hij in ’s Graveland (bij Hilversum) ruim veertig honden casten voor de speelfilm Snuf, hond in oorlog! ,,Een prachtige uitdaging, maar ook een hele verantwoordelijkheid”, zegt Tienstra, commissaris Africhting bij de Friese Kringgroep Frisiana.

Cultuurvrijdag, 29 juni 2007

AdHoc komt met extra uitvoeringen midzomerproject

Leeuwarden - AdHoc theater komt met extra voorstellingen van het midzomerproject InterMezzo. Dit project is een initiatief van regisseur Wouter Daane en bestaat uit twee theaterstukken die bij de regisseur thuis in Marssum worden opgevoerd. AdHoc meldt dat er de laatste dagen ,,een run op kaarten” was. Het is nog niet bekend wanneer de extra voorstellingen zijn.

Economievrijdag, 29 juni 2007

.Biologische producten in volumemarkten

Eelde - Na een voorzichtige start beginnen noordelijke supermarkten en andere grote inkopers te geloven dat introductie van biologische producten logistiek gezien heel goed mogelijk is. Volgens Friso van der Wal, spreker en medeorganisator van het congres Bio voor Volumemarkten gisteren in Eelde, komen er steeds meer goede samenwerkingen tot stand tussen producenten en afnemers. Van der Wal heeft met zijn organisatie La Passione nu al 35 producten onder het label Vueforlife in een twintigtal supermarkten in het Noorden geďntroduceerd. ,,En dat moeten er veel meer worden.”

Hoofdartikelvrijdag, 29 juni 2007

Kerkgeschiedenis

Het vak bestaat nauwelijks meer op scholen: kerkgeschiedenis. De gebeurtenissen uit het verleden zijn niet meer interessant genoeg voor de nieuwe generaties. Wat voor nut heeft het om, bijvoorbeeld, iets te weten over de uitspraken van het concilie van Chalcedon in het jaar 451, over de natuur van Jezus, namelijk dat die én volledig mens was én volledig God. Zo’n onderwerp is iets voor de theologische fijnproevers, maar niet voor de gewone mensen, laat staat voor jongeren.

Regiovrijdag, 29 juni 2007

Liemburg wil maandag wel aan het werk

Wommels - Burgemeester Liemburg van Littenseradiel is van plan maandag aan het werk te gaan, ondanks de motie van wantrouwen die woensdag door een raadsmeerderheid tegen haar is aangenomen. Liemburg beraadt zich ondertussen wel op de gevolgen die de aangenomen motie voor haar persoonlijk kan hebben.

Regiovrijdag, 29 juni 2007

CDA Harlingen telt alleen verliezers

Harlingen - ,,Een triest hoogtepunt in een chaotische ontwikkeling die al weken duurt.” Dat is het oordeel van burgemeester Scheffer van Harlingen over de scheuring in de coalitie van CDA en PvdA in de gemeenteraad. Woensdagavond werd duidelijk dat CDA-wethouder Waaijer ondanks de bemiddelingspoging van oud-burgemeester Te Loo niet terugkeert. Vervolgens accepteerde de PvdA de kandidatuur van CDA-fractieleider Gerben Boskma niet, en steunde een motie van de oppositie om een wethouderskandidaat van buiten aan te trekken. De CDA-fractie besloot daarop het vertrouwen in de coalitie op te zeggen. De PvdA heeft al laten weten dat er geen nieuwe coalitieonderhandelingen komen, maar dat de partij het bestaande collegeprogramma intact wil laten, en per punt de steun van verschillende partijen zal zoeken.

Regiovrijdag, 29 juni 2007

Hulp bij betalen van extra’s voor kinderen

Drachten - Niet mee op schoolreisje, omdat dat te duur is. Geen pianoles of voetbaltraining, want dat kost veel te veel geld. Volgens Joop Burbach uit Beetsterzwaag is het voor zo’n tien- tot twaalfduizend kinderen in Fryslân de dagelijkse realiteit.

Regiovrijdag, 29 juni 2007

Sociaal netwerk als therapeut

Leeuwarden - Met toegenomen druk op de hulpverlening en groeiende wachtlijsten komt er in de politiek meer oog voor vormen van therapie die zwaardere hulpverlening buiten de deur houden. Bureau Jeugdzorg Friesland heeft goede verwachtingen van Eigen Kracht Conferenties: verzamel een netwerk van vertrouwde personen rond iemand met een probleem en maak samen een plan om diens leven te verbeteren. De hulpverlener mag ondertussen wachten op de gang.

Regiovrijdag, 29 juni 2007

Een les verpakt als toeristenroute

Ferwert - ,,Het is verpakt als fiets- en wandelroute, maar het idee is geweest om de geschiedenis, cultuur en natuur in en om Ferwert en Hegebeintum onder de aandacht te brengen”, zegt opsteller Pyt Nauta. Samen met Johannes van Dijk heeft hij het Burmaniapaad bedacht en ontwikkeld. Een tocht van ruim dertig kilometer langs bekende en verrassende onderdelen van het landschap.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2007

Bloemenzee in Karmelklooster

Drachten - Het Karmelklooster in Drachten is vier dagen een bloemenzee. Aanleiding hiervoor zijn de voorrondes van de Nederlandse kampioenschappen bloemschikken onder de 24 jaar, die woensdag in het klooster plaats hadden. De Vereniging voor Bloemist Winkeliers (VBW) koos voor de niet-wedstrijdstukken een toepasselijk thema: Over bruidssluier en rozenkrans.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2007

Genezing bij Zijlstra onterecht op site

Hilversum - De evangelist Jan Zijlstra heeft genezingen van mensen op een dvd en zijn website staan die zelf verklaren niet genezen te zijn of zijn ‘teruggevallen’. Dat blijkt uit een gisteravond uitgezonden uitzending van de actualiteitenrubriek Netwerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 29 juni 2007

Musical ‘Saul’ in kerk Noordwolde

Noordwolde - De kerk aan de Dwarsvaartweg in Noordwolde wordt dit weekeinde omgebouwd tot theater. Reden is de musical Saul, die zondagavond zal worden opgevoerd door ongeveer 25 jongeren en volwassenen (16-60 jaar) uit Wolvega en omstreken.

Weervrijdag, 29 juni 2007

Af en toe zon

Het wordt morgen beter weer dan vandaag met af en toe zon en overdag overwegend droog weer. Een enkel buitje is niet uitgesloten, maar zo regenachtig als vanmiddag is het niet. Het wordt morgen ongeveer 18 ŕ 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties